fbpx
Domov Živali Prepoznajte bolezenske simptome vaših hišnih ljubljenčkov

Prepoznajte bolezenske simptome vaših hišnih ljubljenčkov

Zaradi razkužila za roke dobila hude opekline

Ker pri uporabi razkužila ni bila dovolj pazljiva, je povzročila požar, zaradi katerega je steklenička z razkužilom eksplodirala, sama pa je staknila hude opekline.

5 koristi vsakodnevnega pitja soka rdeče pese

Pesin sok velja za izjemno zdrav napitek. Po mnenju mnogih strokovnjakov za zdravo prehrano ga je priporočljivo uživati čim bolj pogosto, po možnosti vsak dan.

Delo od doma: 7 nasvetov za več produktivnosti in pozitivnosti

Možnost dela od doma je v teh časih zagotovo privilegij. Vendar pa to še ne pomeni, da tovrstna oblika dela ne predstavlja tudi določenih...

Bolezenski znaki vaših štirinožnih prijateljev niso vedno tako očitni kot bi si to morda »želeli«. O zdravi dlakasti kepici naj bi pričale njena razigranost, ustrezna telesna teža ter zdrav apetit. A ker se mačke in psi v glavnem ne znajo oziroma ne morejo pritoževati in potožiti, če z njimi ni kaj v redu moramo biti lastniki toliko bolj pozorni na spremembe v njihovem vedenju in vsakodnevni rutini. V nadaljevanju vas tako opozarjamo na 4 najpogostejše simptome preko katerih lahko vidite, da z vašim hišnim ljubljenčkom nekaj ni v redu.

Prežvečene rastline

Če opazite, da vaš štirinožni prijateljček prekomerno uživa hišne rastline oziroma, da poje več vrtne trave kot po navadi morda trpi za hujšimi želodčnimi težavami. Mačke in psi si namreč z uživanjem trave pomagajo razgrajevati težje prebavljive snovi v želodcu. Če ste v njihov jedilnik morda začeli uvajati novo vrsto hrane je morda ravno ta razlog za povečan vnos zelenja. Poskusite uvesti staro prehransko različico in opazujte spremembe. Če se stanje ne izboljša se posvetujete z veterinarjem.

Znaki bolezni hišnih ljubljenčkov

Drgnjenje ob tleh

Če si vaš ljubljenček svojo hrbtno stran ušes neprestano drgne ob tla je to znak vnetja saj si z drgnjenjem želi pomagati in olajšati vnetje. V tem primeru nemudoma obiščite veterinarja.

Nenadne vedenjske spremembe

Če se vaš hišni ljubljenček, ki je po navadi ljubeč, miren ter igriv, kar na enkrat spremeni v neukrotljivo živčno razvalino je to morda znak, da občuti morebitne bolečine. Zlasti psi postanejo posebno razdražljivi, ko resno zbolijo in si ne znajo pomagati. Če sprememba v vedenju traja dalj časa z obiskom pri veterinarju ne odlašajte.

Prekomerno pitje vode

Bodite pozorni na prekomerno uživanje tekočine – še zlasti, če se to ne dogaja v poletnih mesecih. Če vaš štirinožni prijatelj spije več tekočine kot po navadi je lahko to znak diabetesa ali ledvičnega pa obolenja. Na diabetes kažejo tudi povečano izločanje odpadnih telesnih snovi, izguba teže in (pre)velik apetit. Če simptome opažate dalj časa, obisk k veterinarju ne bo škodoval.

Preverite tudi, kaj nam sporoča pasja govorica: www.bodieko.si/pasja-govorica

- Oglas -

Najnovejše

Nova odkritja glede povezave med bakrom in Alzheimerjevo boleznijo

Alzheimerjeva bolezen naj bi bila v veliki meri povezana z okvarjeno sposobnostjo telesa za regulacijo ravni bakra v tkivih.

Po 2 mesecih večjega vnosa sadja in zelenjave srce občutno bolj zdravo

Pri ljudeh, ki so 8 tednov uživali s sadjem in zelenjavo bogato prehrano, je bilo bistveno manjše tveganje za poškodbe srca.

5 nasvetov za več REM-spanja

REM-spanje naj bi bilo med drugim zelo pomembno za utrjevanje spominov. Pomanjkanje tega tipa spanja naj bi imelo tako zelo negativen vpliv na učenje oziroma pomnjenje.

Šolanje na daljavo zmanjšuje anksioznost med najstniki

Pouk oziroma šolanje na daljavo je nekaj, s čimer so se v zadnjih mesecih srečali številni šolarji po vsem svetu.

5 »čustvenih stanj« imunskega sistema

Močan imunski sistem bo letošnjo zimo še pomembnejši kot v preteklih letih. Prav zaradi pojava novega koronavirusa so začeli mnogi posvečati precej več pozornosti krepitvi imunskega sistema kot običajno.
- Oglas -
Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×