Blaž Švab: Peti je treba tudi o odnosu do dežele, v kateri živiš

Blaž Švab, ki je z nastopanjem povezan že od mladih let, je skozi svoje delo dozorel in vlogi pevca dodal tudi mnoge druge kvalitete, zaradi katerih je priljubljen tako pri mlajših kot starejših generacijah.

Vpliv kemikalij na delovnem mestu na plodnost

V zadnjih desetletjih se v strokovni in laični javnosti vse več govori o številnih primerih neplodnosti, ki prizadene pare v reproduktivni dobi.

Ateroskleroza precej razširjena med odraslimi

Ateroskleroza je izjemno razširjena težava pri odraslih – tudi pri tistih brez diagnosticirane srčne bolezni oziroma očitnih simptomov.

Psihobiotiki – probiotiki, ki so še posebej koristni za možgane in duševno zdravje

Psihobiotiki so probiotiki, ki imajo še posebej pozitiven vpliv na naše možgane oziroma kognitivne sposobnosti.

Damjana Bakarič: Premagati tesnobo?! Ni lahko, vendar se da!

Damjana Bakarič o tem, kako preživeti in živeti po izkušnji, ki je ne bi privoščili niti najhujšim sovražnikom.

Ana Praznik: Bodite prijazni do drugih, in drugi bodo prijazni do vas

Z Ano Praznik, voditeljico oddaje Delovna akcija, sva se pogovarjali med snemanjem oddaje, kjer so prenavljali stanovanje družine v stiski.

Sindrom Petra Pana: ko oseba nikoli zares ne odraste …

Ali ste že slišali za »sindrom Petra Pana«? Čeprav ne gre za uradno diagnozo, je to težava, s katero se spopada vedno več ljudi.

Vlažilnik zraka v spalnici – da ali ne?

Vlažilnik zraka v spalnici se zdi tako odlična rešitev, toda če se odločite za nakup, morate upoštevati nekaj pomembnih napotkov.
Dom & energijaPrivoščite si blagodejno aromaterapijo med prhanjem!

Privoščite si blagodejno aromaterapijo med prhanjem!

MORDA VAS ZANIMA

Zakaj ne bi združili prhanja z aromaterapijo, ki bo imela zelo pozitiven vpliv na vaše zdravje in počutje? Ko se naslednjič odpravite pod prho, ne pozabite vzeti s sabo tudi eteričnih olj. To vam lahko pomaga pri številnih težavah, kot so izčrpanost, depresija, glavoboli, težave z dihali in še mnogo več.

- Oglas -

Tuširanje in vodna para

Kako uporabiti eterična olja pod prho?

Vzemite izbrano eterično olje in nakapljajte približno 10 kapljic na kos blaga ali na košček bombažne vate. Blago ali vato nato namestite na tla kabine za tuširanje. Izberite prostor, kamor voda ne pada neposredno. Najprej odprite vodo na najvišjo možno temperaturo, da se ustvari para. Ko nastane dovolj pare, znižajte temperaturo in se preprosto oprhajte. Še ena možnost je, da eterična olja popršite po stenah kabine za tuširanje.

Katera eterična olja izbrati?

Odločite se lahko za praktično katero koli eterično olje, vendar pa je pri izbiri smiselno upoštevati tudi vaše specifične težave. Če potrebujete predvsem sprostitev in pomiritev, so dobra izbira sivka, ylang ylang, kamilica, cipresa, sandalovina, majaron ali mandarina. Za tiste, ki ste pogosto utrujeni in želite, da bi aromaterapija pod prho poskrbela predvsem za več energije, priporočamo eterična olja kardamoma, rožmarina ali črne smreke. Pri izboljšanju razpoloženja vam pomagajo limeta, grenivka, bergamotka, limona, pomaranča ali muškatna kadulja. Če imate denimo pogoste težave z dihali, pa svetujemo eterično olje evkaliptusa, ravensare ali bora. Redne aromaterapije med prhanjem vam bodo zagotovo pomagale pri zmanjšanju neprijetnih simptomov, ki jih doživljate. Izkoristite torej izjemno blagodejne vplive eteričnih olj!

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×