[prijava]
0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Revija Bodi ekoRevija Bodi eko, julij 2014

Revija Bodi eko, julij 2014

MORDA VAS ZANIMA

Vsebina poletne številke revije Bodi eko je zopet zelo pestra in zanimiva in vam prinaša obilo sproščujočega in koristnega poletnega branja.

[vc_button title=”Naročite se na revijo Bodi eko. Kliknite tukaj.” target=”_self” color=”green” size=”size_large” href=”https://www.bodieko.si/narocnine”]

- Oglas -

 

Revija Bodi Eko julij 2014

Naravno nad težave s prostato

Čeprav vse več moških posega po pripravkih iz drobnocvetnega vrbovca, lahko o njem v zeliščnih knjigah izvemo le malo. Največ zaslug za njegovo pogosto uporabo pripada znani avstrijski zeliščarici Mariji Treben in številnim dobrim izkušnjam, ki so vsekakor najboljša potrditev ter spodbuda za tako številčno uporabo. Pripravili smo podroben opis rastline in njen vpliv in koristi pri težavah s prostato.

Naredite si svoje botanične parfume

Parfumi

- Oglas -

Da narediš dober parfum, je potrebno veliko prakse. Vendar ne gre brez inspiracije. Parfum je kot poezija in tako kot pesnik spretno izbira besede, da bi ustvaril neko emocijo, tako tudi parfumerist kreira vonje. Ko se lotim izdelave parfuma, imam jasno vizijo, kaj želim opisati. Morda poletni ples v Riu de Janeiru, vonj paških borovcev, babičin zeliščni vrt?
Zakaj bi sploh želeli ustvariti svoj parfum, ko pa nas s poličk trgovin vabijo mamljive stekleničke z zvenečimi imeni in vrhunskimi vonji? Da boste dišali čisto po svoje in ob tem tudi ustvarjali nekaj svojega in lepega.

Življenjska zgodba bolnice z rakom: Nikoli ne smemo vreči puške v koruzo

Ko se je Vesna pred dobrimi tremi leti upokojila, je upala, da bo zdaj končno le prišel čas zanjo. Z možem sta dolga leta gradila hišo in si želela, da bosta kot mlada upokojenca lahko vendarle uživala v sadovih svojega trdega dela in večletnega odrekanja. Žal je njune načrte kruto preprečila Vesnina bolezen. Septembra 2011 je tik pred upokojitvijo na redni mamografiji izvedela, da ima raka. Njena bolezen je za družino pomenila velik šok … Preberite si, kako se je Vesna spopadla z boleznijo in kako so večkrat njene želje po pomoči naletele na gluha ušesa.

Slobodanka Poštić, pionirka aromaterapije: Naš nos je najboljše diagnostično sredstvo

Zavedanje o vsestranski uporabnosti eteričnih olj se tudi v naši družbi vedno bolj utrjuje. Področje aromaterapije se razvija, med ljudmi pa zanj zanimanje raste. O vsestranski uporabnosti eteričnih olj smo spregovorili s Slobodanko Poštić, pionirko aromaterapije in parfumeristike na področju Balkana.

Intervju z dr. Mileno Plut podvršič

Pogovarjali smo se z dr. Mileno Plut-Podvršič, dr. med., specialistko splošne medicine, akupunkturologinjo in ena od pionirjev komplementarne medicine pri nas. Dr. Plut-Podvršič se že vrsto let ukvarja z refleksologijo, barvno terapijo, mentalno dinamiko, psihokibernetiko, reikijem … Preko svojega dela se trudi odkrivati globlje čustvene vzroke za različne težave in obolenja ter ne ostaja zgolj na telesni ravni. Njen pristop k človeku je torej izključno holističen, kar pomeni, da upošteva tudi njegova čustva, občutke in, če se le da, tudi misli, torej tudi tisto, kar se ne vidi, a je še kako prisotno.

Naredimo sami Mineralno rdečilo za lička

rdecilo

V poletnih dneh, ki so pred nami, ne potrebujete veliko, da bi bile videti čudovito. Privoščite si lahek poletni videz, ki ga boste poudarile z naravnimi ličili. Za dovršen videz lahko poskrbite z mineralnim rdečilom za lička, ki ga lahko naredite kar v domači kuhinji. Naloga je preprosta, zabavna in hitro opravljena.

Babičini nasveti za odstranjevanje madežev iz oblačil

V eni od prejšnjih številk smo že pisali o pranju in negi perila na naraven način. Tokrat pa se bomo poglobili še v odstranjevanje madežev na naravi prijazen način, tj. brez uporabe sintetičnih odstranjevalcev madežev. Sestavine, ki jih uporabljamo v tovrstnem čiščenju, niso nič drugačne od ostalih sestavin naravnega čiščenja, le da tukaj lahko uporabimo še kopico sestavin, ki jih najdemo kar v domači kuhinji. Pa se lotimo čiščenja madežev po nasvetih naših babic.

Vzgojimo okusne in lepe kumare

- Oglas -

Poleti, ko vročina še posebej pripeka, je kumara zagotovo tista vrsta zelenjave, brez katere si osvežilne solate ne znamo predstavljati. Poznamo več vrt kumar, na primer solatne kumare in kumare za vlaganje. Solatne kumare so tiste, iz katerih si lahko pripravimo okusno kumarično solato ali kumarično vodo … Preberite si, kako vzgojimo okusne in lepe kumare na domačem vrtu.

milo

Obiskali smo tudi kmetijo Poljane, kjer sami izdelujejo mlečne izdelke, pripravili recept za milo iz kozjega mleka, pogledali, katera zelišča so najboljša za poletne piknike na žaru, kakšna bo nova generacija zelenih otrok … Vse to in še veliko več boste našli v poletni številki revije Bodi eko.

 

Želimo vam sproščujoče poletje, polno pozitivne energije. Upamo, da vam bo družbo na zasluženem oddihu delala tudi revija Bodi eko.

Poletna številka v prodaji od 26. 6. 2014.

narocnina

Revijo Bodi eko najdete v vseh trafikah, trgovinah Spar, E.Leclerc, Mercatorjevih trgovinah, bencinskih servisih, pa tudi na poštah.

Postani eko tudi ti! Beri revijo Bodi eko.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji. Podrobne informacije in nastavitve: nastavitve .
V redu
Več ×
×