0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

ReceptiBučke, polnjene s kuskusom

Bučke, polnjene s kuskusom

MORDA VAS ZANIMA

Sestavine (6 porcij):

- Oglas -
  • 6 majhnih okroglih bučk
  • sol,
  • sveže mlet črni poper
  • 200 g kuskusa
  • 400 ml zelenjavne juhe,
  • 2 žlici olivnega olja
  • 2 čebuli
  • 2 paradižnika
  • šopek svežega peteršilja
  • ščepec mletega čilija

Priprava:

  1. Bučke operite, osušite in kuhajte v pari (približno 20 minut), dokler se ne zmehčajo. Počakajte, da se malo ohladijo, nato pa odrežite vrhove s peclji. Z žlico jih izdolbite in meso narežite na kocke. Notranjost bučk posolite in popoprajte.
  2. Kuskus pripravite z vročo zelenjavno juho v skladu z navodili na embalaži. V ponvi segrejte olje, dodajte drobno sesekljano čebulo in jo na kratko prepražite. Nato dodajte na kocke narezano bučkino meso, na kocke narezan paradižnik in drobno sesekljan peteršilj.
  3. Na koncu kuskus previdno vmešajte v zelenjavo in začinite s soljo, poprom in ščepcem mletega čilija. Izdolbene bučke napolnite z mešanico, pokapajte z oljčnim oljem, pokrijte in približno 10-15 minut pecite v predhodno ogreti pečici na 180 °C. Takoj postrezite.
- oglas -

NAJNOVEJŠI RECEPTI