fbpx
Domov Ekologija & okolje Beba Splichal: Življenje je namenjeno uresničitvi lastnih idej

Beba Splichal: Življenje je namenjeno uresničitvi lastnih idej

Zaradi razkužila za roke dobila hude opekline

Ker pri uporabi razkužila ni bila dovolj pazljiva, je povzročila požar, zaradi katerega je steklenička z razkužilom eksplodirala, sama pa je staknila hude opekline.

5 koristi vsakodnevnega pitja soka rdeče pese

Pesin sok velja za izjemno zdrav napitek. Po mnenju mnogih strokovnjakov za zdravo prehrano ga je priporočljivo uživati čim bolj pogosto, po možnosti vsak dan.

Delo od doma: 7 nasvetov za več produktivnosti in pozitivnosti

Možnost dela od doma je v teh časih zagotovo privilegij. Vendar pa to še ne pomeni, da tovrstna oblika dela ne predstavlja tudi določenih...

Beba Splichal sebe ne vidi kot duhovno učiteljico. »Bolje je reči, da živim model normalnega življenja, v katerega verjamem.« Znanja, ki jih je pridobila v dolgih letih študija in poglabljanja vase, predaja v svoji Novi šoli. Ljudem pomaga odgovoriti na vprašanja: kako bi bilo mogoče živeti, da se počutiš bolj svojega, zadovoljnega s tem, kar počneš, bolj uresničenega, neodvisnega od materialnih stvari, »čeprav ne zanemarjam materialne plati življenja. Zelo jo spoštujem. Vendar pa se mi zdi, da naše doživljanje ni materialno.«

Beba Splichal

Ste bili že od nekdaj raziskovalka?

Kot otrok sem bila, pravijo starši in sorodniki, malo posebna. Veliko preveč sem govorila in veliko preveč sem po drugi strani želela biti sama. Sem stara duša, bi lahko rekla. Vsega tega se zelo dobro spominjam, celo tega, kako sem se pogovarjala s kokoškami kot z nekom »višjim«. Hvaležna sem staršem in starim staršem, ki so mi omogočili ta posebni svet. Da mi je bila recimo stara mama pripravljena obesiti staro odejo, da sem imela svoj šotor. Zame je bil največji šok, ko sem šla v šolo. Bila je hudo razočaranje. To je bil moj prvi stik z zunanjim svetom. Živeli smo v zadnji hiši v majhni vasi, ki je bila edini svet, ki sem ga poznala. Če ne bi bila taka borka, po horoskopu sem namreč škorpijon, bi lahko imela zelo težko življenje. Nekaj časa sploh nisem vedela, kaj bi v šoli od mene radi …

Celotno zgodbo si lahko preberete v junijski številki revije Bodi eko.

revija Bodi eko JUNIJ 2018

- Oglas -

Najnovejše

Nova odkritja glede povezave med bakrom in Alzheimerjevo boleznijo

Alzheimerjeva bolezen naj bi bila v veliki meri povezana z okvarjeno sposobnostjo telesa za regulacijo ravni bakra v tkivih.

Po 2 mesecih večjega vnosa sadja in zelenjave srce občutno bolj zdravo

Pri ljudeh, ki so 8 tednov uživali s sadjem in zelenjavo bogato prehrano, je bilo bistveno manjše tveganje za poškodbe srca.

5 nasvetov za več REM-spanja

REM-spanje naj bi bilo med drugim zelo pomembno za utrjevanje spominov. Pomanjkanje tega tipa spanja naj bi imelo tako zelo negativen vpliv na učenje oziroma pomnjenje.

Šolanje na daljavo zmanjšuje anksioznost med najstniki

Pouk oziroma šolanje na daljavo je nekaj, s čimer so se v zadnjih mesecih srečali številni šolarji po vsem svetu.

5 »čustvenih stanj« imunskega sistema

Močan imunski sistem bo letošnjo zimo še pomembnejši kot v preteklih letih. Prav zaradi pojava novega koronavirusa so začeli mnogi posvečati precej več pozornosti krepitvi imunskega sistema kot običajno.
- Oglas -
Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×