0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Revija Bodi ekoRevija Bodi eko, maj 2014

Revija Bodi eko, maj 2014

MORDA VAS ZANIMA

Maj je mesec, ko narava kar prekipeva od življenja in prav taka je tudi vsebina majske številke revije Bodi eko, ki vam bo na kar 60 straneh postregla z veliko zanimivih in kakovostnih vsebin: 

- Oglas -

[vc_button title=”Naročite se na revijo Bodi eko. Kliknite tukaj.” target=”_self” color=”green” size=”size_large” href=”https://www.bodieko.si/narocnine”]

 

bodi_eko_maj_2014

Zdravilno olje čajevca

Posebno pozornost smo namenili olju čajevca in njegovim številnim pozitivnim lastnostim. Članek odlično dopolnjujejo številni praktični nasveti, tako da boste lahko hitro našli rešitev za svojo težavo.

- Oglas -

Pranje in nega perila na naraven način

Po nekaj tednih ali mesecih uporabe domačih naravnih pralnih sredstev se ne boste nikoli več vrnili k pralnim praškom, ki jih goreče oglašujejo televizijske reklame. Spoznali boste, da je po pranju z domačimi pripravki perilo ravno tako mehko in nežno, da se madeži odstranijo z naravnim milom in vodo tako kot z najbolj »naprednimi« odstranjevalci madežev (bolj trdovratne pa odstranimo s starimi tehnikami iz zakladnice naših babic) ter da ima perilo tako lep in zdrav vonj, da nikoli več nočete vdihavati sintetičnega vonja kupljenega detergenta in mehčalca.

ekoeko

Naredite si svojo zalogo zelišč

Spomladanski čas je naravnost idealen za to, da si pripravimo lastno zalogo zdravilnih zelišč. Naša strokovnjakinja Monika Mulej je pripravila zares izčrpen članek o tem, kako in kdaj nabirati zelišča, kako jih sušiti in kje jih shranjevati.

Marko Roblek: bosonogi tekač

V osrednjem intervjuju smo se pogovarjali s karizmatičnim bosonogim tekačem Markom Roblekom. Aktiven tekač je že celih 22 let, za njim pa je že okrog 60 maratonov, kar je zares lepa številka. Marko je človek vedoželjnega duha, vedno pripravljen odkrivati kaj novega in se ves čas učiti. Je res prava zakladnica znanja in pogovor z njim človeka nikakor ne more pustiti ravnodušnega.

Začela se je sezona klopov

Spomladi ljudje več časa preživimo v naravi. Žal se prijetno preživeti čas na svežem zraku lahko hitro sprevrže v pravo nočno moro. V mislih imamo klope in klopni meningoencefalitis. Strokovnjakinja z Nacionalnega inštituta za javno zdravje je podala veliko informacij o zdravljenju tega obolenja ter možnostih preventive.

- Oglas -

Sočenje sadnih in zelenjavnih sokov

Danes se čedalje manj zavedamo izjemnega pomena sadja, zelenjave in zelišč, ki pa so že skozi vso zgodovino bistven del naše prehrane. Sveže in ekološko pridelana sadje in zelenjava vsebujeta hranila, encime, vitamine in minerale v najboljših kombinacijah. In prav priprava presnih sadnih in zelenjavnih sokov je čudovit način, kako obogatiti prehrano. V članku boste dobili veliko koristnih napotkov, kako se lotiti sočenja, kakšne kombinacije izbrati, čaka pa vas tudi nekaj slastnih receptov.

Pregled stroškov ogrevanja

Čeprav so dnevi vedno toplejši, je prav zdaj najbolj smotrno razmišljati o tem, kako v prihodnji kurilni sezoni čim bolj optimizirati stroške ogrevanja stavbe in preprečiti toplotne izgube. Pregled stavbe po zaključku kurilne sezone lahko primerjamo kar s tehničnim pregledom avtomobila ali splošnim zdravniškim pregledom.

Naredite si domači čistilni gel za obraz

Zdaj lahko že rečemo, da so turobni zimski dnevi za nami, kar nam sporoča tudi naša koža, ki kar kliče po lahki spomladanski negi. Špela Ceglar je pripravila čudovit osvežujoč čistilni gel za umivanje obraza, s katerim boste zvečer s kože odstranili vse nečistoče, zjutraj pa osvežili obraz.

Pomlad na vrtu

Tudi vrtnarska sezona je že v polnem razmahu. V tokratni številki revije Bodi eko vas čakajo koristni namigi za uspešno pridelavo kapusnic.

Razkrili smo vam le del bogate vsebine majske številke revije Bodi eko. Želimo vam prijetno branje.

Majska številka v prodaji od 24. 4. 2014.

narocnina

Revijo Bodi eko najdete v vseh trafikah, trgovinah Spar, E.Leclerc, Mercatorjevih trgovinah, bencinskih servisih, pa tudi na poštah.

.

NAJNOVEJŠE