Lubenična limonada – lubenada

    V poletnih dneh nam zaradi naraslih temperatur misli čedalje bolj uhajajo k osvežilnim pijačam. Je v tem času še kaj lepšega od sveže, domače pripravljene limonade? Res je, da je ni čez klasično limonado z metinim lističem in ledenimi kockami a kaj, ko bi ji tokrat podarili malo drugačen pridih. Lubenico, denimo. Njena sladko-osvežilna aroma bo odlična spremljevalka limoni, saj bo nekoliko omilila njeno kislino poleg tega pa bo tekočino obarvala z rahlo rožnato barvo. V nadaljevanju vam tako ponujamo recept s katerim boste nov preobrat vaši limonadi lahko omogočili že danes.

    lubenada
    Potrebujete:

    • nekaj manjših kosov lubenice brez pešk (odvisno od želene intenzivnosti okusa),
    • naribano lupinico ene limone,
    • 1 celo limono,
    • ¾ skodelice limoninega soka,
    • ¼ skodelic blažjega medu (priporočamo med iz pomarančnih cvetov).

     

    Priprava:

    V mešalnik stresemo koščke lubenice in jih meljemo toliko časa dokler ne dobimo gladke zmesi. To nato precedimo skozi cedilo, da odstranimo morebitne večje koščke sadja. Precejeno tekočino prelijemo v večji vrč in ji dodamo naribano limonino lupinico. V drugi posodi mešamo limonin sok in med toliko časa, dokler ni med popolnoma raztopljen nato pa snov prelijemo v vrč z lubenično tekočino. Tej na koncu dodamo še okoli dve skodelici hladne vode ter vrč postavimo v hladilnik, dokler ni tekočina popolnoma ohlajena. Lubenado postrežemo še hladno, zraven pa ji v kozarec lahko dodamo še koščke sveže limone. Osvežilno, mar ne?

    Povejte svoje mnenje - kometirajte