0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Dom & EnergijaEn otrok na družino … ekološka inovacija?

En otrok na družino … ekološka inovacija?

MORDA VAS ZANIMA

Svet je danes že prenaseljen, zato bodo v prihodnjosti verjetno potrebni ukrepi v smeri zmanjševanja rojstev.

- Oglas -

Kitajska je že uvedla zakon v tej smeri, ki dovoljuje imeti le enega otroka na družino, vendar pa je takšen zakon težko nadzorovati, glede na to, da ima Kitajska 1,3 miljarde prebivalcev, prav tako pa je tukaj vprašanje, če tako ravnanje pravilno.

Res je, da je takšna ideja dokaj drastična, vendar je potrebno gledati na stvar realistično. Svet je vedno bolj naseljen, hrane bo vedno manj, prav tako pa tudi prostora za življenje. Pri tem pa moramo upoštevati tudi dejstvo, da s tem, ko je na svetu vse več ljudi, vse bolj posegamo tudi v predele sveta , ki nekoč niso bili poseljeni. S tem pa uničujemo življenski prostor vse več živalskim in rastlinskim, kar je že povzročilo izumrtje prenekaterih vrst.

Kitajska je s omenjenim zakonom do sedaj preprečila rojstvo 300 milijonov otrok (kar je primerljivo s populacijo celotnih Združenih držav Amerike), prav tako pa so s tem preprečili izpust okoli 1,3 miljarde ton dodatnega ogljikovega dioksida v ozračje (kar pa je primerljivo z emisijami celotne Nemčije).

Realnost je pač takšna, da je svetovna populacija glavni krivec za podnebne spremembe, onesnaženje, vodno krizo, kolaps kmetijstva, … Vendar pa Kitajska poudarja tudi, da takšen zakon (en otrok na družino) ni nujno primeren za vse države tega sveta.

NAJNOVEJŠE