Osebna rast7 idej za popestritev moreče rutine

7 idej za popestritev moreče rutine

MORDA VAS ZANIMA

Imate občutek, da je dan enak dnevu in da ste ujeti v rutino, ki vas utesnjuje? Čeprav je lahko ustaljen potek dni po eni strani pomirjajoč, potrebuje večina ljudi vsaj rahle variacije, sicer postane življenje pretirano dolgočasno. Če ste naveličani svoje običajne rutine, vam tako ponujamo nekaj idej, s pomočjo katerih si lahko popestrite dneve …

1. Pokramljajte z neznancem

- Oglas -

Naši dnevi so pogosto polni bežnih, površnih stikov. Večini oseb, ki jih srečujemo, ne posvečamo posebne pozornosti. Dojemamo jih skorajda kot nekakšno ozadje, ne kot živa bitja. Eden od načinov, kako prekiniti predvidljivo rutino, je klepet z osebo, s katero bi si sicer izmenjali le bežen pozdrav ali morda samo pogled. To je lahko prodajalka v trgovini, sopotnik na vlaku ali novi sodelavec, ki dela na drugem oddelku.

2. Poiščite osebe oziroma skupine s podobnimi interesi

Radi berete? Zakaj ne bi preverili, ali je morda v vaši bližini organiziran bralni krožek, ki bi se mu lahko pridružili. Če ne najdete ustrezne možnosti, preverite še dejavnosti, ki potekajo v spletni obliki. Tovrstna ponudba je postala namreč v zadnjem letu precej bolj razširjena. Podobno velja seveda tudi za druge dejavnosti, s katerimi se ukvarjate oziroma s katerimi bi se želeli ukvarjati. Povezava z osebami, ki imajo podobne interese, je odličen način za popestritev moreče rutine.

3. Vzemite si čas za širjenje svojih obzorij

Ali obstaja tema, ki vas je vedno zanimala, vendar si niste nikoli vzeli časa za poglobitev vanjo? Vsak dan si rezervirajte čas za branje enega članka, povezanega s to temo (če gre za daljši članek, ga lahko razdelite tudi na več dni). Pomembno je predvsem, da ste konsistentni: postopoma bo postajalo vaše znanje vedno bolj poglobljeno. Ne le da boste tako svojim dnem dodali nekaj novega, ampak lahko po letu ali dveh ugotovite, da o tej temi veste že toliko, da lahko začnete svoje znanje deliti tudi z drugimi. Tako se vam lahko morda odprejo celo povsem nove poslovne priložnosti.

4. Pretvarjajte se, da ste turist

Če dolgo časa živimo v istem kraju, sčasoma niti ne opazimo več zanimivih stavb in drugih posebnosti, mimo katerih se sprehajamo vsakodnevno. Če ste naveličani običajne rutine, vendar nimate možnosti za daljši dopust, se poskušajte za en dan vživeti v vlogo turista, ki je obiskal vaše mesto. Na okolico boste tako pogledali s povsem drugačnimi očmi in pri tem zagotovo odkrili tudi nemalo spregledanih biserov.

5. Prevetrite svoj jedilnik

- Oglas -

Eden od elementov predvidljive rutine je pogosto tudi zelo predvidljiv jedilnik. Če se na repertoarju izmenjuje močno omejeno število jedi, je čas za malce eksperimentiranja. To ne pomeni nujno, da morate poskusiti povsem nove jedi. Že malce več drznosti pri uporabi začimb lahko dela čudeže.

6. Pokličite prijatelja iz preteklosti, s katerim ste izgubili stike

Nekatera prijateljstva, ki so se začela v otroštvu ali mladosti, trajajo vse življenje, po drugi strani pa se še pogosteje zgodi, da nas življenje odnese v različne smeri. Če imate občutek, da ste se znašli v slepi ulici, je vsekakor čas, da naredite nekaj korakov nazaj; poskušajte obnoviti stike s prijateljem iz obdobja, ko je bilo vaše življenje precej bolj razburljivo.

7. Popestrite stanovanje

Prostori, v katerih se zadržujemo veliko časa, imajo nedvomno velik vpliv na naše počutje. Če ste brezvoljni in naveličani rutine, je lahko vsekakor zelo koristna poživitev stanovanja. To seveda nikakor ne pomeni, da je potrebna večja prenova. Že hitro prestavljanje pohištva lahko poskrbi za povsem drugačno energijo v prostoru.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×