Damjana Bakarič: Premagati tesnobo?! Ni lahko, vendar se da!

Damjana Bakarič o tem, kako preživeti in živeti po izkušnji, ki je ne bi privoščili niti najhujšim sovražnikom.

Ana Praznik: Bodite prijazni do drugih, in drugi bodo prijazni do vas

Z Ano Praznik, voditeljico oddaje Delovna akcija, sva se pogovarjali med snemanjem oddaje, kjer so prenavljali stanovanje družine v stiski.

Sindrom Petra Pana: ko oseba nikoli zares ne odraste …

Ali ste že slišali za »sindrom Petra Pana«? Čeprav ne gre za uradno diagnozo, je to težava, s katero se spopada vedno več ljudi.

Vlažilnik zraka v spalnici – da ali ne?

Vlažilnik zraka v spalnici se zdi tako odlična rešitev, toda če se odločite za nakup, morate upoštevati nekaj pomembnih napotkov.

Pretiravanje s kofeinom poveča nevarnost za osteoporozo

Prepogosto uživanje večjih odmerkov kofeina lahko privede do številnih težav, povezanih z zdravjem.

Berta Cáceres: »Bojijo se nas, ker se jih ne bojimo.«

Berta Cáceres, mati štirih otrok, leta 2015 dobitnica Goldmanove nagrade, prestižnega mednarodnega priznanja za izjemne okoljevarstvene dosežke, je bila namreč marca 2016 zahrbtno umorjena na svojem domu.

Kari s paradižnikom in čičeriko

Indijsko obarvana jed kari s paradižnikom in čičeriko za okusno kosilo.

Tibetanske vaje: 6 obredov za zdravje in mladost

Tibetanske vaje niso le vaje, temveč so starodavni obredi – ključ do večne mladosti, zdravja in življenjske moči.
Zdravje & prehranaLubenična limonada - lubenada

Lubenična limonada – lubenada

MORDA VAS ZANIMA

V poletnih dneh nam zaradi naraslih temperatur misli čedalje bolj uhajajo k osvežilnim pijačam. Je v tem času še kaj lepšega od sveže, domače pripravljene limonade? Res je, da je ni čez klasično limonado z metinim lističem in ledenimi kockami a kaj, ko bi ji tokrat podarili malo drugačen pridih. Lubenico, denimo. Njena sladko-osvežilna aroma bo odlična spremljevalka limoni, saj bo nekoliko omilila njeno kislino poleg tega pa bo tekočino obarvala z rahlo rožnato barvo. V nadaljevanju vam tako ponujamo recept s katerim boste nov preobrat vaši limonadi lahko omogočili že danes.

- Oglas -

lubenada
Potrebujete:

  • nekaj manjših kosov lubenice brez pešk (odvisno od želene intenzivnosti okusa),
  • naribano lupinico ene limone,
  • 1 celo limono,
  • ¾ skodelice limoninega soka,
  • ¼ skodelic blažjega medu (priporočamo med iz pomarančnih cvetov).

 

Priprava:

V mešalnik stresemo koščke lubenice in jih meljemo toliko časa dokler ne dobimo gladke zmesi. To nato precedimo skozi cedilo, da odstranimo morebitne večje koščke sadja. Precejeno tekočino prelijemo v večji vrč in ji dodamo naribano limonino lupinico. V drugi posodi mešamo limonin sok in med toliko časa, dokler ni med popolnoma raztopljen nato pa snov prelijemo v vrč z lubenično tekočino. Tej na koncu dodamo še okoli dve skodelici hladne vode ter vrč postavimo v hladilnik, dokler ni tekočina popolnoma ohlajena. Lubenado postrežemo še hladno, zraven pa ji v kozarec lahko dodamo še koščke sveže limone. Osvežilno, mar ne?

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×