0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Zdravje & prehranaBioresonanca – neinvazivna metoda zdravljenja različnih težav

Bioresonanca – neinvazivna metoda zdravljenja različnih težav

MORDA VAS ZANIMA

Bioresonanca je postala priljubljena metoda alternativnega zdravljenja različnih težav. Mnogo je dejavnikov, ki vplivajo na naše zdravstveno stanje; kakovost prehrane, količina gibanja, duševno stanje, genske predispozicije, vplivi iz okolja. Zaradi slabe prehrane v telo vnesemo mnogo toksinov in premalo hranil; vitaminov in mineralov, zato naš imunski sistem oslabi. Stres in premalo gibanja lahko vplivata na nenavaden nivo hormonov. Zdravi smo, dokler je naše telo v ravnovesju. Ko se v našem telesu pojavijo težave; različna obolenja in bolezni, potem vemo, da nekaj ni prav; porušeno je ravnovesje v telesu. Takrat poiščemo pomoč pri zdravniku; medicina pa dandanes prepogosto zdravi le posledice in se ne ukvarja z vzroki. Bioresonanca pa se osredotoča tudi na odpravljanje vzrokov.

- Oglas -
Bioresonancna terapija

Zakaj je bioresonanca učinkovita?

Bioresonančna terapija pa je učinkovita prav zato, ker se poglobi v človeško telo in v vzroke obolenj in neravnovesij. Bioresonanca se usmerja tudi k temu, da se telo spodbuja, da najde lastne zdravilne moči. Naše telo ima namreč veliko sposobnost samozdravljenja.

Zgodovina bioresonance

Odkrivanje bioresonance je povezano s spoznavanjem, da ima vsaka celica svojo vibracijsko stanje. V 18. stoletju je italijanski znanstvenik Luigi Galvani odkril bioelektriko, zatem je ruski inženir Georgij Lahkovski izdal delo Skrivnost življenja, v kateri je razkril, da vsaka živa celica oddaja sevanje v obliki elektromagnetnih signalov. Leta 1945 je prof. Burr z medicinske fakultete na univerzi Yale odkril, da imajo vse žive celice zapleteno elektromagnetno polje. Prof. dr. Fritz Popp je leta 1970 odkril, da vsaka celica v človeškem organizmu oddaja svetlobo v obliki biofotonov, ki so odgovorni za sprožanje vseh biokemijskih reakcij v organizmu.

Začetek bioresonance pa sega v leto 1920 v ZDA, ko je Albert Abrams razvil metodo, imenovano radionika, ki je Ameriška zdravstvena organizacija ni odobravala. V Evropi pa se je bioresonančna terapija pojavila leta 1977 v Nemčiji, kjer sta jo vpeljala scientolog Franz Morell in njegov zet, inženir Erich Rasche, ki sta skonstruirala prvo napravo za bioresonanco.

- Oglas -
Naprava

Kako deluje bioresonanca?

Ta neinvazivna metoda temelji torej na predpostavki, da procesov v telesu ne nadzirajo le kemični procesi, temveč tudi elektromagnetno valovanje celic. Jasno je, da ima človeško telo določeno elektromagnetnovalovanje, določeno energijo. Pojavljajo se lahko nihanja, zaradi katerih se ravnovesje telesa poruši in takrat nastopi bolezen. Pri bioresonančni terapiji se se valovanje lahko dejansko izmeri. Lahko se ugotovi netoleranca na živila, stanje določenih organov in količina strupenih snovi v telesu. Ker je to neškodljiva metoda, je primerna tako za odrasle, kot tudi za otroke in starostnike.

Bioresonančna terapija

Bioresonanca poteka po naslednjem postopku. Najprej se z računalniškim skeniranjem preveri delovanje organov in stanje celic. Ugotovi se lahko ravnovesje hormonov, nivo toksinov in bakterij ali viruov ter alergije na določena živila. Nato se predlaga terapija, z namenom, da se v telesu vzpostavi zdravo delovanje in obnovo celic, da se telo razstrupi in da se tkiva, hormoni in organi obnovijo.

