- Oglas -
Sestavine (6 porcij):
- 6 majhnih okroglih bučk
- sol,
- sveže mlet črni poper
- 200 g kuskusa
- 400 ml zelenjavne juhe,
- 2 žlici olivnega olja
- 2 čebuli
- 2 paradižnika
- šopek svežega peteršilja
- ščepec mletega čilija
Priprava:
- Bučke operite, osušite in kuhajte v pari (približno 20 minut), dokler se ne zmehčajo. Počakajte, da se malo ohladijo, nato pa odrežite vrhove s peclji. Z žlico jih izdolbite in meso narežite na kocke. Notranjost bučk posolite in popoprajte.
- Kuskus pripravite z vročo zelenjavno juho v skladu z navodili na embalaži. V ponvi segrejte olje, dodajte drobno sesekljano čebulo in jo na kratko prepražite. Nato dodajte na kocke narezano bučkino meso, na kocke narezan paradižnik in drobno sesekljan peteršilj.
- Na koncu kuskus previdno vmešajte v zelenjavo in začinite s soljo, poprom in ščepcem mletega čilija. Izdolbene bučke napolnite z mešanico, pokapajte z oljčnim oljem, pokrijte in približno 10-15 minut pecite v predhodno ogreti pečici na 180 °C. Takoj postrezite.
- oglas -