DomovZdravje & prehranaAjdove palačinke z orehovim nadevom

Ajdove palačinke z orehovim nadevom

Po Koroškem po Kranjskem že ajda zori … Ali so vam všeč ajdovi štruklji? Ajdove žgance verjetno poznate, kaj pa ajdove palačinke? Ste privrženci ajdovih jedi, se nagibate k zdravemu načinu življenja, storite vse, da prispevate k ohranjanju okolja, v katerem živite? Potem je ta vsebina kot nalašč za vas.

- Oglas -

Ajdove palačinke

Sestavine za za 10 oseb:

  • 0,30 kg  ajdove moke
  • 0,10 kg  pšenične moke
  • 4 jajca
  • 0,5 l mleka
  • Ščep soli
  • 0,10 l olja za peko

Nadev:

  • 0,30 kg  mletih orehov
  • 0,1 l mleka
  • 0,15 l sladke smetane
  • 0,10 kg  medu
  • Ščep cimeta
- Oglas -

Priprava:

  • Polovici moke dodamo jajca, sol in polovico mleka.
  • Z metlico/šibo vse skupaj dobro razžvrkljamo, da dobimo gladko maso brez grudic, nato pa masi prilijemo še preostalo mleko. Znova razžvrkljamo. Pustimo stati vsaj deset minut.
  • Spečemo tanke palačinke.
  • Namažemo z nadevom in serviramo.

Nadev:
Orehe prelijemo z vrelim mlekom. Smetano stepemo. Vse sestavine rahlo premešamo.

Nadevi so lahko poljubni:

  • SLADKI: čežana, čokolada, brusnična marmelada …
  • SLANI: gobji nadev, nadev iz različne prepražene zelenjave ali nadevi iz različnih pikantnih mesnih ali zelenjavnih solat. V tem primeru ajdovo palačinko pripravimo kot »tortiljo«.

Recepture in fotografije pripravila Marija Arh Ivanšek

- Oglas -
- Oglas -
- Oglas -

Preberi tudi

- Oglas -
Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×