Deluje tako, da harmonizira delovanje naših celic in razstruplja telo. Vse celice namreč med seboj komunicirajo na določeni frekvenci. Na terapiji se lahko ugotovi frekvenčne vzorce, tako dobre kot slabe in jih pretvori v zdravi frekvenčni vzorec, kar vzpostavi ponovno ravnovesje.

Med terapijo namreč frekvenčni vzorci nihanj potujejo po elektrodah v bioresonančno napravo, ki nihanje informacij lahko oslabi, okrepi ali obrne in preko druge elektrode vrne nazaj v telo. Na ta način slabe frekvence spremeni v zdrave frekvence, s tem pa se oslabi nihanje in vzpostavi ravnovesje, kar privede do zdravstvenih izboljšanj.

Bioresonanca

Kaj bioresonanca ali bioresonančna terapija zdravi?

Bioresonanca pomaga in podpira telo pri kroničnih boleznih in pri akutnih stanjih, kot so.

- Oglas -
 • Bronhitis;
 • astma;
 • laringitis;
 • alergije;
 • akne in ekcemi;
 • dermatitis;
 • revmatična obolenja;
 • glavoboli in migrene;
 • prebavne težave;
 • kandidoza;
 • težave s sklepi;
 • anksioznost;
 • depresija;
 • hormonske težave;
 • težave z zanositvijo.

Bioresonanca podpira telo tudi pri resnih boleznih, kot je rak, pove zdravnica in terapevtka Janja Šešok, dr. med. iz Centra za bioresonančno zdravljenje.: “Sama se izogibam izrazu zdravljenje, ker bioresonanca ni uradno priznana metoda zdravljenja. Uporabljam izraz bioresonančna obravnava. Z bioresonanco obravnavam vse bolezni in težave, od akutnih, kot sta prehlad ali driska, do kroničnih in avtoimunih bolezni. Pri boleznih kot je rak, z bioresonanco podpiramo telo v postopku onkološkega zdravljenja in odpravljamo posledice kemoterapije in obsevanja in tako pacientom močno olajšamo težave.”

Kako se bioresonanca prepleta oz. dopolnjuje z medicino?

Zdravnica in terapevtka Janja Šešok, dr. med. pravi: “Bioresonanca je komplementarna metoda zdravljenja, zato dopolnjuje šolsko medicino. V določenih primerih jo uporabljam kot samostojno metodo obravnave bolezni in stanj. Sodelujem z otorinolaringologi pri alergijah in psihiatri pri odpravljanju obremenitev kot so paraziti, glive, bakterije…., ki lahko tudi sodelujejo pri nastanku bolezni.”

Bioresonanca

Učinkovitost terapije in stranski učinki

Da je terapija uspešna, je pomembno dobro sodelovanje med posameznikom in terapevtom predvsem pa pripravljenost posameznika, da telesu z zdravim življenjskim slogom pomaga do ozdravitve. Negativnih stranskih učinkov pri bioresonanci ni; najslabše, kar se lahko zgodi je to, da bioresonanca ne pomaga, kar pa je redko.

Pred in po terapiji

Pred terapijo naj se ne uživa slabe prehrane z dodanimi konzervansi, da telo ni obremenjeno s strupi. Po terapiji se mora piti veliko vode, ki bo iz telesa izplaknila strupene snovi, potrebno pa se je izogibati alkoholu in kavi. Po terapiji se mora tudi veliko spati in počivati.

Bioresonanca je vse bolj priljubljena

Na vprašanje, ali bi lahko rekli, da je bioresonanca vse bolj priljubljena in da je skeptikov vse manj, Zdravnica in terapevtka Janja Šešok, dr. med. odgovarja: “Bioresonanca je vse bolj priljubljena, ker je učinkovita in so rezultati vidni. Če bi se moji kolegi bili pripravljeni seznaniti s fizikalnimi principi delovanja bioresonančnih naprav, bi bilo odkritega odklanjanja te metode manj in marsikateri bolnik bi bil bolj zdrav in zadovoljen.”

Preberite tudi: Kaj je Bownova terapija in kako nam lahko pomaga?

.

NAJNOVEJŠE