Embalaža iz stiropora prispeva k bakterijski rezistenci

Na problematičnost embalaže iz stiropora v povezavi z bakterijsko rezistenco je opozorila študija, ki je bila konec lanskega leta.

Aknasta koža: Značilnosti in pravilna nega

Akne so pogosta kožna vnetna bolezen, značilna predvsem za obdobje adolescence. Vendar pa niso omejene le na čas odraščanja.

Ali so edinci zares sebični in razvajeni?

V prejšnjem stoletju je doktor medicine in psiholog Alfred Adler zasnoval teorijo, v skladu s katero naj bi vrstni red rojstva vplival na naše osebnostne značilnosti.

Maska iz kave in medu za sijočo polt

Bi radi osvežili svoj obraz, nahranili kožo in odstranili odmrle celice? Maska je odlična tudi, ko je vaša koža videti utrujena ali obraz nekoliko zabuhel.

Zaščita las pred spanjem: 5 nasvetov za preprečevanje nepotrebnih poškodb las

Ali ste vedeli, da so poškodbe las med spanjem zelo pogoste, še posebej pri dolgih laseh?

5 nasvetov za kuhinjo brez odpadkov

Kuhinja brez odpadkov se zdi praktično neuresničljiv cilj. Ponujamo vam nekaj idej, kako se lotiti tega projekta.

Hujšanje za različne tipe telesa

Kako shujšati oziroma kaj jesti in kako se gibati, lahko ugotovite precej preprosto, če poznate svoj telesni tip in njegove lastnosti.

Krema za britje za občutljivo kožo

Britje lahko kožo precej razdraži, še posebej občutljivo. Pomagamo si lahko z domačo kremo, po kateri bo koža mehka in gladka.
Dom & energijaEn otrok na družino … ekološka inovacija?

En otrok na družino … ekološka inovacija?

MORDA VAS ZANIMA

Svet je danes že prenaseljen, zato bodo v prihodnjosti verjetno potrebni ukrepi v smeri zmanjševanja rojstev.

- Oglas -

Kitajska je že uvedla zakon v tej smeri, ki dovoljuje imeti le enega otroka na družino, vendar pa je takšen zakon težko nadzorovati, glede na to, da ima Kitajska 1,3 miljarde prebivalcev, prav tako pa je tukaj vprašanje, če tako ravnanje pravilno.

Res je, da je takšna ideja dokaj drastična, vendar je potrebno gledati na stvar realistično. Svet je vedno bolj naseljen, hrane bo vedno manj, prav tako pa tudi prostora za življenje. Pri tem pa moramo upoštevati tudi dejstvo, da s tem, ko je na svetu vse več ljudi, vse bolj posegamo tudi v predele sveta , ki nekoč niso bili poseljeni. S tem pa uničujemo življenski prostor vse več živalskim in rastlinskim, kar je že povzročilo izumrtje prenekaterih vrst.

Kitajska je s omenjenim zakonom do sedaj preprečila rojstvo 300 milijonov otrok (kar je primerljivo s populacijo celotnih Združenih držav Amerike), prav tako pa so s tem preprečili izpust okoli 1,3 miljarde ton dodatnega ogljikovega dioksida v ozračje (kar pa je primerljivo z emisijami celotne Nemčije).

Realnost je pač takšna, da je svetovna populacija glavni krivec za podnebne spremembe, onesnaženje, vodno krizo, kolaps kmetijstva, … Vendar pa Kitajska poudarja tudi, da takšen zakon (en otrok na družino) ni nujno primeren za vse države tega sveta.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×