Lepota & KozmetikaDomače ploščice iz kokosovega olja

Domače ploščice iz kokosovega olja

MORDA VAS ZANIMA

Kokosovo olje je eno izmed najbolj hranljivih superživil, s katerim lahko negujemo tako notranjost kot tudi zunanjost našega telesa. Kokosovo olje je namreč bogat vir lavrinske, kaprinske ter kaprilne kisline, ki so glavni razlog, da olje deluje protiglivično, protibakterijsko, protimikrobno ob enem pa tudi hranljivo.

- Oglas -

Kokosovo olje je namreč znano po tem, da obnavlja kožno tkivo tako, da ga nekateri redno uporabljajo kot sredstvo za odpravljanje gub. Vlaži in obnavlja namreč naše vezno tkivo čigar izsušenost je glavni krivec za pojav gubic. Zakaj torej nebi kokosovega olja uporabljali tudi v kozmetične namene? Za vas smo pripravili recept kako lahko to storite s pripravo domačih kokosovih kozmetičnih ploščic, ki bodo nahranile vašo kožo.

kokosove ploščice za kožo

Sestavine:

  • 1 skodelica kokosovega olja
  • 1 skodelica čebeljega voska
  • ½ skodelice karitejevega masla
  • ⅓ skodelice mandljevega olja
  • eterično olje po vaši izbiri

Navodila: Vse sestavine razen eteričnega olja zlijte v steklen kozarec za vlaganje. Zavrite večji lonec vrele vode v sredino tega pa postavite kozarec za vlaganje. Sestavine v le tem mešajte toliko časa dokler se popolnoma ne stopijo. Ko se zmes nekoliko ohladi ji dodamo eterično olje ter jo še dodatno premešamo. Za tem jo prelijemo v silikonske kalupe in počakamo, da se snov strdi. Ko je popolnoma strjena, ploščice odstranimo iz kalupov ter jih shranimo v steklenem kozarcu za vlaganje.

- Oglas -

Več o zdravilnih koristih in uporabi kokosovega olja najdete tukaj: www.bodieko.si/kokosovo-olje

NAJNOVEJŠE