Znanstveniki zaobrnili gensko mutacijo, povezano z avtizmom

Znanstvenikom, ki se ukvarjajo z iskanjem rešitve za avtizem, je uspel pomemben preboj.

7 dragocenih lekcij, povezanih s težkimi preizkušnjami

Težke preizkušnje so v življenju praktično neizogibne. Vendar se lahko tudi iz situacij, ki se zdijo na prvi pogled izključno negativne, naučimo ogromno.

5 osebnostnih lastnosti, ki lahko pokopljejo razmerje

Katere so torej tiste malce manj očitne lastnosti, ki se jih je pametno znebiti, če želite, da odnos obstane?

Zaradi globalnega segrevanja tudi vse več težav s spanjem

Ena od manj očitnih posledic globalnega segrevanja so vse pogostejše težave s spanjem.

Osvežitev doma po meri vašega astrološkega znamenja

Če trenutno niste najbolj zadovoljni s svojim domom, vendar ne veste, kako ga osvežiti, da se boste v njem počutili bolje, vam lahko pri tem pomagajo zvezde.

Zakisanost oceanov nam krade kisik

Drobni, na vodi plavajoči organizmi, ki človeštvu zagotavljajo kar približno eno petino vsega kisika, so vse bolj ogroženi.

Okužba s tem parazitom vas lahko naredi bolj privlačne

Raziskovalci so odkrili, da lahko ta parazit vpliva na povečanje privlačnosti okužene osebe.

Ali pogosto opažate ponavljajoče se številke? Preverite, kaj pomenijo …

Vas praktično na vsakem koraku spremlja ponavljajoč se vzorec številk? Morda se zdi, da gre za naključje, vendar so numerologi prepričani, da bi morali tovrstnim znamenjem posvetiti več pozornosti.
Osebna rast7 idej za popestritev moreče rutine

7 idej za popestritev moreče rutine

MORDA VAS ZANIMA

Imate občutek, da je dan enak dnevu in da ste ujeti v rutino, ki vas utesnjuje? Čeprav je lahko ustaljen potek dni po eni strani pomirjajoč, potrebuje večina ljudi vsaj rahle variacije, sicer postane življenje pretirano dolgočasno. Če ste naveličani svoje običajne rutine, vam tako ponujamo nekaj idej, s pomočjo katerih si lahko popestrite dneve …

1. Pokramljajte z neznancem

- Oglas -

Naši dnevi so pogosto polni bežnih, površnih stikov. Večini oseb, ki jih srečujemo, ne posvečamo posebne pozornosti. Dojemamo jih skorajda kot nekakšno ozadje, ne kot živa bitja. Eden od načinov, kako prekiniti predvidljivo rutino, je klepet z osebo, s katero bi si sicer izmenjali le bežen pozdrav ali morda samo pogled. To je lahko prodajalka v trgovini, sopotnik na vlaku ali novi sodelavec, ki dela na drugem oddelku.

2. Poiščite osebe oziroma skupine s podobnimi interesi

Radi berete? Zakaj ne bi preverili, ali je morda v vaši bližini organiziran bralni krožek, ki bi se mu lahko pridružili. Če ne najdete ustrezne možnosti, preverite še dejavnosti, ki potekajo v spletni obliki. Tovrstna ponudba je postala namreč v zadnjem letu precej bolj razširjena. Podobno velja seveda tudi za druge dejavnosti, s katerimi se ukvarjate oziroma s katerimi bi se želeli ukvarjati. Povezava z osebami, ki imajo podobne interese, je odličen način za popestritev moreče rutine.

3. Vzemite si čas za širjenje svojih obzorij

Ali obstaja tema, ki vas je vedno zanimala, vendar si niste nikoli vzeli časa za poglobitev vanjo? Vsak dan si rezervirajte čas za branje enega članka, povezanega s to temo (če gre za daljši članek, ga lahko razdelite tudi na več dni). Pomembno je predvsem, da ste konsistentni: postopoma bo postajalo vaše znanje vedno bolj poglobljeno. Ne le da boste tako svojim dnem dodali nekaj novega, ampak lahko po letu ali dveh ugotovite, da o tej temi veste že toliko, da lahko začnete svoje znanje deliti tudi z drugimi. Tako se vam lahko morda odprejo celo povsem nove poslovne priložnosti.

4. Pretvarjajte se, da ste turist

Če dolgo časa živimo v istem kraju, sčasoma niti ne opazimo več zanimivih stavb in drugih posebnosti, mimo katerih se sprehajamo vsakodnevno. Če ste naveličani običajne rutine, vendar nimate možnosti za daljši dopust, se poskušajte za en dan vživeti v vlogo turista, ki je obiskal vaše mesto. Na okolico boste tako pogledali s povsem drugačnimi očmi in pri tem zagotovo odkrili tudi nemalo spregledanih biserov.

5. Prevetrite svoj jedilnik

- Oglas -

Eden od elementov predvidljive rutine je pogosto tudi zelo predvidljiv jedilnik. Če se na repertoarju izmenjuje močno omejeno število jedi, je čas za malce eksperimentiranja. To ne pomeni nujno, da morate poskusiti povsem nove jedi. Že malce več drznosti pri uporabi začimb lahko dela čudeže.

6. Pokličite prijatelja iz preteklosti, s katerim ste izgubili stike

Nekatera prijateljstva, ki so se začela v otroštvu ali mladosti, trajajo vse življenje, po drugi strani pa se še pogosteje zgodi, da nas življenje odnese v različne smeri. Če imate občutek, da ste se znašli v slepi ulici, je vsekakor čas, da naredite nekaj korakov nazaj; poskušajte obnoviti stike s prijateljem iz obdobja, ko je bilo vaše življenje precej bolj razburljivo.

7. Popestrite stanovanje

Prostori, v katerih se zadržujemo veliko časa, imajo nedvomno velik vpliv na naše počutje. Če ste brezvoljni in naveličani rutine, je lahko vsekakor zelo koristna poživitev stanovanja. To seveda nikakor ne pomeni, da je potrebna večja prenova. Že hitro prestavljanje pohištva lahko poskrbi za povsem drugačno energijo v prostoru.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×