Znanstveniki zaobrnili gensko mutacijo, povezano z avtizmom

Znanstvenikom, ki se ukvarjajo z iskanjem rešitve za avtizem, je uspel pomemben preboj.

7 dragocenih lekcij, povezanih s težkimi preizkušnjami

Težke preizkušnje so v življenju praktično neizogibne. Vendar se lahko tudi iz situacij, ki se zdijo na prvi pogled izključno negativne, naučimo ogromno.

5 osebnostnih lastnosti, ki lahko pokopljejo razmerje

Katere so torej tiste malce manj očitne lastnosti, ki se jih je pametno znebiti, če želite, da odnos obstane?

Zaradi globalnega segrevanja tudi vse več težav s spanjem

Ena od manj očitnih posledic globalnega segrevanja so vse pogostejše težave s spanjem.

Osvežitev doma po meri vašega astrološkega znamenja

Če trenutno niste najbolj zadovoljni s svojim domom, vendar ne veste, kako ga osvežiti, da se boste v njem počutili bolje, vam lahko pri tem pomagajo zvezde.

Zakisanost oceanov nam krade kisik

Drobni, na vodi plavajoči organizmi, ki človeštvu zagotavljajo kar približno eno petino vsega kisika, so vse bolj ogroženi.

Okužba s tem parazitom vas lahko naredi bolj privlačne

Raziskovalci so odkrili, da lahko ta parazit vpliva na povečanje privlačnosti okužene osebe.

Ali pogosto opažate ponavljajoče se številke? Preverite, kaj pomenijo …

Vas praktično na vsakem koraku spremlja ponavljajoč se vzorec številk? Morda se zdi, da gre za naključje, vendar so numerologi prepričani, da bi morali tovrstnim znamenjem posvetiti več pozornosti.
Zdravje & prehranaRedno čiščenje obraza pred spanjem je izjemno pomembno

Redno čiščenje obraza pred spanjem je izjemno pomembno

MORDA VAS ZANIMA

Se vam pogosto zgodi, da ste zvečer preprosto preveč utrujeni, da bi si vzeli čas za čiščenje kože na obrazu? To zagotovo ni najboljša navada, še posebej v primeru, da redno uporabljate ličila. Redno čiščenje obraza je namreč izredno pomembno za zdravje in lepoto vaše kože …

- Oglas -

Čiščenje obraza

Preprečevanje težav z mozoljčki in zamašenimi porami

Dejstvo je, da redno čiščenje kože močno zmanjša tveganje za mozoljčke ali celo akne, za zamašene pore in podobne težave. Na obrazu se čez dan nabere precej umazanije in bakterij, ki jih moramo pred spanjem nujno odstraniti s kože. Namesto da torej zapravljate ogromno denarja za drage izdelke, namenjene lepšemu videzu kože, raje investirajte svoj čas v redno čiščenje obraza pred spanjem.

Morda vam koristi članek: Mozolji? Naravne maske, ki jih bodo ukrotile

Koža se med spanjem obnavlja

Tudi naša koža potrebuje počitek, da se lahko obnovi. Proces regeneracije kože bo precej manj uspešen, če bo »obtežena« z umazanijo in ličili. Dovolite torej svoji koži, da vsaj med spanjem zares zadiha.

Okoljske nevarnosti, ki prežijo na kožo

- Oglas -

Koža je vsakodnevno izpostavljena škodljivim snovem, ki se nahajajo v zraku oziroma v okolju. Če teh snovi ne odstranite vsaj pred spanjem, obstaja povečana nevarnost za razdraženo kožo in različne alergijske reakcije.

Izognite se pretirano suhi koži

Med spanjem naša koža izloča precej manj maščobe kot čez dan. Tako je pomembno, da pred spanjem uporabite kakovostno hranilno oziroma vlažilno kremo, seveda pa morate še pred nanosom poskrbeti za temeljito čiščenje kože. S tem se boste izognili nevarnosti, da postane vaša koža pretirano izsušena. Pazite tudi na ustrezno vlažnost zraka v spalnici.

Preberite tudi: Suha koža: Najpogostejši vzroki & rešitve

Ostanki maskare lahko poškodujejo oči

Ko gre za odstranjevanje ličil, je še posebej pomembno, da poskrbite za redno odstranjevanje maskare. Čiščenje naj bo zares temeljito. Če se kljub temu, da ste odstranili maskaro, zbujate s temnimi madeži pod očmi, morate odstranjevanju posvetiti več pozornosti. Ostanki maskare so lahko namreč zelo nevarni za vaše oči. Prevelika količina nakopičene maskare lahko sčasoma privede celo do resnejših okvar vida. Pozorni bodite tudi na to, da maskaro redno menjate, saj se na njej hitro nakopičijo bakterije in drugi organizmi, ki lahko nato zaidejo v vaše oči in povzročijo okužbe.

Čiščenje kože izboljšuje učinkovitost negovalne kozmetike

Ne glede na to, katere kozmetične izdelke uporabljate za nego kože, bo učinek precej boljši, če jih boste nanašali na dobro očiščeno koži, saj se bodo hitreje in lažje absorbirali. Če je vaša koža pred nanosom umazana, mečete stran dobršen del denarja, ki ste ga porabili za nakup kozmetike.

Manj dela z menjavo posteljnine

Še eden izmed številnih razlogov, zakaj se splača, da si pred spanjem vzamete čas za čiščenje kože na obrazu, pa je ta, da boste imeli tako precej manj dela z menjavo posteljnine, predvsem prevleke za blazino. Obenem pa očiščena koža ne bo po nepotrebnem izpostavljena morebitni umazaniji, ki je na blazini še od prejšnje noči, ko ste preskočili čiščenje.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×