0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Zdravje & prehranaČaj iz ingverja in kurkume – izjemno močan protivnetni napitek

Čaj iz ingverja in kurkume – izjemno močan protivnetni napitek

MORDA VAS ZANIMA

Preprost napitek iz kurkume in ingverja lahko vaše telo oskrbi z izjemnim bogastvom koristnih hranilnih snovi. Priporočljiva je uporaba svežih korenin ingverja in kurkume, toda če nimate te možnosti, ne bo nič narobe, če si čaj pripravite iz ingverja in kurkume v prahu.

- Oglas -

Sestavine in navodila za pripravo čaja

 • 250 mililitrov vode
 • 1 žlica naribanih koščkov svežega ingverja ali 1/3 žlice ingverja v prahu
 • 1 žlica naribanih koščkov kurkume ali 1/3 žlice kurkume v prahu
 • ščepec črnega popra
 • 3 žlice sveže iztisnjenega limoninega soka
 • sladilo po izbiri (opcijsko)

Vodo zavrite ter dodajte ingver in kurkumo. Počakajte približno 5 minut, nato pa tekočino precedite. Dodajte ščepec popra, limonin sok in sladilo po izbiri.

Pozitivni učinki čaja iz kurkume in ingverja

 • PROTIVNETNO DELOVANJE

Tako ingver kot kurkuma spadata med najmočnejša protivnetna živila. Za posebno izrazite protivnetne učinke napitka poskrbi kurkuma, ki vsebuje zelo močno protivnetno snov, imenovano kurkumin. Za učinkovitejšo absorpcijo kurkuma je nujen piperin, ki ga lahko najdemo v črnem popru. Tako je zelo pomembno, da pri zgornjem receptu ne izpustite popra. Piperin lahko absorpcijo kurkumina izboljša za kar 2000 odstotkov.

Vnetni odziv telesa je sicer v specifičnih okoliščinah koristen (če smo izpostavljeni škodljivim snovem ali patogenim mikroorganizmom, če se poškodujemo ipd.). Toda če je vnetni odziv pretiran oziroma če se sproža v neustreznih trenutkih, lahko to na dolgi rok ogrozi vaše zdravje. Kronična vnetja v telesu lahko med drugim povečajo celo nevarnost za rakava obolenja. Redno uživanje čaja iz kurkume in ingverja zmanjša tveganje za kronična vnetja. Napitek pa je zaradi protivnetnega delovanja med drugim koristen tudi pri spopadanju z artritisom.

- Oglas -
 • POMOČ PRI PREBAVNIH TEŽAVAH

Napitek iz ingverja in kurkume je lahko odlična naravna pomoč pri najrazličnejših prebavnih težavah. Posebno koristen je ingver, ki spodbudi prebavo, zato je lahko dragocen dodatek pri spopadanju z zaprtjem oziroma z leno prebavo. Ingverjevi pripravki pa pomagajo tudi pri trebušnih krčih in pri slabosti.

 • PROTIBOLEČINSKI UČINEK

Čaj, pripravljen iz kurkume in ingverja, lahko poskrbi tudi za blag protibolečinski učinek, ki je povezan s protivnetnim delovanjem obeh sestavin. Z napitkom si lahko pomagate pri lajšanju različnih vrst bolečine. Med drugim je koristen za blaženje menstrualnih krčev.

 • IZBOLJŠANA PREKRVAVITEV

Napitek, pripravljen po zgornjem receptu, spodbudi prekrvavitev (za to je zaslužen predvsem ingver, ki spada med najboljše naravne možnosti za pospeševanje prekrvavitve). Če imate nenehno težave z mrzlimi dlanmi in stopali in/ali če opažate druge znake slabe prekrvavitve, je vsekakor priporočljivo redno uživanje čaja iz ingverja in kurkume. Zagotovo boste že kmalu opazili pozitivne spremembe.

 • ZAŠČITA SRČNO-ŽILNEGA SISTEMA

Kurkuma zmanjšuje tveganje za krvne strdke in aritmijo. Učinek pri pitju čaja sicer ne bo tako izrazit, kot bi bil, če bi uporabljali koncentriran izvleček kurkume, vendar lahko tudi čaj vpliva zelo pozitivno, posebno če ga boste uživali redno. Ingver lahko pomaga pri uravnavanju krvnega tlaka. Kombinacija obeh sestavin pa poskrbi za znižanje količine škodljivega holesterola v krvi. Zaradi navedenih pozitivnih učinkov je čaj iz ingverja in kurkume odličen napitek za zaščito srčno-žilnega sistema oziroma za zmanjševanje tveganja za bolezni srca in ožilja.

- Oglas -
 • POZITIVEN VPLIV NA KOGNITIVNE FUNKCIJE

S pomočjo pripravkov iz ingverja in kurkume je mogoče zaščititi ali celo izboljšati kognitivne funkcije ter zmanjšati tveganje za nevrodegenerativne bolezni, vključno z Alzheimerjevo boleznijo. Tako v ingverju kot v kurkumi je namreč mogoče najti zelo veliko antioksidantov, ki so med drugim izjemno pomembni za zdravje možganov.

.

NAJNOVEJŠE