0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Zdravje & prehranaRedno čiščenje obraza pred spanjem je izjemno pomembno

Redno čiščenje obraza pred spanjem je izjemno pomembno

MORDA VAS ZANIMA

Se vam pogosto zgodi, da ste zvečer preprosto preveč utrujeni, da bi si vzeli čas za čiščenje kože na obrazu? To zagotovo ni najboljša navada, še posebej v primeru, da redno uporabljate ličila. Redno čiščenje obraza je namreč izredno pomembno za zdravje in lepoto vaše kože …

- Oglas -

Čiščenje obraza

Preprečevanje težav z mozoljčki in zamašenimi porami

Dejstvo je, da redno čiščenje kože močno zmanjša tveganje za mozoljčke ali celo akne, za zamašene pore in podobne težave. Na obrazu se čez dan nabere precej umazanije in bakterij, ki jih moramo pred spanjem nujno odstraniti s kože. Namesto da torej zapravljate ogromno denarja za drage izdelke, namenjene lepšemu videzu kože, raje investirajte svoj čas v redno čiščenje obraza pred spanjem.

Morda vam koristi članek: Mozolji? Naravne maske, ki jih bodo ukrotile

- Oglas -

Koža se med spanjem obnavlja

Tudi naša koža potrebuje počitek, da se lahko obnovi. Proces regeneracije kože bo precej manj uspešen, če bo »obtežena« z umazanijo in ličili. Dovolite torej svoji koži, da vsaj med spanjem zares zadiha.

Okoljske nevarnosti, ki prežijo na kožo

Koža je vsakodnevno izpostavljena škodljivim snovem, ki se nahajajo v zraku oziroma v okolju. Če teh snovi ne odstranite vsaj pred spanjem, obstaja povečana nevarnost za razdraženo kožo in različne alergijske reakcije.

Izognite se pretirano suhi koži

Med spanjem naša koža izloča precej manj maščobe kot čez dan. Tako je pomembno, da pred spanjem uporabite kakovostno hranilno oziroma vlažilno kremo, seveda pa morate še pred nanosom poskrbeti za temeljito čiščenje kože. S tem se boste izognili nevarnosti, da postane vaša koža pretirano izsušena. Pazite tudi na ustrezno vlažnost zraka v spalnici.

Preberite tudi: Suha koža: Najpogostejši vzroki & rešitve

- Oglas -

Ostanki maskare lahko poškodujejo oči

Ko gre za odstranjevanje ličil, je še posebej pomembno, da poskrbite za redno odstranjevanje maskare. Čiščenje naj bo zares temeljito. Če se kljub temu, da ste odstranili maskaro, zbujate s temnimi madeži pod očmi, morate odstranjevanju posvetiti več pozornosti. Ostanki maskare so lahko namreč zelo nevarni za vaše oči. Prevelika količina nakopičene maskare lahko sčasoma privede celo do resnejših okvar vida. Pozorni bodite tudi na to, da maskaro redno menjate, saj se na njej hitro nakopičijo bakterije in drugi organizmi, ki lahko nato zaidejo v vaše oči in povzročijo okužbe.

Čiščenje kože izboljšuje učinkovitost negovalne kozmetike

Ne glede na to, katere kozmetične izdelke uporabljate za nego kože, bo učinek precej boljši, če jih boste nanašali na dobro očiščeno koži, saj se bodo hitreje in lažje absorbirali. Če je vaša koža pred nanosom umazana, mečete stran dobršen del denarja, ki ste ga porabili za nakup kozmetike.

Manj dela z menjavo posteljnine

Še eden izmed številnih razlogov, zakaj se splača, da si pred spanjem vzamete čas za čiščenje kože na obrazu, pa je ta, da boste imeli tako precej manj dela z menjavo posteljnine, predvsem prevleke za blazino. Obenem pa očiščena koža ne bo po nepotrebnem izpostavljena morebitni umazaniji, ki je na blazini še od prejšnje noči, ko ste preskočili čiščenje.

.

NAJNOVEJŠE