0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Lepota & KozmetikaZ domačimi pripravki do svežega videza kože okrog oči

Z domačimi pripravki do svežega videza kože okrog oči

MORDA VAS ZANIMA

Tudi sami lahko poskrbite za to, da bo vaša utrujena koža spet zasijala. Z nekaj preprostimi triki namreč lahko hitro prekrijete videz utrujene kože. Koža okrog naših oči je še posebej tanka in zato toliko bolj občutljiva, zato se na njen začnejo najprej poznati znaki utrujenosti, stresa in neprimerne prehrane. Naravne pripravki lahko praktično v trenutku zmanjšajo rdečico in zabuhlost. Večina teh pripravkov vsebuje popolnoma naravne sestavine, ki jih imate skoraj zagotovo tudi sami v svoji kuhinji. Tokrat vam ponujamo pet idej.

- Oglas -

Kamilični, zeleni ali črni čaj

Kamilični čaj deluje protivnetno, pomaga zmanjšati pordelost kože in zabuhel videz okrog oči. Zeleni in črni čaj pa vsebujeta spojine, imenovane tanini, poleg tega pa tudi kofein. Tanini imajo na kožo astringentni učinek , zato zmanjšajo oteklino, kofein pa po drugi strani zoži kor žile in zaradi tega naša koža ravno tako videti bolj sveža. Dve filter vrečki kamiličnega, zelenega ali črnega čaja potopite v vrelo vodo in pustite stati približno tri minute. Odstranite vrečke in jih dajte za nekaj minut v zamrzovalnik, da se ohladijo. Posamezno vrečko nato položite na oko in počakajte 15 minut.

Nega okrog oči

Žlice

Če hladne kovinske žlice položimo na kožo, se naše krvne žile zožijo, kar vpliva na zmanjšanje pordelosti kože in zabuhlosti okrog oči. Štiri kovinske žlice dajte v kozarec ledeno mrzle vode. Ko so žlice zelo hladne, jih eno po eno polagajte na področje oči ter na področje podočnjakov. Ko se žlica segreje, jo zamenjajte z novo mrzlo žlico. Postopek ponavljajte toliko časa, dokler se videz oteklosti oziroma zabuhlosti ne zmanjša.

- Oglas -

Mleko

Hladno mleko zoži krvne žile in zmanjša oteklost. Maščoba v mleku pa pomiri suho in razdraženo kožo. Ledeno mrzlo polnomastno mleko ali smetano vlijte v manjšo skodelico. Vanj pomočite dve blazinici, ju rahlo ožemite in položite preko oči. Ko se blazinica segreje,v mleko ali smetano pomočite novo blazinico. Postopek lahko ponavljate do 15 minut.

Kumarične rezine

Sveže kumare se že klasika pri zmanjševanju oziroma odpravljanju videza utrujenih in zabuhlih oči. Kumare namreč vsebujejo askorbinsko (vitamin C) in kafeinsko kislino, ki obe zmanjšujeta oteklino in poskrbita, da je videz naše kože spet svež. Dve rezini kumare za nekaj minut položite v zamrzovalnik ali na led. Ko sta rezini enkrat zares mrzli, ju položite čez oči, se uležite in sprostite. Kumarični rezini naj bosta na vaših očeh od 10 do 15 minut. Nato rezini odstranite, obraz pa si umijte s hladno vodo.

Jajčni beljaki

Jajčni beljaki imajo astringentni učinek, zato bo po njihovi uporabi vaša koža bolj gladka in napeta. Jajčni beljak vsebuje tudi veliko riboflavina oziroma vitamina B 2, ki pomaga izboljševati cirkulacijo. Dva jajčna beljaka stepajte toliko časa, dokler ne dobite snega. Sneg iz beljakov nato s pomočjo čopiča nanesite na predel podočnjakov. Mešanico pustite delovati približno 15 minut, nato pa si obraz sperite z vodo. V sneg lahko dodate še kapljico ali dve izvlečka iz nepozebnika, kar bo še dodatno pripomoglo k zmanjšanju oteklino, tako pa boste tudi pripomogli k temu, da bi se jajčni beljak prehitro posušil.

Krompir

Tudi krompir zelo hitro ublaži videz oteklih oči. Gomolje krompirja se uporablja tudi za lajšanje bolečine pri bolečih sklepih, pri glavobolih in drugih vnetnih stanjih. Škrob iz krompirja deluje protivnetno tudi na razdražene oči. Olupite krompir, nato ga dobro operite in osušite. Krompir naribajte na čim manjše delčke, nato pa jih dajte v čisto krpo in ožemite, da dobite obkladke. Obkladke položite na oči in pustite delovati 15 minut.

NAJNOVEJŠE