Dom & EnergijaDezinfekcijski robčki za čiščenje površin v vašem domu: navodila za izdelavo

Dezinfekcijski robčki za čiščenje površin v vašem domu: navodila za izdelavo

MORDA VAS ZANIMA

Redno čiščenje naših domov je izredno pomembno za zdravje. S tem namreč zaščitimo sebe in svoje najdražje pred potencialno nevarnimi mikrobi. Nič manj pomembno za zdravje pa ni niti to, kakšna čistila pri tem uporabljamo. Če so to čistila, polna škodljivih kemikalij, naredite s čiščenjem pravzaprav več škode kot koristi.

- Oglas -

Domači čistilni robčki

Vse več ljudi tako spoznava, kako pametno je uporabljati čim bolj naravna čistila, ki jih lahko izdelamo kar sami. Med drugim se lahko lotite tudi izdelave dezinfekcijskih robčkov, s pomočjo katerih lahko očistite najrazličnejše površine v vašem domu – tudi v kuhinji, kjer je čistoča še posebej pomembna!

Izvrstna rešitev za reciklažo starih majic, posteljnine in drugega blaga

Imate kup majic in drugih kosov oblačil, ki jih ne nosite več in ki niso v najboljšem stanju, zato jih težko podarite ali prodate? To, da jih enostavno vržete v smeti, nikakor ni vaša edina možnost. Če jih razrežete na manjše koščke, jih lahko uporabite pri izdelavi dezinfekcijskih robčkov. Podobno velja tudi za staro posteljnino, kuhinjske krpe ipd.

Postopek izdelave dezinfekcijskih robčkov je zelo enostaven

Zdaj, ko imate kose starega blaga, potrebujete še večji steklen kozarec. Napolnite ga z »robčki« in v posebni posodici zmešajte 2,5 decilitra vode, 0,5 decilitra belega kisa, 15 kapljic eteričnega olja čajevca in nekaj žlic limoninega soka (uporabite lahko tudi eterično olje limone ali koncentrat).

- Oglas -

Mešanico prelijte po kosih blaga oziroma po robčkih, s katerimi ste napolnili kozarec. Počakajte, da se dobro prepojijo s tekočino, nato pa jih uporabite kot dezinfekcijske robčke za čiščenje. Po uporabi jih enostavno operite v pralnem stroju. Ko porabite vse dezinfekcije robčke, lahko seveda ponovite celoten postopek. Takšni dezinfekcijski robčki so izjemno učinkoviti, obenem pa prijazni do okolja in do vaše denarnice. Kaj več bi sploh še lahko želeli!

NAJNOVEJŠE