0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Dom & EnergijaFeng shui: 5 območij vašega doma, ki morajo biti vedno očiščena

Feng shui: 5 območij vašega doma, ki morajo biti vedno očiščena

MORDA VAS ZANIMA

Temeljito čiščenje stanovanja nam lahko vzame kar precej časa in energije. Pogosto tako ne moremo postoriti vsega, kar bi želeli. Če nam primanjkuje časa, je tako zelo pomembno, da se čiščenja lotimo premišljeno oziroma da se najprej lotimo tistih območij, ki imajo največji vpliv na podobo stanovanja in s tem na naše počutje. V skladu s feng shuijem naj bi bilo še posebej pomembno, da skrbimo za čistočo določenih območij. Tako namreč poskrbimo za neoviran pretok pozitivne energije. Četudi nimamo časa, da bi se lotili zares temeljitega čiščenja, lahko že to, da očistimo ta ključna območja, v prostor vnese povsem drugačno energijo …

- Oglas -

1. Vhod v stanovanje oziroma predsoba

V tradicionalni kitajski medicini je »chi« oziroma »či« poimenovanje za osnovno življenjsko energijo, ki predstavlja temelj vsega bivajočega. Da lahko ta energija vstopi v naše stanovanje, mora biti območje v okolici vhoda vedno pospravljeno in čisto. Strokovnjaki za feng shui imenujejo ta predel kar »usta doma«. Podobno kot vdihnemo skozi usta, tudi dom »vdihuje« življenjsko energijo skozi vhod. V skladu s kitajsko tradicijo bi morali tako vsaj enkrat dnevno pomesti območje v neposredni bližini vhodnih vrat. Hkrati poskrbite za to, da obutev ne bo ležala naokoli, podobno pa seveda velja tudi za oblačila in druge predmete, ki jih hranite v predsobi. Če vam stalno zmanjkuje prostora, razmislite o nakupu večje omare za predsobo. Poskrbite tudi za prijetno dekoracijo, na primer nekaj zelenih rastlin. Ko boste vstopili v stanovanje, vas bo tako že ob vhodu pozdravila pozitivna energija. 

2. Ogledala

Še posebej ogledala v kopalnici se hitro umažejo – na primer z delci zobne paste ali s kapljicami vode. Tudi ko vam zmanjkuje časa za čiščenje celotnega stanovanja, poskušajte poskrbeti za to, da bodo ogledala v vašem domu karseda čista. Seveda ne le tista v kopalnici, ampak tudi v drugih prostorih. Načela feng shuija namreč učijo, da stanje ogledal odraža jasnost naših misli, hkrati pa čista ogledala v življenje privabljajo blaginjo.

3. Okna

Podoben vpliv kot ogledala naj bi imela tudi okna oziroma okenska stekla. Bolj ko so umazana, težje se zberemo in bolj zadušljivo deluje stanovanje. Čiščenje oken je lahko seveda precej naporno opravilo, ki se ga večina ne loteva najbolj pogosto. Če vam zmanjkuje časa, je sicer težko pričakovati, da se boste lotili temeljitega čiščenja oken. Vendar pa je pomembno, da redno odstranjujete vsaj najbolj očitno umazanijo.

- Oglas -

4. Štedilnik

Glede na feng shui naj bi bila kuhinja »srce doma«, zato je pomembno, da je prostor čim bolj domačen in da vzbuja občutek topline. Na to je seveda treba misliti že ob opremljanju kuhinje, vendar lahko tudi kasneje prispevate k temu, da se bo v prostoru kopičilo čim več pozitivne energije. Pri tem naj bi bil še posebej pomemben štedilnik, ki predstavlja nekakšen simbol uspeha. Strokovnjaki za feng shui tako menijo, da bi moral biti štedilnik vedno brezhibno čist. Če ga med pripravo obrokov umažete, je torej dobro, da ne odlašate predolgo s čiščenjem.

5. Središče stanovanja

Poskušajte ugotoviti, katero je tisto območje, ki se nahaja približno na sredini vašega stanovanja. To je namreč še ena izmed tistih točk, katerih čiščenje ima v skladu s feng shuijem še posebej blagodejne učinke na nas. Tu naj bi se namreč zbiral »či«, ki se nato razporeja po drugih prostorih v stanovanju. Območje, ki predstavlja središče doma, tako nikakor ni primerno mesto za kopičenje raznoraznih predmetov. Hkrati pa morate biti še posebej pozorni na to, da čiščenja tega območja ne zanemarjate predolgo.

Preberite še: 11 feng shui nasvetov za dom in obilje

NAJNOVEJŠE