0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

ŽivaliAli uganete, kaj je tole?

Ali uganete, kaj je tole?

MORDA VAS ZANIMA

Spoznajte Nelsona, ‘plešastega’ ježa, ki je popolnoma brez bodic. Nelson prebiva v zavetišču za divje živali Foxy Lodge v Norfolku v Veliki Britaniji. Ta mali ježek je sramežljiv in ranljiv, saj za preživetje potrebuje človeško zaščito. Brez svojih bodic, ki so njegova obramba, ne bi dolgo preživel v divjini, saj je za plenilce zelo lahek ulov.

- Oglas -

Nelsonu se sicer ne godi slabo v zavetišču. Tam ljubki ježek uživa v dobri hrani in rednih SPA-jih z oljnimi masažami … Zaposleni ga namreč redno masirajo, da bi spodbudili rast bodic, vendar za enkrat neuspešno.

foto: Photo-Features.co.uk

Verjetno ne bomo nikoli izvedeli, kaj je se mu je zgodilo, da je izgubil dlake in bodice, je pa precej presenetljivo, da so ga našli že odraslega in se je nekako prebil skozi življenje tudi brez svoje osnovne zaščite.

Prostovoljci v zavetišču za zaščito divjih živali domnevajo, da je Nelsonovo stanje posledica s stresom povezane alopecije, ki jo je dobil po tem, ko je v divjini doživel nekakšno travmo. Vse njegove bodice so odpadle in vsaj za enkrat kaže, da ne bodo zrasle nazaj.

- Oglas -

Osebje je upalo, da bodo bodice znova zrasle, zato so ježka vsak dan masirali z mandljevim oljem, da bi spodbudili rast. Na žalost to ni pomagalo. Masaže še vedno vključujejo v vsakodnevno negovalno rutino ježka, saj se zdi, da Nelson izjemno uživa v svojih tretmajih, saj ohranjajo njegovo občutljivo nagubano kožo mehko in gladko.

.

NAJNOVEJŠE