Ajdove palačinke z orehovim nadevom

    Po Koroškem po Kranjskem že ajda zori … Ali so vam všeč ajdovi štruklji? Ajdove žgance verjetno poznate, kaj pa ajdove palačinke? Ste privrženci ajdovih jedi, se nagibate k zdravemu načinu življenja, storite vse, da prispevate k ohranjanju okolja, v katerem živite? Potem je ta vsebina kot nalašč za vas.


    Ajdove palačinke

    Sestavine za za 10 oseb:

    • 0,30 kg  ajdove moke
    • 0,10 kg  pšenične moke
    • 4 jajca
    • 0,5 l mleka
    • Ščep soli
    • 0,10 l olja za peko

    Nadev:

    • 0,30 kg  mletih orehov
    • 0,1 l mleka
    • 0,15 l sladke smetane
    • 0,10 kg  medu
    • Ščep cimeta

    Priprava:

    • Polovici moke dodamo jajca, sol in polovico mleka.
    • Z metlico/šibo vse skupaj dobro razžvrkljamo, da dobimo gladko maso brez grudic, nato pa masi prilijemo še preostalo mleko. Znova razžvrkljamo. Pustimo stati vsaj deset minut.
    • Spečemo tanke palačinke.
    • Namažemo z nadevom in serviramo.

    Nadev:
    Orehe prelijemo z vrelim mlekom. Smetano stepemo. Vse sestavine rahlo premešamo.

    Nadevi so lahko poljubni:

    • SLADKI: čežana, čokolada, brusnična marmelada …
    • SLANI: gobji nadev, nadev iz različne prepražene zelenjave ali nadevi iz različnih pikantnih mesnih ali zelenjavnih solat. V tem primeru ajdovo palačinko pripravimo kot »tortiljo«.

    Recepture in fotografije pripravila Marija Arh Ivanšek

    Povzetek
    recipe image
    Ime recepta
    Ajdove palačinke z orehovim nadevom
    Objavljeno
    Ocena
    51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)
    Povejte svoje mnenje - kometirajte

    Ne zamudite zanimivih vsebin:

    1 komentar

    1. Moja stara mama je vedno pravila, da je potrebno ajdovo moko prej poparit,………Jaz sem delala palačinke z ajdovo moko, pa se je nekako “vlekla”,..Sicer me to ni motilo, samo menim, da je sestava ajdove moke nekoliko drugačna,….

    Comments are closed.