0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

AstroAli veste, katero astrološko znamenje je najredkejše?

Ali veste, katero astrološko znamenje je najredkejše?

MORDA VAS ZANIMA

Pomislite na svoje prijatelje, sorodnike in sodelavce – kateremu astrološkemu znamenju pripadajo?

- Oglas -

Ste med razmislekom morda opazili, da ima eno od astroloških znamenj zelo malo predstavnikov? Katero astrološko znamenje je to? Morda kozorog? Vaši socialni krogi so v tem primeru precej realističen odraz dejanske statistike. Prav kozorog namreč velja za najredkejše astrološko znamenje …

Upad števila rojstev je v obdobju kozoroga pogost pojav

Se sprašujete, zakaj prav kozorog? Redkost tega znamenja je povezana z najredkejšimi rojstnimi datumi. Med dneve v letu, ko se rodi najmanj ljudi, namreč spadajo tako božični dan kot silvestrski večer in prvi dan novega leta – in vsi našteti dnevi so prav v obdobju, ko kraljuje kozorog. Če obenem upoštevamo, da je januar tisti mesec v letu, ko se rodi najmanj ljudi, ni posebej presenetljivo, da so osebe, rojene v znamenju kozoroga, nadpovprečno redke.

Kozorogi veljajo za izjemno lojalne prijatelje

Če imate med svojimi prijatelji kozoroga, imate srečo. Ne le zato, ker je na svetu precej manj kozorogov kot pripadnikov drugih znamenj, ampak predvsem zato, ker so kozorogi znani kot odlični prijatelji. Na prvi pogled se sicer zdi, da gre za precej vzvišene osebe, ki jih drugi ljudje ne zanimajo pretirano, toda če vas spustijo v svoj krog in če dobijo občutek, da vam lahko zaupajo, bodo za vas storili vse, kar je v njihovi moči. Kozorogi so izjemno lojalni. Celo v ekstremnih okoliščinah ne bodo prelomili dane obljube, saj se zavedajo, da štejejo dejanja, ne besede.

- Oglas -

Deloholiki, ki jih zlahka doleti izgorelost

Ena od najbolj tipičnih lastnosti pripadnikov najredkejšega znamenja med vsemi astrološkimi znamenji je delavnost. Kozorogi so zelo ambiciozni. Zlahka se odpovedo trenutnim užitkom, če vedo, da bodo zato lažje dosegli svoje dolgoročne cilje. Če se lotijo projekta, vanj vložijo vse svoje znanje in izkušnje, seveda pa tudi ogromno časa. Tu preži tudi skrita nevarnost: kozorogi si nemalokrat naložijo več, kot v resnici zmorejo. Zdravstvene težave, ki so posledica preobremenjenosti, so zato pri kozorogih nadpovprečno pogoste.

Osebe, ki stojijo z obema nogama trdno na tleh

Kozorogi so zelo prizemljeni. Navsezadnje gre za enega od treh pripadnikov zemeljskih znamenj (poleg bika in device). Če naletijo na težavo, se je lotijo racionalno in sistematično. V ključnih trenutkih znajo pozabiti na svoja čustva in se osredotočiti na iskanje pragmatičnih rešitev. Prav zato veljajo za odlične vodje oziroma za osebe, ki se izvrstno znajdejo v kriznih situacijah. Panika je beseda, ki v slovarju kozorogov ne obstaja. To pozitivno vpliva tudi na osebe, ki se znajdejo v bližini kozorogov. Njihova umirjenost namreč učinkuje zelo pomirjajoče.

Neposrednost – ena od najbolj cenjenih lastnosti kozorogov

Kot omenjeno, so kozorogi odlični prijatelji, vendar to nikakor ne pomeni, da gre za osebe, ki vam bodo pihale na dušo. Kozorogi so namreč znani tudi po svoji neposrednosti. Resnice ne bodo zavijali v celofan, saj verjamejo v odkritost. Če jim na primer ni do druženja, kozorogi to povedo neposredno, brez nepotrebnega okolišenja oziroma iskanja izgovorov. Včasih se sicer zdi, da so skorajda nekoliko preveč direktni, toda v resnici je to ena od tistih stvari, ki jih njihovi bližnji pri njih najbolj cenijo. Vedo namreč, da bodo od kozorogov vedno slišali resnico v neolepšani obliki in da je težko najti prijatelje, ki bi bili tako odkriti, kot so lahko kozorogi, ne da bi bili pri tem žaljivi. Kozorogi vas lahko s svojo odkritosrčnostjo oziroma neposrednostjo obvarujejo pred najrazličnejšimi nepotrebnimi zapleti – od relativno banalnih do takšnih, ki bi lahko imeli zelo resne posledice.

.

NAJNOVEJŠE