Najboljša leta? Med 30. in 34. letom starosti!

Mnenja o tem, katera so najboljša leta človekovega življenja, so seveda zelo subjektivna.

Ali lažnim novicam nasedajo samo starejši ljudje?

Prepričanje, da lažnim novicam nasedajo predvsem starejši ljudje, je zelo razširjeno. Ali gre pri tem za upravičeno stališče ali zgolj za predsodek?

Aktivno poslušanje – osnova uspešne komunikacije

Čeprav se vam morda zdi, da poslušate sogovornika, so standardi za aktivno poslušanje, ki je osnova uspešne komunikacije, precej visoki.

Ščetkanje zob pred zajtrkom ali po zajtrku?

Kdaj si običajno lotite ščetkanja zob – neposredno po tem, ko se zbudite, torej še pred zajtrkom, ali šele po prvem obroku?

Sam svoj terapevt: 3 vprašanja, ki si jih morate zastaviti vsak dan

Terapija v lastni režiji ima lahko kljub temu ogromno koristi. Omogoča vam nadzor nad čustvi in počutjem.

Protibolečinska sredstva lahko, paradoksno, prispevajo h kroničnim bolečinam

Znano je, da je lahko pogosta uporaba protibolečinskih sredstev problematična. Zdaj pa so raziskovalci odkrili, da ima lahko celo paradoksen učinek.

Onesnaženost okolja kriva že za najmanj 9 milijonov smrti letno

Raziskovalci so ugotovili, da je bila onesnaženost okolja leta 2019 kriva za najmanj 9 milijonov prezgodnjih smrti.

Migrene lahko povečajo nevarnost za zaplete med nosečnostjo

Z migrenami se spopada kar približno 20 odstotkov žensk v rodni dobi. Raziskovalci so bili pozorni na najbolj tipične zaplete, povezane z nosečnostjo.
ŽivaliDZZŽ Ljubljana že devetič zbira papir!

DZZŽ Ljubljana že devetič zbira papir!

MORDA VAS ZANIMA

Leta 2008 se je Društvo za zaščito živali Ljubljana prvič odločilo za organizacijo akcije, ki bo zrcalila čim širšo skrb za okolje.
Zbiranje papirja za živaliDvakrat letno, pred junijskim svetovnim dnevom okolja in oktobrskim svetovnim dnevnom živali, smo začeli ljudi spodbujati k zbiranju odpadnega papirja. Devetega junija bomo tako že devetič zaključili akcijo „Pomagajmo naravi in osrečimo živali“, katere cilj je zbrati tolikšno količino papirja, da po finančni vrednosti zadostuje za sterilizacijo oziroma kastracijo vsaj ene mačke. Kot vsa leta doslej bo zaključek akcije potekal pred Centrom interspar Vič.

- Oglas -

Kako poteka akcija? Vsi, ki pridno zbirajo papir, ga bodo lahko na zbirnem mestu predali v soboto, 9. junija 2012, med 8. in 18. uro. Za prevoz in namestitev zabojnika za papir bo tudi tokrat poskrbelo podjetje Gorenje Surovina d.o.o.

Kot vedno bo na lokaciji tudi društvena stojnica s kopico izobraževalnega gradiva o odgovornem skrbništvu pa tudi z izdelki društvene spletne trgovine Nakupi iz srca. Stojnica bo locirana ob zabojniku, v primeru slabega vremena pa se bomo premaknili v sam Center Interspar VIČ.

Vsako leto nagradimo pridne tačke! Ker je Društvo vključeno v Dogetov projekt Pik’n’Poka, bodo na zaključni dan akcije nagrajeni vsi kosmati in repati pridneži, ki bodo svoje skrbnike prepričali, da nas na zaključni dan akcije obiščejo in podprejo z zbranim papirjem.

Hvala, ker spreminjate svet na bolje! V vseh akcijah do sedaj smo zbrali že neverjetnih 85.740 kg odpadnega papirja! Samo na lanski junijski akciji smo zbrali kar 20.060 kg starega papirja. Bomo tokrat uspeli s skupno kilažo preseči 100.000 kg papirja? Zahvala gre vsem partnerjem akcije ter podjetjem, agencijam, društvom in drugim institucijam, ki organizirano zbirajo papir čez vse leto, ter vsem vam, ki nam pomagate spreminjati svet na bolje!

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×