0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Lepota & KozmetikaDomači pilingi iz sladkorja in soli: preproste mešanice za lepšo kožo

Domači pilingi iz sladkorja in soli: preproste mešanice za lepšo kožo

MORDA VAS ZANIMA

Piling poskrbi za osvežitev vaše kože, ki je na koncu izjemno mehka in prenovljena. Z občasnim izvajanjem pilinga namreč s kože odstranite vse nakopičene odmrle celice, nečistočo itn. Tako lahko vaša koža na novo zadiha. Vendar pa so na žalost mešanice za pilinge, ki jih lahko kupimo v trgovini, pogosto precej drage in polne nepotrebnih sestavin. Ker pa je izdelava pilinga zelo enostavna, se je lahko lotite kar sami. Tokrat vam predstavljamo nekaj idej za pilinge na osnovi sladkorja in soli, ki sta zagotovo dve izmed najpogosteje uporabljenih sestavin v domačih pilingih. Z nekaj dodatki pa lahko poskrbite za še boljše učinke.

- Oglas -

Banana piling

Banana in sladkor

Kombinacija sladkorja in banane bo prava poslastica tudi za vašo kožo. Ta piling pa je tudi izvrstna priložnost, da porabite zelo zrelo banano, ki bi sicer najverjetneje končala med odpadki. Potrebujete torej 1 banano in 3 žlice sladkorja. Banano najprej olupite in pretlačite z vilicami, nato pa ji primešajte sladkor. Po želji lahko mešanici dodate še malce vaniljevega izvlečka ali eteričnega olja, saj bo imela vaša koža na koncu še posebej prijeten vonj.

Nasvet: Najboljši piling za kožo: potrebujete le kavo in kokosovo olje!

- Oglas -

Rožmarin in sol

Morda sicer ob mešanici rožmarina in soli pomislite na nekaj, kar bi uporabili pri peki krompirja. Vendar pa je to lahko tudi odlična kombinacija za vaš naravni piling. Zmešajte 200 gramov soli, 50 mililitrov mandljevega olja, lupinico ene limone in 2 žlici rožmarina, najbolje svežega.

Paradižnik, pomočen v sladkor

Uživanje paradižnika je med drugim zelo koristno tudi za našo kožo, saj lahko v njem najdemo likopen, izjemno močan antioksidant, ki preprečuje prezgodnje staranje kože. Hkrati pa je paradižnik odlična sestavina za izdelavo naravnega pilinga. Priporočamo, da uporabite ekološko pridelan paradižnik, sicer boste na kožo po nepotrebnem zanesli precej škodljivih snovi. Paradižniku odrežite vrh, s katerim podrgnite po sladkorju. Z rezino nato zmasirajte obraz, kot bi na primer uporabljali bombažno vato.

Piling za ustnice

So vaše ustnice vedno suhe in razpokane? Tudi za mehke ustnice so redni pilingi izjemno pomembni. Najbolje je, da jih pripravite iz sladkorja v prahu, ki mu dodajte malce olivnega ali jojobinega olja. Z dobljeno pasto nežno zmasirajte svoje ustnice. Na koncu nanesite kakovosten vlažilni balzam.

.

NAJNOVEJŠE