[prijava_mob]
[prijava]
0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Dom & EnergijaDišeča darila z eteričnimi olji

Dišeča darila z eteričnimi olji

MORDA VAS ZANIMA

Ah, ta prekrasna aromaterapija! Lahko se uporabi za skoraj vse, kar nam pade na pamet. V kolikor še niste sami naredili daril (kar je popolnoma druga tema), lahko z eteričnimi olji odišavimo darilni papir ali trakove in jim na ta način vdihnemo svoj osebni pečat.

- Oglas -

Aromaterapija
Eterično oljeNajprej morate izbrati vonje, ki vam in tudi osebi, ki ji je darilo namenjeno, predstavljajo božično vzdušje. Vonja, ki se tradicionalno povezujeta z Božičem, sta vonja kadilne bosvelije in mire, ki so ju trije kralji prinesli Jezusu ob njegovem rojstvu. Če imate plastično jelko, sta eterični olji bora ali jelke odlična izbira, da se vrnete k naravi, hkrati bosta spodbudila harmonično vzdušje v vašem domu. Na domače pecivo in božično atmosfero vas bosta spomnila eterični olji cimeta in klinčkov ter vas pogrela in poživila. Vsako mešanico je dobro osvežiti s citrusi, ki spodbujajo dobro počutje in veselje – predlagam pomarančo ali mandarino, ki se dobro kombinirata z omenjenimi dišavami, še posebej s cimetom.

Postopek odišavljenja okrasnega papirja

  1. Na vato nakapljajte 2 kapljici eteričnega olja (ali mešanice eteričnih olj).
  2. V plastično vrečko dajte vato in okrasni papir. Nekatera eterična olja puščajo barvo, zato je potrebno paziti, da vata ni v direktnem stiku s papirjem.
  3. Zaprite vrečo in pustite vsaj 1 dan, da se papir navzame dišav.Darila
  4. Zavijte darila.

Postopek odišavljenja okrasnih trakov

  1. V skodelico vode nakapljate do 6 kapljic eteričnih olj. Če se odločite za eterično olje cimeta ali klinčkov, dajte največ 2 kapljici ter še posebej pazite, da eterično olje ne pride v neposreden stik s kožo, ker ti dve eterični olja lahko dražita kožo.
  2. Potopite trakove v skodelico.
  3. Vzemite ven, ožemite in posušite. Predlagam da jih ne daste neposredno na radiator, ker bo dišava prehitro izparela.

Te postopke lahko uporabite za odišavljenje okraskov za božično jelko in hišo. Vedite, da eterična olja ne bodo poškodovala naravnih materialov, tako da lahko kapnete kapljico ali dve eteričnega olja na storž ali glino. Prav tako nakapljajte eterična olja na olupke mandarine ali v skodelico z vodo, ki osvežuje zrak na radiatorju. Možnosti je toliko, kolikor je bogata vaša domišljija!

- Oglas -

Vesel in dišeč Božič vam želim!

Melani Kovač, aromaterapevtka
www.aromadelavnice.si

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji. Podrobne informacije in nastavitve: nastavitve .
V redu
Več ×
×