0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Zdravje & prehranaČiščenje črevesja: Očistite svoje črevesje s temi pripravki

Čiščenje črevesja: Očistite svoje črevesje s temi pripravki

MORDA VAS ZANIMA

Zdravo črevesje je pomemben dejavnik dobrega počutja. V črevesju se namreč lahko nabirajo toksini, ki preprečujejo funkcijo debelega črevesa, da absorbira hranila in odvaja odpadke iz telesa ter negativno vpliva na črevesne bakterije, zato je takrat priporočljivo čiščenje črevesja. Na srečo obstajajo živila, s katerimi lahko pripomorete k zdravemu črevesju. S čiščenjem debelega črevesa lahko izločite strupe v telesu, hitreje shujšate in izboljšate splošno dobro počutje.

- Oglas -
Čiščenje črevesja

Zakaj je čiščenje črevesja dobro za naše telo?

Ko hrana preide skozi vaš želodec in tanko črevo, se preostala snov premakne na prvi del vašega črevesja – v debelo črevo. Glavna naloga vašega debelega črevesja je dehidracija tekočih odpadnih snovi pri pripravi na izločanje. Povprečno debelo črevo vsebuje skoraj 60 vrst mikroflore in bakterij, ki pomagajo prebavi in spodbujajo proizvodnjo hranil. To pomaga ohranjati pH ravnovesje in preprečuje rast in širjenje škodljivih bakterij.

Čiščenje črevesja in redno vzdrževanje nizkega nivoja toksinov v telesu lahko prinese številne zdravstvene koristi:

  • Nižje tveganje za razvoj raka črevesja;
  • manjše tveganje za pojav sindroma razdražljivega črevesja, kroničnega zaprtja in driske;
  • manjše tveganje za nastanek hemoroidov;
  • učinkovitejša absorpcija vode in hranil;
  • občutek lahkotnosti in udobja v trebuhu.

8 načinov za naravno čiščenje črevesja

Vlaknine

Ključnega pomena za uspešno čiščenje črevesja je uživanje živil, ki so bogata z vlakninami, kot so fige, slive, avokado, jagod in brstični ohrovt.

- Oglas -

Voda

Pitje veliko vode je nujno za pravilno delovanje debelega črevesa, zato mora zdrava odrasla oseba popiti vsaj 2 litra vode na dan. V vodo lahko dodate sveže rezine limone in / ali pomaranče, kar bo povečalo njene čistilne lastnosti.

Probiotiki

Probiotiki so zdrave bakterije, ki nadzorujejo strupene bakterije, ki povzročajo blokade v našem črevesju. Naša telesa so na splošno bogata s probiotiki, vendar se te ravni lahko znižajo zaradi različnih dejavnikov, tudi zaradi antibiotikov. Zato lahko, ko se lotite čiščenja črevesja, vzamete probiotična dopolnila ali uživate hrano, bogato s probiotiki, kot so kefir, kislo zelje, in kumarice.

Čiščenje debelega črevesja

Jabolčni kis

Jabolčni kis je naravno kisel in vsebuje encime, ki podpirajo rast probiotikov, zato ga mnogi uporabljajo tudi za čiščenje črevesja. Jabolčni kis lahko pomaga v boju s strupeno zaporo debelega črevesa, ki se nabira že leta. Zmešajte dve žlici jabolčnega kisa in dve žlici organskega medu s toplo vodo, premešajte in pijte vsak dan.

Slivov sok

Sok slive je bogat z vlakninami, ki pomagajo odstranjevati blokade debelega črevesa. Slivov sok pijte pred zajtrkom in po večerji. Ko začutite, da je črevesje bolj zdravo, začnite odmerek postopoma zmanjševati.

- Oglas -

Ingverjev čaj

Ingver spodbuja prebavo in uravnava gibanje črevesja.

Limonada za vsakodnevno čiščenje črevesja

Limonin sok je bogat z vitaminom C, ki krepi zdravje debelega črevesa, poveča hitrost presnove in pomaga telesu pri odvajanju odpadkov. Zato začnite vsak dan s kozarcem tople limonade in čiščenje črevesja bo še bolj učinkovito.

Laneno seme

Laneno seme je bogato z omega-3 maščobnimi kislinami, pa tudi z vlakninami, ki pomagajo razrahljati debelo črevo. Zato ga zaužijte z jogurtom, kosmiči ali ovseno kašo.

Preberite tudi: 7 znakov, da je vaše črevesje v težavah

.

NAJNOVEJŠE