Ščetkanje zob pred zajtrkom ali po zajtrku?

Kdaj si običajno lotite ščetkanja zob – neposredno po tem, ko se zbudite, torej še pred zajtrkom, ali šele po prvem obroku?

Sam svoj terapevt: 3 vprašanja, ki si jih morate zastaviti vsak dan

Terapija v lastni režiji ima lahko kljub temu ogromno koristi. Omogoča vam nadzor nad čustvi in počutjem.

Protibolečinska sredstva lahko, paradoksno, prispevajo h kroničnim bolečinam

Znano je, da je lahko pogosta uporaba protibolečinskih sredstev problematična. Zdaj pa so raziskovalci odkrili, da ima lahko celo paradoksen učinek.

Onesnaženost okolja kriva že za najmanj 9 milijonov smrti letno

Raziskovalci so ugotovili, da je bila onesnaženost okolja leta 2019 kriva za najmanj 9 milijonov prezgodnjih smrti.

Migrene lahko povečajo nevarnost za zaplete med nosečnostjo

Z migrenami se spopada kar približno 20 odstotkov žensk v rodni dobi. Raziskovalci so bili pozorni na najbolj tipične zaplete, povezane z nosečnostjo.

Naravna škropiva za pogoste bolezni v sadnem vrtu

Kot vsake vrtnine pa imajo tudi sadne grmovnice in drevesa svoje škodljivce ter bolezni, ki jih je treba spremljati in nadzorovati, saj nam lahko v nasprotnem primeru uničijo pridelek ali pa celo kar sadno rastlino samo.

Marko Slapnik: »Prevajam jezik narave v govorico ljudi«

Težko je v le nekaj odstavkih opisati, s čim vse se ukvarja Marko Slapnik, vedno nasmejani gospod, ki vsakogar zlahka začara s svojo pozitivno energijo in širi svoje navdušenje nad naravo in Solčavskim, od koder prihaja.

Kako nevarni so v resnici sončni žarki?

Večina ljudi se iskreno začudi, ko izvedo, da so tudi sončni žarki, ki jih dobimo pri delu na vrtu, na sprehodu, na kolesu ali v gorah, prav tako škodljivi.
Dom & energijaDišeča darila z eteričnimi olji

Dišeča darila z eteričnimi olji

MORDA VAS ZANIMA

Ah, ta prekrasna aromaterapija! Lahko se uporabi za skoraj vse, kar nam pade na pamet. V kolikor še niste sami naredili daril (kar je popolnoma druga tema), lahko z eteričnimi olji odišavimo darilni papir ali trakove in jim na ta način vdihnemo svoj osebni pečat.

- Oglas -

Aromaterapija
Eterično oljeNajprej morate izbrati vonje, ki vam in tudi osebi, ki ji je darilo namenjeno, predstavljajo božično vzdušje. Vonja, ki se tradicionalno povezujeta z Božičem, sta vonja kadilne bosvelije in mire, ki so ju trije kralji prinesli Jezusu ob njegovem rojstvu. Če imate plastično jelko, sta eterični olji bora ali jelke odlična izbira, da se vrnete k naravi, hkrati bosta spodbudila harmonično vzdušje v vašem domu. Na domače pecivo in božično atmosfero vas bosta spomnila eterični olji cimeta in klinčkov ter vas pogrela in poživila. Vsako mešanico je dobro osvežiti s citrusi, ki spodbujajo dobro počutje in veselje – predlagam pomarančo ali mandarino, ki se dobro kombinirata z omenjenimi dišavami, še posebej s cimetom.

Postopek odišavljenja okrasnega papirja

  1. Na vato nakapljajte 2 kapljici eteričnega olja (ali mešanice eteričnih olj).
  2. V plastično vrečko dajte vato in okrasni papir. Nekatera eterična olja puščajo barvo, zato je potrebno paziti, da vata ni v direktnem stiku s papirjem.
  3. Zaprite vrečo in pustite vsaj 1 dan, da se papir navzame dišav.Darila
  4. Zavijte darila.

Postopek odišavljenja okrasnih trakov

  1. V skodelico vode nakapljate do 6 kapljic eteričnih olj. Če se odločite za eterično olje cimeta ali klinčkov, dajte največ 2 kapljici ter še posebej pazite, da eterično olje ne pride v neposreden stik s kožo, ker ti dve eterični olja lahko dražita kožo.
  2. Potopite trakove v skodelico.
  3. Vzemite ven, ožemite in posušite. Predlagam da jih ne daste neposredno na radiator, ker bo dišava prehitro izparela.

Te postopke lahko uporabite za odišavljenje okraskov za božično jelko in hišo. Vedite, da eterična olja ne bodo poškodovala naravnih materialov, tako da lahko kapnete kapljico ali dve eteričnega olja na storž ali glino. Prav tako nakapljajte eterična olja na olupke mandarine ali v skodelico z vodo, ki osvežuje zrak na radiatorju. Možnosti je toliko, kolikor je bogata vaša domišljija!

- Oglas -

Vesel in dišeč Božič vam želim!

Melani Kovač, aromaterapevtka
www.aromadelavnice.si

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×