Znanstveniki zaobrnili gensko mutacijo, povezano z avtizmom

Znanstvenikom, ki se ukvarjajo z iskanjem rešitve za avtizem, je uspel pomemben preboj.

7 dragocenih lekcij, povezanih s težkimi preizkušnjami

Težke preizkušnje so v življenju praktično neizogibne. Vendar se lahko tudi iz situacij, ki se zdijo na prvi pogled izključno negativne, naučimo ogromno.

5 osebnostnih lastnosti, ki lahko pokopljejo razmerje

Katere so torej tiste malce manj očitne lastnosti, ki se jih je pametno znebiti, če želite, da odnos obstane?

Zaradi globalnega segrevanja tudi vse več težav s spanjem

Ena od manj očitnih posledic globalnega segrevanja so vse pogostejše težave s spanjem.

Osvežitev doma po meri vašega astrološkega znamenja

Če trenutno niste najbolj zadovoljni s svojim domom, vendar ne veste, kako ga osvežiti, da se boste v njem počutili bolje, vam lahko pri tem pomagajo zvezde.

Zakisanost oceanov nam krade kisik

Drobni, na vodi plavajoči organizmi, ki človeštvu zagotavljajo kar približno eno petino vsega kisika, so vse bolj ogroženi.

Okužba s tem parazitom vas lahko naredi bolj privlačne

Raziskovalci so odkrili, da lahko ta parazit vpliva na povečanje privlačnosti okužene osebe.

Ali pogosto opažate ponavljajoče se številke? Preverite, kaj pomenijo …

Vas praktično na vsakem koraku spremlja ponavljajoč se vzorec številk? Morda se zdi, da gre za naključje, vendar so numerologi prepričani, da bi morali tovrstnim znamenjem posvetiti več pozornosti.
Naturopatija5 naturopatskih nasvetov za preprečevanje in blaženje prehladov

5 naturopatskih nasvetov za preprečevanje in blaženje prehladov

MORDA VAS ZANIMA

Približuje se sezona prehladov. Ena najučinkovitejših oblik zaščite pred rinovirusi, najpogostejšimi krivci za prehlad, obenem pa tudi pred mnogimi drugimi vrstami virusi je skrb za močan imunski sistem. V naturapatiji, ki temelji na prepričanju, da je naše telo zmožno uspešnega samozdravljenja, če mu nudimo ustrezno podporo, obstaja precej preprostih, a zelo učinkovitih metod, namenjenih zmanjševanju tveganja za prehlad.

- Oglas -

Nasveti, predstavljeni v nadaljevanju, pa niso koristni le kot preventiva, ampak si lahko z njimi pogosto pomagate tudi v primeru, da so se že pojavili prvi simptomi. Prehlad bo tako minil hitreje in z manj neprijetnostmi.

1. Poskrbite za dovolj kakovostnega spanca

Kakovostno spanje je nedvomno tesno povezano z dobrim zdravjem. Zagotovo je še posebej pomembno, ko gre za ohranjanje močnega imunskega sistema, ki se je sposoben bojevati proti tujkom. V hladnejšem delu leta, ko je možnost za okužbe z virusi nadpovprečno visoka, je zato toliko pomembneje, da poskrbite za dovolj kakovostnega spanca. Pri tem si lahko na primer pomagate z vročimi kopelmi pred odhodom v posteljo. Upad telesne temperature po kopeli bo namreč vašemu telesu sporočil, da je čas za spanje. Koristna je tudi nošnja nogavic v postelji ali uporaba termofora, saj mnogi ljudje težko zaspijo prav zaradi hladnih stopal. Če so se že pojavili simptomi prehlada in težko spite zaradi zamašenega nosu, pa se priporočajo naravna mazila za sprostitev dihalnih poti. Zelo koristna sestavina takšnih mazil je denimo kajenski poper (ki ga lahko na primer zmešate s kokosovim oljem), vendar pazite, da bo šlo zares za zelo majhno količino.

Naturopatija prehlad

2. Izkoristite izjemno moč česna

Redno uživanje česna lahko prispeva h krepitvi imunskega sistema. Seveda pa je česen zelo koristen tudi takrat, ko morda že opažate znake prehlada. V takšnih primerih se priporoča pitje česnovega čaja. Česen pa lahko uporabite tudi v doma izdelanem »protiprehladnem mazilu za stopala«. Strok česna nasekljajte na zelo drobne koščke, ki jih zmešajte s kokosovim ali poljubnim rastlinskim oljem. Počakajte pol ure, nato pa z mešanico namažite podplate in si obujte nogavice. Blagodejne učinkovine v česnu se bodo tako absorbirale skozi kožo in vašemu telesu pomagale v boju z virusi.

3. Zagotovite svojemu telesu zadostne količine cinka

V primerjavi z nekaterimi drugimi hranilnimi snovmi, ki so pomembne za močan imunski sistem (npr. vitamina C in D), je cink običajno deležen precej manj pozornosti. Vendar pa gre za mineral, ki je prav tako nujen za uspešno zaščito pred prehladi. Raziskave pa so razkrile, da je dodatek cinka zelo smiseln tudi po morebitni okužbi. Če v približno 24 urah po pojavu prvih simptomov v telo vnesemo malce večjo količino cinka (npr. s pomočjo prehranskega dopolnila), lahko to pomaga skrajšati trajanje prehlada.

4. Vsaj enkrat tedensko se zares dobro preznojite

- Oglas -

Obiskovanje savne, ki pomaga pri odstranjevanju škodljivih snovi iz telesa, je zagotovo koristna podpora imunskemu sistemu. Če to ni mogoče, pa lahko podobne učinke dosežete z intenzivnejšo vadbo, med katero se dodobra preznojite, ali pa z vročimi kopelmi. Če ste že zboleli, pa upoštevajte, da je povišana telesna temperatura naravna obramba našega telesa pred okužbo. Z metodami, namenjenimi rahlemu dvigu telesne temperature – če seveda ta ni že povišana – lahko torej telesu pomagate v boju z virusi, ki so krivi za prehlad.

5. Pomagajte si z ameriškim slamnikom

Tudi v naturopatiji je ameriški slamnik izredno cenjena rastlina za krepitev imunskega sistema. Če želite, da bo vaše telo čim bolje pripravljeno na sezono prehladov, je zato smiselno, da razmislite o uporabi dodatkov, ki vsebujejo izvlečke ameriškega slamnika.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×