0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Revija Bodi ekoIzšla je septembrska revija Bodi eko

Izšla je septembrska revija Bodi eko

MORDA VAS ZANIMA

Poletje in čas dopustov so mimo, zato je pred vami nova številka vse bolj priljubljene slovenske revije Bodi eko. Mi pa tudi med poletjem nismo samo počivali, temveč smo si vzeli čas in vsebino še nekoliko nagradili, pridružili so se nam tudi novi avtorji ter kolumnisti. Skratka obeta se vam kup zanimivega in poučnega branja.

- Oglas -

Bodi eko revija september 2014

Ali lahko Alzheimerjevo bolezen preprečimo?

21. septembra obeležujemo svetovni dan Alzheimerjeve bolezni. Do nedavnega je Alzheimerjeva bolezen prizadela le nekatere starejše ljudi, v zadnjih nekaj desetletjih pa se starost obolelih hitro niža. Zakaj? Kaj se je tako drastično spremenilo, da človeško živčevje, še posebej možgani, odpove poslušnost toliko prej? Je kriv prehiter in stresen način življenja, morda previsoke zahteve, ki si jih postavimo? Ko so povezave med živčnimi celicami prekinjene, začnejo ti deli živčevja odmirati. Ali lahko to preprečimo?

Čiščenje telesa z glino po poletju

Ko se odločimo za čiščenje organizma, se velikokrat izkaže, da smo na organizem prepogosto pozabili in se je v njem že »nabralo« kar nekaj nesnage, ki jo je treba najprej spraviti iz telesa. Prvo mesto med čistilnimi naravnimi izdelki pripada ravno naravni glini. Kot velja za vsa živila, zelišča in naravne pripravke, je tudi pri glini nekaj osnovnih »pravil«, ki se jih je pametno držati, da dosežemo maksimalen želeni učinek.

- Oglas -

sept2

Egipčanska depilacija s sladkorno peno

Egipčanska depilacija je pravzaprav naravna depilacija s sladkorno pasto, ki so jo uporabljali že stari Egipčani. Gre za eno najstarejših metod depiliranja, obenem pa tudi najcenejših možnosti depilacije, saj si lahko sladkorno zmes z malo truda izdelate kar doma.

Užitne in strupene gobe v slovenskih gozdovih

Ni človeka, ki se vsaj občasno ne bi srečal z gobami. Če jih že sam ne najde, goji ali nabira, pa dobi postrežene v kakšnem gostinskem lokalu. Vendar za mnoge ljudi gobe niso le okusna hrana ali dobra rekreacija pri nabiranju, pač pa način življenja. V spoznavanju gob najdejo ljubitelji narave sprostitev, zabavo, lajšanje življenjskih težav ter božansko in nizko kalorično hrano. Raziskave tudi kažejo, da so gobe sestavljene iz tako različnih beljakovin, da bi lahko služile kot zdravilo za najrazličnejše bolezni.

Intervju z Bianco Žvorc Morris

V tokratnem intervjuju smo se pogovarjali s slovensko oblikovalko in podjetnico Bianco Žvorc Morris, ki trenutno živi in deluje v Nemčiji, njena pestra življenjska pot pa jo je zanesla v Združene države Amerike (ZDA) in drugod po svetu. Je prava državljanka sveta, poznana pa je predvsem kot lastnica inovativnega podjetja BeeZee Designs, v okviru katerega je ustanovila modni znamki BeeZee EcoKid in BeeZee EcoLand, ki združujeta etiko, modo ter skrb za zdravje. Že 21 let je veganka, zase pa pravi, da razmišlja o prihodnosti, ne le o sedanjosti, kar ni vedno dobro sprejeto pri ljudeh.

- Oglas -

sept1

Jože Majes svetuje: Tinkture, ki ne smejo manjkati v nobenem domu

Našim avtorjem se pridružuje tudi Jože Majes, ki ga nekateri že poznate, drugi pa ga boste še spoznali skozi zanimive prispevke o zdravilnih rastlinah. Tokrat se je posvetil tinkturam, ki so nadvse uporabne in ki ne bi smele manjkati v nobenem domu. Pod izrazom tinkture razumemo rastline, namočene v alkohol različnih moči.

Zdravilni trpotec za dražeč kašelj in celjenje ran

Kaj je tisto, kar si v naravi lahko najprej položite na rano? Kako ublažiti bolečino in otekanje zaradi pikov? Kateri sirup se zelo obnese pri kašlju? Verjetno odgovora ni treba posebej poudariti, saj je trpotec med Slovenci res zelo dobro poznana in pogosto uporabljena zdravilna rastlina. Nič čudnega, saj ga lahko najdemo vsepovsod – pa naj bo to na suhih primorskih travnikih ali na gorskih zelenicah. Skoraj ni poti, kjer ga ne bi našli, in včasih se res zdi, da je kot naš mali angel varuh, ki je pripravljen ponuditi pomoč na vsakem koraku.

Nahranite lase z domačo masko za lase

Tudi naši lasje so bili na dopustu! Po soncu in morju se nas veliko žensk spopada s suhimi in lomljivimi lasmi. Naši lasje potrebujejo samo več pozornosti. Privoščite jim naravno nego, s katero jim boste povrnili lesk, jih nahranili in jim povrnili izgubljeno vlago. Naravno masko za lase lahko naredite že v domači kuhinji, potrebujete  le nekaj osnovnih sestavin.

V reviji boste lahko prebrali tudi:

 • Kolumna:  Lučka Kajfež Bogataj
 • Naravni načini za učinkovito zatiranje plevelov na vrtu
 • Otrokom lahko olajšate vstop med šolske klopi!
 • Šolska prehrana in vključevanje lokalnih ter ekoloških živil
 • S prehrano proti slabokrvnosti: Je to brez prehranskih dopolnil sploh mogoče?
 • Alergija na ambrozijo
 • Čudovita darila z vonjem po sivki
 • Naredite si eko čistila za Okolju prijazno pranje in čiščenje avtomobila
 • Eterična olja in njihov vpliv na čustva
 • Z jogo do dobre drže in zdrave hrbtenice
 • Mikroplastika – »nevidni« sovražnik okolja …

 

Želimo vam obilico koristnega in zanimivega branja v novi številki revije Bodi eko.

Septembrska številka prodaji od 28. 8. 2014.

Revijo Bodi eko najdete v vseh trafikah, trgovinah Spar, E.Leclerc, Mercatorjevih trgovinah, bencinskih servisih, pa tudi na poštah.

Postani eko tudi ti! Beri revijo Bodi eko.

.

NAJNOVEJŠE