Preprost trik za vse, ki zvečer težko zaspite

Koliko časa običajno mine od vašega odhoda v posteljo do trenutka, ko potonete v zaslužen spanec?

Se je 6. množično izumrtje že začelo?

Naš planet je bil priča petim množičnim izumrtjem, ki so bila povezana z naravnimi fenomeni, neodvisnimi od človeka.

Služila s prodajo svojih vetrov, na koncu pa pristala v bolnišnici

Stephanie Matto, ki je zaslovelav priljubljeni resničnostni oddaji 90 dni do poroke, se je pred nedavnim lotila zelo nenavadne poslovne dejavnosti.

Za multiplo sklerozo je najverjetneje kriv virus Epstein-Barr

Multipla skleroza je kompleksna avtoimunska bolezen, za katero je značilno propadanje mielinskih ovojnic, ki obdajajo živčne celice. Imunski sistem začne namreč mielin zaznavati kot...

Katera zelišča odpravijo kandido?

Kandida pa v telesu sprošča strupe, kar lahko privede do različnih črevesnih težav, kot so vnetja, izmenične diareje in zaprtja.

Blaž Švab: Peti je treba tudi o odnosu do dežele, v kateri živiš

Blaž Švab, ki je z nastopanjem povezan že od mladih let, je skozi svoje delo dozorel in vlogi pevca dodal tudi mnoge druge kvalitete, zaradi katerih je priljubljen tako pri mlajših kot starejših generacijah.

Vpliv kemikalij na delovnem mestu na plodnost

V zadnjih desetletjih se v strokovni in laični javnosti vse več govori o številnih primerih neplodnosti, ki prizadene pare v reproduktivni dobi.

Ateroskleroza precej razširjena med odraslimi

Ateroskleroza je izjemno razširjena težava pri odraslih – tudi pri tistih brez diagnosticirane srčne bolezni oziroma očitnih simptomov.
Zdravje & prehranaBazična voda za manjšo zakisanost telesa

Bazična voda za manjšo zakisanost telesa

MORDA VAS ZANIMA

Kislost in bazičnost se merita na podlagi pH faktorja, česar se učimo že v osnovni šoli. Čista deževnica naj bi bila pH nevtralna tekočina, to se pravi bi morala imeti pH vrednost 7,0, če seveda ne vsebuje kakšnih primesi, kot na primer kisli dež. Vse pod pH vrednostjo 7 je kislo, nad to vrednostjo pa bazično oz. alkalno.

- Oglas -

Ko gre za pH človeškega telesa, ne moremo govoriti o idealni pH vrednosti celotnega telesa. Naša koža ima na primer pH okoli 5,5 in rahlo kisla, saj je to njena naravna vrednost. Če pogledamo pH sline, se le-ta giblje v območju približno 6,5 do 7,4. Naš prebavni trakt pa ima pH vrednosti od 1,5 pa vse do 7,0.

Ko smo zdravi, pH naše krvi znaša 7,35 – 7,45 (rahlo bazična).

Naše telo je sposobno samo, brez pomoči ohranjati pH vrednosti v ravnovesju, predvsem preko ledvic in pljuč, vendar kronično neravnovesje v telesu izčrpava moč naših čistilnih organov.

Zakaj je bazična voda?

Naše telo v veliki meri deluje na osnovi vode oz. tekočin, katerih pH vrednosti vplivajo na naše zdravje in tudi razvoj bolezni, ki se lahko razvijejo v določenih pogojih, ko je pH vrednost porušena.

- Oglas -

bazična voda

Pomen pitja alkalne vode

Ker je naša sodobna prehrana sestavljena predvsem iz predelanih živil, vključno s soljo, sladkorjem, kofeinom in alkoholom, je velika možnost, da je naše telo preveč kislo oziroma zakisano.

Znaki za preveč kislo okolje v telesu so utrujenost, glavoboli, bolečine v trebuhu in oslabljen imunski sistem.

Če je kislosti telo nikakor ne more več postaviti v ravnovesje in to traja daljše časovno obdobje, lahko presežene kisle snovi začne odlagati v nekaterih delih telesa v upanju, da se bo vzpostavilo bazično ravnovesje drugod po telesu.

Tako se kislost v nekaterih delih telesa močno poveča in nekatere celice začnejo umirati, druge pa lahko še naprej živijo, ali pa se prilagodijo novemu okolju, kar pomeni, da lahko postanejo tudi maligne.

Tudi mrtve celice prispevajo k kislosti območja okoli njih. Maligne celice pa rastejo v naprej in se s časom lahko razširijo na druge dele telesa, kar poznamo kot metastaze.

Rakave celice ne morejo živeti v bazičnem okolju

Naše telo ima svoje nadzorne sisteme, ki so poleg mnogih funkcij odgovorni tudi za ravnovesje našega pH. To storijo tako, da sproti odstranjujejo ostanke mrtvih celic in kislin iz telesa, brez da bi pri tem poškodovali zdrave celice.

- Advertisement -

Bazična voda odlično hidrira naše telo, saj jo le-to lahko absorbira ter pomaga razkisati preveč zakisan organizem. Dobra hidracija pa je pomembna tudi za zdravje naših možganov, saj jih sestavlja kar 90% tekočine.

Kako lahko sami naredimo bazično vodo?

Voda je bazična oz. alkalna, ko je njena vrednost pH približno 8 ali 9. Preprost način, da si naredimo svojo bazično vodo je sledeč:

Potrebovali boste:

  • 1 kozarec vode (2 litra) čiste filtrirane vode
  • 1 limono iz ekološke pridelave, oprano in narezano na krhlje
  • 1 žličko himalajske soli

Priprava:

  1. Napolnimo vrč in vanj dodamo limonin rezine, ki jih ne ožemajte
  2. Nato dodamo 1 čajno žličko himalajske soli, pokrijte in pustite stati čez noč (8-12 ur) pri sobni temperaturi.
  3. Zjutraj ko se zbudimo spijemo 3 kozarce bazične vode pred zajtrkom.
  4. Seveda pa se ne pozabite posvetovati z zdravnikom, če imate kakršne koli težave s prebavili ali želodcem.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×