Aditiv E466 najverjetneje nevarnejši, kot se je verjelo doslej

Aditiv karboksimetil celuloza se uporablja pri izdelavi najrazličnejših živil. Pogosteje se je začel uporabljati v 60. letih prejšnjega stoletja.

Embalaža iz stiropora prispeva k bakterijski rezistenci

Na problematičnost embalaže iz stiropora v povezavi z bakterijsko rezistenco je opozorila študija, ki je bila konec lanskega leta.

Aknasta koža: Značilnosti in pravilna nega

Akne so pogosta kožna vnetna bolezen, značilna predvsem za obdobje adolescence. Vendar pa niso omejene le na čas odraščanja.

Ali so edinci zares sebični in razvajeni?

V prejšnjem stoletju je doktor medicine in psiholog Alfred Adler zasnoval teorijo, v skladu s katero naj bi vrstni red rojstva vplival na naše osebnostne značilnosti.

Maska iz kave in medu za sijočo polt

Bi radi osvežili svoj obraz, nahranili kožo in odstranili odmrle celice? Maska je odlična tudi, ko je vaša koža videti utrujena ali obraz nekoliko zabuhel.

Zaščita las pred spanjem: 5 nasvetov za preprečevanje nepotrebnih poškodb las

Ali ste vedeli, da so poškodbe las med spanjem zelo pogoste, še posebej pri dolgih laseh?

5 nasvetov za kuhinjo brez odpadkov

Kuhinja brez odpadkov se zdi praktično neuresničljiv cilj. Ponujamo vam nekaj idej, kako se lotiti tega projekta.

Hujšanje za različne tipe telesa

Kako shujšati oziroma kaj jesti in kako se gibati, lahko ugotovite precej preprosto, če poznate svoj telesni tip in njegove lastnosti.
Zdravje & prehranaAli uporabljate dišeč toaletni papir? Premislite še enkrat.

Ali uporabljate dišeč toaletni papir? Premislite še enkrat.

MORDA VAS ZANIMA

Če toaletni papir izbirate na podlagi barve in vonja, premislite še enkrat. Dišeč toaletni papir so namreč povezali celo z večjim tveganjem za razvoj raka na materničnem vratu.

- Oglas -

dišeč toaletni papir

Škodljiv za debelo črevo

Uporaba barvnega in dišečega toaletnega papirja lahko pomeni večje tveganje za vnetje in srbečico v okolici danke. Če uporabljate pisan toaletni papir boste morda spregledali znake, ki vas opozarjajo na določene bolezni. Zaradi barve boste namreč težje opazili morebitno kri v blatu.

Okužbe sečil

Obarvan in dišeč toaletni papir lahko zelo draži spolovila, zato pomeni večje tveganje za okužbe in vnetja sečil.

Rak materničnega vratu

Neposreden stik obarvanega toaletnega papirja z ženskimi spolovili naj bi povečal tveganje za nastanek raka na materničnem vratu.

Glivične okužbe

- Oglas -

Raziskave so pokazale direktno povezavo med uporabo toaletnega papirja in pojavitvijo glivičnih okužb.

Onesnažuje okolje

Pri proizvodnji takšnega papirja se z barvami in vonjavami še dodatno onesnažuje okolje. Uporabljate čim bolj običajen toaletni papir, tako boste koristili okolju in se zaščitili pred morebitnimi škodljivimi posledicami uporabe pisanega in dišečega toaletnega papirja.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×