Dom & energija8 alternativnih možnosti uporabe razkužila za roke

8 alternativnih možnosti uporabe razkužila za roke

MORDA VAS ZANIMA

Prodaja razkužil za roke se je v zadnjem letu močno povečala. Marsikdo je v paniki kupil precej večje količine, kot bi bilo nujno. Če ste tudi sami malce pretiravali, se morda sprašujete, kako porabiti razkužilo, preden mu poteče rok uporabe. Poleg osnovne funkcije, torej razkuževanja rok, lahko razkužilo za roke opravlja še mnoge druge »nadomestne naloge«. Tako vam ponujamo nekaj zanimivih idej za njegovo uporabo …

1. Loščenje srebrnine

- Oglas -

Razkužilo za roke je lahko odličen pripomoček za loščenje oziroma čiščenje najrazličnejše srebrnine. Če je na primer vaša srebrna ogrlica nekoliko potemnela, vzemite mehko krpo in nanjo nakapljajte nekaj kapljic razkužila. Nato s krpo nežno zdrgnite ogrlico. Na koncu se bo bleščala, kot bi bila povsem nova.

2. Izhod v sili, ko vam zmanjka dezodoranta

Glavni razlog, zaradi katerega se pod pazduhami razvije neprijeten vonj, so bakterije, ki začnejo razkrajati znoj. Tako ni presenetljivo, da si lahko v kriznih trenutkih, ko nam zmanjka dezodoranta, pomagamo kar z razkužilom za roke. Pazite le, da količina uporabljenega razkužila ne bo prevelika, da ne razdražite kože.

3. Razkuževanje čopičev za nanos ličil

Zelo pomembno je, da skrbite za redno čiščenje čopičev in drugih pripomočkov, ki jih uporabljate za nanašanje ličil. V nasprotnem primeru se lahko pojavijo različne težave s kožo. Ko čopiče operete, lahko na ščetine nanesete še manjšo količino razkužila za roke. Tako boste lahko prepričani, da ste zares uničili potencialno škodljive mikroorganizme.

4. Čiščenje računalniške tipkovnice in miške

Predmeti, kot sta računalniška miška in tipkovnica, spadajo med najbolj umazane predmete v naših domovih in v pisarnah, kar je seveda povezano s tem, da se jih dotikamo zelo pogosto. Tako zagotovo ne bi smeli pozabiti na redno čiščenje tipkovnice in miške, pri čemer si lahko prav tako pomagate kar z razkužilom za roke. Nujno je seveda, da miško in tipkovnico najprej odklopite, hkrati pa morate biti tudi v tem primeru pozorni, da ne pretiravate s količino razkužila, saj lahko preveč vlage uniči občutljive mehanizme v notranjosti.

5. Odstranjevanje nalepk s steklenih kozarcev

- Oglas -

Steklene kozarce, v katerih so bile na primer vložene kumarice, lahko uporabite za najrazličnejše namene. Ker je nalepka na kozarcu za večino moteča, se je seveda želimo najprej znebiti, kar pa je lahko včasih precej težko. Če je bilo za pritrjevanje nalepke uporabljeno še posebej močno lepilo, je ena izmed možnosti ta, da si pomagate z razkužilom.

6. Odstranjevanje laka za nohte

Vam je zmanjkalo odstranjevalca laka za nohta? Brez skrbi, tudi v tem primeru si lahko vsaj za silo pomagate kar z razkužilom za roke. Najprej premažite vsak noht z razkužilom in počakajte približno eno minuto. Nato vzemite košček bombažne vate in dobro zdrgnite nohte. Po potrebi postopek nekajkrat ponovite, dokler ne odstranite vseh ostankov laka.  

7. Pomoč pri odstranjevanju madežev z oblačil

Pri oblačilih, ki so izdelana iz manj občutljivih materialov, lahko razkužilo za roke uporabite tudi kot pomoč pri odstranjevanju madežev. Mesto, kjer se je pojavil madež, natrite z razkužilom. Počakajte nekaj minut, nato pa oblačilo operite. 

8. Neboleče odstranjevanje obliža

Obliž, ki ga na koži pustimo malce predolgo, je običajno precej težko odstraniti – oziroma, če smo natančnejši, precej težko se je izogniti bolečini, ki spremlja odstranjevanje obliža, ki se je skorajda pretirano udomačil na koži. A če imate pri roki razkužilo, lahko hitro rešite tudi to težavo. Razkužilo pomažite po robovih obliža in počakajte približno eno minuto. Lepilo bo v tem času popustilo, nato pa boste lahko odstranili obliž praktično brez bolečine.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×