Blaž Švab: Peti je treba tudi o odnosu do dežele, v kateri živiš

Blaž Švab, ki je z nastopanjem povezan že od mladih let, je skozi svoje delo dozorel in vlogi pevca dodal tudi mnoge druge kvalitete, zaradi katerih je priljubljen tako pri mlajših kot starejših generacijah.

Vpliv kemikalij na delovnem mestu na plodnost

V zadnjih desetletjih se v strokovni in laični javnosti vse več govori o številnih primerih neplodnosti, ki prizadene pare v reproduktivni dobi.

Ateroskleroza precej razširjena med odraslimi

Ateroskleroza je izjemno razširjena težava pri odraslih – tudi pri tistih brez diagnosticirane srčne bolezni oziroma očitnih simptomov.

Psihobiotiki – probiotiki, ki so še posebej koristni za možgane in duševno zdravje

Psihobiotiki so probiotiki, ki imajo še posebej pozitiven vpliv na naše možgane oziroma kognitivne sposobnosti.

Damjana Bakarič: Premagati tesnobo?! Ni lahko, vendar se da!

Damjana Bakarič o tem, kako preživeti in živeti po izkušnji, ki je ne bi privoščili niti najhujšim sovražnikom.

Ana Praznik: Bodite prijazni do drugih, in drugi bodo prijazni do vas

Z Ano Praznik, voditeljico oddaje Delovna akcija, sva se pogovarjali med snemanjem oddaje, kjer so prenavljali stanovanje družine v stiski.

Sindrom Petra Pana: ko oseba nikoli zares ne odraste …

Ali ste že slišali za »sindrom Petra Pana«? Čeprav ne gre za uradno diagnozo, je to težava, s katero se spopada vedno več ljudi.

Vlažilnik zraka v spalnici – da ali ne?

Vlažilnik zraka v spalnici se zdi tako odlična rešitev, toda če se odločite za nakup, morate upoštevati nekaj pomembnih napotkov.
Zdravje & prehranaAli uporabljate dišeč toaletni papir? Premislite še enkrat.

Ali uporabljate dišeč toaletni papir? Premislite še enkrat.

MORDA VAS ZANIMA

Če toaletni papir izbirate na podlagi barve in vonja, premislite še enkrat. Dišeč toaletni papir so namreč povezali celo z večjim tveganjem za razvoj raka na materničnem vratu.

- Oglas -

dišeč toaletni papir

Škodljiv za debelo črevo

Uporaba barvnega in dišečega toaletnega papirja lahko pomeni večje tveganje za vnetje in srbečico v okolici danke. Če uporabljate pisan toaletni papir boste morda spregledali znake, ki vas opozarjajo na določene bolezni. Zaradi barve boste namreč težje opazili morebitno kri v blatu.

Okužbe sečil

Obarvan in dišeč toaletni papir lahko zelo draži spolovila, zato pomeni večje tveganje za okužbe in vnetja sečil.

Rak materničnega vratu

Neposreden stik obarvanega toaletnega papirja z ženskimi spolovili naj bi povečal tveganje za nastanek raka na materničnem vratu.

Glivične okužbe

- Oglas -

Raziskave so pokazale direktno povezavo med uporabo toaletnega papirja in pojavitvijo glivičnih okužb.

Onesnažuje okolje

Pri proizvodnji takšnega papirja se z barvami in vonjavami še dodatno onesnažuje okolje. Uporabljate čim bolj običajen toaletni papir, tako boste koristili okolju in se zaščitili pred morebitnimi škodljivimi posledicami uporabe pisanega in dišečega toaletnega papirja.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×