Divja rižota iz sestavin z bližnjega travnika

Odpravimo se na bližnji travnik ali grič in naberemo le tiste divje rastline, ki jih dobro poznamo. Prehranska vrednost teh rastlin je neprimerljivo večja, kot pa pri gojenih vrtnih rastlinah, zato le te dodajamo bolj kot dodatek ali začimbo. Te rastlinice nam pomagajo doseči pestrost v prehrani in, kadar jih uživamo po pameti, zelo koristijo našemu zdravju. Riž skuhamo doma, in ga v posodi odnesemo sabo. Po končanem sprehodu pa si privoščimo zdrav prigrizek.

Divja rižota

  • 250 g riža za rižoto
  • Nekaj jušnih žlic konopljinega olja
  • Sol

in velika pest drobno narezane:

  • lucerne
  • cvetov materine dušice
  • šparnice
  • in grebenuše
Zelišča
Lucerna, materina dušica, šparnica in grebenuša
  1. Riž skuhamo a ne razkuhamo, odcedimo in shranimo v posodi s pokrovom, da ostane topel (v zaprti posodi se bo proces kuhanja še nadaljeval).
  2. Riž posolimo, polijemo z oljem in potresemo z narezanimi in natrganimi zelmi.
  3. Dobro premešamo in pojemo.

Povzetek
Ime recepta
Divja rižota iz sestavin z bližnjega travnika
Objavljeno
Ocena
5 Based on 2 Review(s)
DELI
Katja Mrzel
Katja Mrzel je ustanoviteljica slovenskega Zelenega ponedeljka. Njene recepte najdete tudi na spletni strani www.zeleniponedeljek.si. Je tudi učiteljica priprave presne hrane, ki širi idejo zdravega prehranjevanja na svojih tečajih presnega gurmanstva.