0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Lepota & KozmetikaČesen in kvas proti mozoljem

Česen in kvas proti mozoljem

MORDA VAS ZANIMA

Nekateri ljudje, ki imajo že v osnovi bolj mastno kožo, imajo z mozolji probleme tudi v dobi odraslosti. Obstaja veliko različnih krem in tako kupljenih kot domačih pripravkov, ki nam pomagajo v boju z njimi.

- Oglas -

Prvo pravilo je, da je kožo potrebno čistiti z ustreznim čistilnim sredstvom dvakrat dnevno, zjutraj in zvečer, poleg tega pa si lahko pomagate tudi z nekaterimi naravnimi zdravili, zelo dobro se obneseta na primer česen in kvas.

Česnov sok

Česnov sok

Olje v česnu je naravni antibiotik, ki razkužuje in zdravi mozolje. Strok česna sesekljajte in zmečkajte, da spusti sok, ki ga nato namažite na mozolj. Česnov sok se še najbolje obnese na samem začetku vnetja, že kakšen dan kasneje pa bo mozolj postal trdovraten in precej težje se ga boste odkrižali.

- Oglas -

Obrazna maska iz kvasa

Kvas je sicer nekoliko sporen pri aknah, kadar ga zaužijemo, pri nanosu na kožo pa je ravno obratno. Navaden pekovski kvas zmešajte z malo vode v gladko zmes, nato pa si jo nanesite na obraz. Okolico okrog oči pustite nepokrito. Obrazno masko pustite delovati 15 minut, nato pa si jo z mlačno vodo sperite z obraza. Če boste postopek ponavljali nekaj dni, boste kmalu opazili izboljšanje.

.

NAJNOVEJŠE