Damjana Bakarič: Premagati tesnobo?! Ni lahko, vendar se da!

Damjana Bakarič o tem, kako preživeti in živeti po izkušnji, ki je ne bi privoščili niti najhujšim sovražnikom.

Ana Praznik: Bodite prijazni do drugih, in drugi bodo prijazni do vas

Z Ano Praznik, voditeljico oddaje Delovna akcija, sva se pogovarjali med snemanjem oddaje, kjer so prenavljali stanovanje družine v stiski.

Sindrom Petra Pana: ko oseba nikoli zares ne odraste …

Ali ste že slišali za »sindrom Petra Pana«? Čeprav ne gre za uradno diagnozo, je to težava, s katero se spopada vedno več ljudi.

Vlažilnik zraka v spalnici – da ali ne?

Vlažilnik zraka v spalnici se zdi tako odlična rešitev, toda če se odločite za nakup, morate upoštevati nekaj pomembnih napotkov.

Pretiravanje s kofeinom poveča nevarnost za osteoporozo

Prepogosto uživanje večjih odmerkov kofeina lahko privede do številnih težav, povezanih z zdravjem.

Berta Cáceres: »Bojijo se nas, ker se jih ne bojimo.«

Berta Cáceres, mati štirih otrok, leta 2015 dobitnica Goldmanove nagrade, prestižnega mednarodnega priznanja za izjemne okoljevarstvene dosežke, je bila namreč marca 2016 zahrbtno umorjena na svojem domu.

Kari s paradižnikom in čičeriko

Indijsko obarvana jed kari s paradižnikom in čičeriko za okusno kosilo.

Tibetanske vaje: 6 obredov za zdravje in mladost

Tibetanske vaje niso le vaje, temveč so starodavni obredi – ključ do večne mladosti, zdravja in življenjske moči.
Dom & energijaEn otrok na družino … ekološka inovacija?

En otrok na družino … ekološka inovacija?

MORDA VAS ZANIMA

Svet je danes že prenaseljen, zato bodo v prihodnjosti verjetno potrebni ukrepi v smeri zmanjševanja rojstev.

- Oglas -

Kitajska je že uvedla zakon v tej smeri, ki dovoljuje imeti le enega otroka na družino, vendar pa je takšen zakon težko nadzorovati, glede na to, da ima Kitajska 1,3 miljarde prebivalcev, prav tako pa je tukaj vprašanje, če tako ravnanje pravilno.

Res je, da je takšna ideja dokaj drastična, vendar je potrebno gledati na stvar realistično. Svet je vedno bolj naseljen, hrane bo vedno manj, prav tako pa tudi prostora za življenje. Pri tem pa moramo upoštevati tudi dejstvo, da s tem, ko je na svetu vse več ljudi, vse bolj posegamo tudi v predele sveta , ki nekoč niso bili poseljeni. S tem pa uničujemo življenski prostor vse več živalskim in rastlinskim, kar je že povzročilo izumrtje prenekaterih vrst.

Kitajska je s omenjenim zakonom do sedaj preprečila rojstvo 300 milijonov otrok (kar je primerljivo s populacijo celotnih Združenih držav Amerike), prav tako pa so s tem preprečili izpust okoli 1,3 miljarde ton dodatnega ogljikovega dioksida v ozračje (kar pa je primerljivo z emisijami celotne Nemčije).

Realnost je pač takšna, da je svetovna populacija glavni krivec za podnebne spremembe, onesnaženje, vodno krizo, kolaps kmetijstva, … Vendar pa Kitajska poudarja tudi, da takšen zakon (en otrok na družino) ni nujno primeren za vse države tega sveta.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×