fbpx
Domov Zdravje & prehrana Lubenična limonada - lubenada

Lubenična limonada – lubenada

V poletnih dneh nam zaradi naraslih temperatur misli čedalje bolj uhajajo k osvežilnim pijačam. Je v tem času še kaj lepšega od sveže, domače pripravljene limonade? Res je, da je ni čez klasično limonado z metinim lističem in ledenimi kockami a kaj, ko bi ji tokrat podarili malo drugačen pridih. Lubenico, denimo. Njena sladko-osvežilna aroma bo odlična spremljevalka limoni, saj bo nekoliko omilila njeno kislino poleg tega pa bo tekočino obarvala z rahlo rožnato barvo. V nadaljevanju vam tako ponujamo recept s katerim boste nov preobrat vaši limonadi lahko omogočili že danes.

- Oglas -

lubenada
Potrebujete:

  • nekaj manjših kosov lubenice brez pešk (odvisno od želene intenzivnosti okusa),
  • naribano lupinico ene limone,
  • 1 celo limono,
  • ¾ skodelice limoninega soka,
  • ¼ skodelic blažjega medu (priporočamo med iz pomarančnih cvetov).

 

Priprava:

- Oglas -

V mešalnik stresemo koščke lubenice in jih meljemo toliko časa dokler ne dobimo gladke zmesi. To nato precedimo skozi cedilo, da odstranimo morebitne večje koščke sadja. Precejeno tekočino prelijemo v večji vrč in ji dodamo naribano limonino lupinico. V drugi posodi mešamo limonin sok in med toliko časa, dokler ni med popolnoma raztopljen nato pa snov prelijemo v vrč z lubenično tekočino. Tej na koncu dodamo še okoli dve skodelici hladne vode ter vrč postavimo v hladilnik, dokler ni tekočina popolnoma ohlajena. Lubenado postrežemo še hladno, zraven pa ji v kozarec lahko dodamo še koščke sveže limone. Osvežilno, mar ne?

- Oglas -

Preberi tudi

- Oglas -
Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×