Redno pitje kave je lahko koristno za vaše srce

Študija, ki je bila predstavljena na letošnjem kongresu Ameriškega združenja za kardiologijo, prinaša dobre novice za ljubitelje kave. Ne le da zmerno uživanje kave...

Kaj je krivo za slabost med vožnjo?

Nekateri ljudje imajo med vožnjo tako hude težave s slabostjo, da se ne morejo osredotočiti na nič drugega.

Ajurvedski nasveti za boljše duševno zdravje

Eden od glavnih ciljev ajurvedskih tehnik je vzpostavljanje ravnovesja med telesom, umom in dušo.

Začinite svoje zdravje s super začimbami

Začimbe in zelišča so zagotovo nekakšno superživilo. V njih so namreč skoncentrirane številne izjemno koristne snovi.

Rastline, ki ugodno vplivajo na centralni živčni sistem

V rastlinah najdemo veliko sestavin, ki delujejo na centralni živčni sistem in imajo pogosto pomirjevalni ali stimulativni učinek na naše telo.

Ali vas občasno preseneti nadpovprečno močna menstruacija?

Menstruacije so večinoma precej šibke, spremljajoči »simptomi« pa mili, občasno pa vas kljub temu preseneti zelo močna menstruacija.

Narava lahko poskrbi za bistveno manj zastrašujoče bolnišnice

Profesorica krajinske arhitekture se je posvetila vprašanju, kako narediti bolnišnice bolj prijazne za obiskovalce.

Helena Ošep: Klepet ob skodelici alpskega čaja

Helena Ošep se ukvarja s pripravo čajnih mešanic, ki so posebne zaradi izrazite arome, značilne za rastlinje alpskega okolja.
Zdravje & prehranaDodatna sredstva za kalifornijske šole z veganskimi obroki

Dodatna sredstva za kalifornijske šole z veganskimi obroki

MORDA VAS ZANIMA

Pred nekaj dnevi je Adrin Nazarian, član kalifornijskega državnega zbora, podal predlog za dodatno finančno pomoč šolam, ki bodo učencem ponujala veganske obroke in rastlinsko mleko. Ta predlog se nanaša na vse javne šole na področju ameriške zvezne države Kalifornija, v katere je vključenih več kot 6 milijonov učencev. Predlog je med drugim podprl tudi Zdravniški odbor za odgovorno medicino, ki mu predseduje dr. Neal Barnard – eden najbolj znanih strokovnjakov, ki zagovarjajo pozitivne vplive rastlinske prehrane na zdravje.

Veganska hrana v šolah

Dostop do zdrave prehrane tudi za otroke iz revnejših družin

- Oglas -

Kot je poudaril Nazarian, bi sprejetje tega predloga omogočilo dostop do zdrave prehrane tudi otrokom iz družin z nižjimi dohodki. Dr. Neal Barnard pa je v povezavi s tem komentiral, da lahko sprememba pripomore k zajezitvi srčnih bolezni, diabetesa tipa 2 in debelosti. Prehranjevalne navade v času odraščanja namreč po njegovem mnenju močno vplivajo tudi na prehranjevanje v poznejšem življenju.

Do subvencioniranja obrokov bodo v skladu z novim aktom (AB 479), katerega namen je med drugim zmanjšati ogljični odtis, upravičene tudi tiste šole, ki sicer že ponujajo veganske opcije, vendar se bodo odločile razširiti ponudbo. Poleg pomoči pri financiranju samih sestavin pa bodo šolam na voljo tudi dodatna podpora. Ta bo denimo vključevala dodatno izobraževanje zaposlenih in pomoč pri oblikovanju jedilnikov.

Ponudba veganskih opcij v šolah na območju Los Angelesa že zdaj zelo pestra

V losangeleških šolah je sicer že stekla pilotna različica uvajanja večjega števila veganskih opcij na jedilnik. Na šolskih menijih se tako pogosto znajdejo jedi, kot so falafli ali enolončnice z različnimi vrstami stročnic. Odzivi med učenci naj bi bili sicer zelo dobri, kar je tudi eden izmed razlogov, zaradi katerega poskušajo zdaj podobno spremembo uvesti tudi na ravni celotne zvezne države. Los Angeles velja sicer tudi nasploh za eno najbolj »veganom prijaznih« mest na svetu.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×