0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

RubrikeZanimivostiBitje z medvedjimi kremplji se je pojavilo iz globin in prestrašilo kajakašici

Bitje z medvedjimi kremplji se je pojavilo iz globin in prestrašilo kajakašici

MORDA VAS ZANIMA

Mama in hči sta na reki Mississippi lovili ribe, ko se je iz vode nenadoma prikazalo bitje z velikimi kremplji, podobnimi medvedjim.

- Oglas -

Shala Holm in njena hčerka Avery sta lovili ribe blizu Brainerda v Minnesoti, ko sta zaslišali nekakšno hropenje in opazili, da so se iz vode najprej prikazali ogromni kremplji.

Toda preden postanete preveč navdušeni, da so odkrili novo vodno pošast, naj vam povemo, da je bila žival identificirana kot želva hlastavka, plazilec prazgodovinskega videza, ki se ga ljudje sicer bojijo zaradi izredno močnega ugriza.

“Nenadoma je moja hčerka rekla,” mama, bodi tiho, slišim, da nekaj diha, “je pojasnil Shala.

- Oglas -

“Trajalo je nekaj časa, preden sva opazili želvin nos, ki je plaval proti kajaku.” Ko se je približala, sva videli, kako velika je v resnici. “Bili smo popolnoma presenečeni nad velikostjo.”

“Ljudje me sprašujejo, ali me je bilo strah, in moram priznati, da me je bilo v tistem trenutku strah, kar je nekoliko neumno, saj sem večje od živali in upam, da sem pametnejši,” je dodala 67-letnica.

Zelva

Želva se je oprijela košare z ribami in jih ni hotela izpustiti. Očitno je bila precej lačna.

“Nisem vedela, kako močno si želi te ribe in ali bo poskušala priti v čoln.”

»Nisem bila niti prepričana, kako naj želvo spravim stran od košare. Bila sem nervozna, ker nisem vedela, kako močno si želi ribo ali kako agresivna bi lahko bila želva.”

- Oglas -

“Vsi smo že slišali zgodbe o hlastavkah, ki imajo tako močan ugriz, da lahko strgajo ročaj z metle.”

Par je lahko pobegnil potem, ko jima je uspelo stresti ribe iz košare, ki je bila pritrjena na čoln.

“Srce mi je razbijalo, vendar mi je uspelo vzeti telefon in narediti nekaj fotografij”, je pojasnila Shala.

01

»Nisem mogla verjeti, kako velike noge je imela ta želva; njena stopala so bila ogromna z velikimi kremplji na koncu!«

Kljub temu, da sta bili najprej precej “pretreseni” zaradi dogodka, sta se naslednji dan vrnili, da bi posneli fotografije, ki jih je Shala poslala ministrstvu za naravne vire v Minnesoti, ki jo je obvestilo, da je želva lahko stara okoli 15 let.

Shala je celo rekla, da upa, da bo ogromnega plazilca še kdaj videla, ko bo na tem območju, in glede na to, da lahko želve živijo več kot 100 let, obstaja verjetnost, da se njune poti še kdaj prekrižajo.

.

NAJNOVEJŠE