Odpravimo se na bližnji travnik ali grič in naberemo le tiste divje rastline, ki jih dobro poznamo. Prehranska vrednost teh rastlin je neprimerljivo večja, kot pa pri gojenih vrtnih rastlinah, zato le te dodajamo bolj kot dodatek ali začimbo. Te rastlinice nam pomagajo doseči pestrost v prehrani in, kadar jih uživamo po pameti, zelo koristijo našemu zdravju. Riž skuhamo doma, in ga v posodi odnesemo sabo. Po končanem sprehodu pa si privoščimo zdrav prigrizek.
- Oglas -
- 250 g riža za rižoto
- Nekaj jušnih žlic konopljinega olja
- Sol
in velika pest drobno narezane:
- lucerne
- cvetov materine dušice
- šparnice
- in grebenuše

- Riž skuhamo a ne razkuhamo, odcedimo in shranimo v posodi s pokrovom, da ostane topel (v zaprti posodi se bo proces kuhanja še nadaljeval).
- Riž posolimo, polijemo z oljem in potresemo z narezanimi in natrganimi zelmi.
- Dobro premešamo in pojemo.