0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Lepota & Kozmetika6 lepotnih skrivnosti egipčanske vladarice Kleopatre

6 lepotnih skrivnosti egipčanske vladarice Kleopatre

MORDA VAS ZANIMA

Kleopatra VII., zadnja egipčanska kraljica, je umrla leta 30 pred našim štetjem. A čeprav je od njene smrti minilo že več kot dva tisoč let, jo imajo mnogi še danes za sinonim brezčasne lepote. Vendar pa Kleopatrina lepota ni bila izključno naravni dar. Kot je znano, si je močno prizadevala za to, da bi ohranila mladosten videz. Pri tem si je pomagala z različnimi triki in pripravki. Tokrat vam predstavljamo šest takšnih trikov, s katerimi lahko poustvarite lepotno rutino slavne kraljice …

- Oglas -

1. Rožna voda kot naravni tonik

Kleopatra je s pomočjo rožne vode dosegala podobne učinke, kot jih imajo sodobni toniki za obraz. Rožna voda, pridobljena iz vrtnic, namreč deluje kot nežen adstringent – torej snov, ki rahlo skrči pore, zato je koža videti lepša in bolj zdrava. Obenem pa gre za snov, ki zmanjša občutljivost kože na zunanje vplive. Danes lahko rožno vodo kupite v marsikateri (spletni) trgovini, če želite, pa se lahko izdelave lotite kar sami. Za zelo osnovno različico potrebujete zgolj vodo in cvetove vrtnic, in sicer v razmerju 2 : 1. Cvetove stresite v lonec in jih prelijte z vodo, nato pa mešanico zavrite. Ko se tekočina ohladi, jo precedite in prelijte v stekleničko z razpršilnikom. Po umivanju obraza rožno vodo preprosto popršite po koži. Z rožno vodo pa si lahko pomagate tudi pri hitri osvežitvi obraza v vročih poletnih dneh.

Aloe vera za lepo kožo

2. Aloe vere za vlaženje kože na obrazu

Namesto vlažilnih krem, kot jih poznamo danes, naj bi Kleopatra uporabljala precej preprostejšo, a pogosto celo učinkovitejšo snov. Zelo rada naj bi namreč imela sok oziroma gel, ki se skriva v listih aloe vere. Ni torej presenetljivo, da je aloe vere še danes ena najpriljubljenejših sestavin v izdelkih za vlaženje kože.

3. Morska sol za piling obraza in telesa

Piling je ena izmed osnov učinkovite nege kože. Pomembno je namreč, da redno odstranjujemo odmrle kožne celice. Kleopatra si je pri tem pomagala kar z grobo mleto morsko soljo – zakaj je ne bi posnemali! Pogosto se prav v naši kuhinji skriva kar nekaj sestavin, ki poskrbijo za izvrsten piling kože. Če želite, lahko pred uporabo soli dodate še malce kokosove maščobe ali olivnega olja. Tako bo uporaba pilinga nekoliko lažja.

- Oglas -

4. Glinene maske za obraz

Čudovita koža, po kateri je Kleopatra slovela, naj bi bila v veliki meri posledica redne uporabe glinenih mask – še ene izmed lepotnih skrivnosti slavne egipčanske vladarice. Znano je, da lahko prav glina zelo uspešno pomaga pri zares učinkovitem odstranjevanju nečistoč, ki so se nakopičile v porah, in pri uravnavanju izločanja maščob. Za pripravo maske glino preprosto zmešajte z malce vode. Gosto pasto, ki nastane, nanesite na obraz in počakajte, da se posuši. Nato masko izperite z mlačno vodo.

Glinena maska za obraz

5. Karitejevo maslo za nego kože

Karitejevo maslo kožo oskrbi s številnimi pomembnimi maščobami in z vitamini, kot sta vitamina E in A. Koža je tako izdatno nahranjena, obenem pa navlažena. Posledično je napeta, elastična in mladostnega videza. Vse to je dobro vedela Kleopatra, ki naj bi za nego telesa pogosto uporabljala prav karitejevo maslo.

6. Zelena in konopljina semena proti zabuhlim očem

Pri odpravi zabuhlosti in utrujenega videza oči naj bi si Kleopatra pomagala z osvežujočo mešanico, pripravljeno iz nastrgane zelene in konopljinih semen. Zelo podoben rezultat naj bi bilo sicer mogoče doseči tudi z rezinami kumare, ki jih za krajši čas položite na zaprte veke.

NAJNOVEJŠE