Znanstveniki zaobrnili gensko mutacijo, povezano z avtizmom

Znanstvenikom, ki se ukvarjajo z iskanjem rešitve za avtizem, je uspel pomemben preboj.

7 dragocenih lekcij, povezanih s težkimi preizkušnjami

Težke preizkušnje so v življenju praktično neizogibne. Vendar se lahko tudi iz situacij, ki se zdijo na prvi pogled izključno negativne, naučimo ogromno.

5 osebnostnih lastnosti, ki lahko pokopljejo razmerje

Katere so torej tiste malce manj očitne lastnosti, ki se jih je pametno znebiti, če želite, da odnos obstane?

Zaradi globalnega segrevanja tudi vse več težav s spanjem

Ena od manj očitnih posledic globalnega segrevanja so vse pogostejše težave s spanjem.

Osvežitev doma po meri vašega astrološkega znamenja

Če trenutno niste najbolj zadovoljni s svojim domom, vendar ne veste, kako ga osvežiti, da se boste v njem počutili bolje, vam lahko pri tem pomagajo zvezde.

Zakisanost oceanov nam krade kisik

Drobni, na vodi plavajoči organizmi, ki človeštvu zagotavljajo kar približno eno petino vsega kisika, so vse bolj ogroženi.

Okužba s tem parazitom vas lahko naredi bolj privlačne

Raziskovalci so odkrili, da lahko ta parazit vpliva na povečanje privlačnosti okužene osebe.

Ali pogosto opažate ponavljajoče se številke? Preverite, kaj pomenijo …

Vas praktično na vsakem koraku spremlja ponavljajoč se vzorec številk? Morda se zdi, da gre za naključje, vendar so numerologi prepričani, da bi morali tovrstnim znamenjem posvetiti več pozornosti.
Dom & energijaPreprečite, da bi vaša oblačila napadli molji

Preprečite, da bi vaša oblačila napadli molji

MORDA VAS ZANIMA

Molji, ki jih uvrščamo v red metuljev, se zdijo na prvi pogled zelo nedolžne živali. Drži sicer, da za človeka niso življenjsko nevarni, vendar pa lahko povzročijo precej škode našim oblačilom. Obožujejo namreč temne, tople prostore, zato zelo uživajo v omarah in predalnikih. Če želite zaščititi svoja oblačila pred luknjami, ki jih povzročajo molji, vam priporočamo, da preizkusite eno izmed spodnjih možnosti. Seveda pa velja podobno tudi za omarice, kjer shranjujete hrano, za predalnike s knjigami itn. Molji namreč radi napadejo tudi druge predmete v naših domovih, ne le oblačila, zato je dobro, da pravočasno poskrbite za ustrezno zaščito.

- Oglas -

Sivka proti moljem

Neem ali indijska melija

Ste že slišali za neem (nim), včasih imenovan tudi indijska melija? Gre za eno najučinkovitejših rastlin za odganjanje moljev. Uporabite lahko neem v prahu, ki ga posujte po različnih kotih svoje omare. Po potrebi pa je mogoče uporabiti tudi eterično olje neema, ki ga nakapljajte na manjše koščke vate, te pa nato razporedite po omarah in drugih problematičnih mestih. Čez čas, ko vonj eteričnega olja izpuhti,vato zamenjajte z novo.

Cimetove palčke

Zelo dobra zaščita pred molji so tudi cimetove palčke. Povežite nekaj palčk in »šopke« nato obesite po omarah. Ne le da boste s tem odgnali molje, ampak bodo imela vaša oblačila tako zelo prijeten vonj. Če vam vonj cimeta ni najbolj pri srcu, pa lahko palčke ovijete v papir. Tako bo vonj manj izrazit, a še vedno dovolj močan, da bo pregnal molje.

Sivkine vrečke

Obstaja kar nekaj različnih zelišč, ki jih je mogoče uporabiti kot zaščito pred molji. Pomagate si lahko na primer s timijanom ali z rožmarinom. Še posebej učinkovita pa je sivka. Če imate pri roki posušeno sivko, lahko kar sami sešijete manjše žepke oziroma blazinice, napolnjene s temi cvetovi, ki jih nato postavite v omaro. Pomagate pa si lahko tudi z eteričnim oljem sivke in koščki vate, podobno kot pri neemu. Poskrbite le, da boste vato redno menjavali, sicer učinek ne bo optimalen.

- Oglas -

Preverite tudi: Kako se znebiti sadnih ali vinskih mušic

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×