0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Lepota & Kozmetika5 najboljših lepotnih nasvetov

5 najboljših lepotnih nasvetov

MORDA VAS ZANIMA

Najverjetneje ste že precej utrujeni od preizkušanja takšnih in drugačnih lepotnih trikov, ki naj bi vam pomagali do lepše kože, las, nohtov itn. To velja še posebej za tiste, ki pogosto preizkušate metode, ki so lahko precej drage. Če na koncu ugotovite, da je praktično edini rezultat bistveno tanjša denarnica, sta jeza in obup povsem razumljiva. Morda je torej čas, da naredite korak nazaj. Namesto da nasedate »čudežnim trikom«, se raje osredotočite na osnove – na preproste ukrepe, ki preverjeno delujejo, pri tem pa ne zahtevajo ogromno časa in denarja. Še posebej pomembno pa je, da ne ogrožajo vašega zdravja, kar je pogosta težava pri »neverjetnih lepotnih trikih«.

- Oglas -

1. Osredotočite se na dolgoročne učinke

Določene »pomanjkljivosti«, ki jih drugi morda niti ne opazijo – ali pa jim ne posvečajo pretirane pozornosti – lahko načnejo našo samozavest ter nam poberejo ogromno energije in denarja. Želja po prekrivanju tovrstnih pomanjkljivosti marsikoga spodbudi h kupovanju dragih kozmetičnih izdelkov ali k preizkušanju nenavadnih lepotnih trikov, ki so lahko precej nevarni. Poleg tega pa lahko prekrivanje težavo na dolgi rok celo poslabša. Tako je nujno, da poskušate vsaj za nekaj časa odmisliti razne »hitre rešitve« in da svojo pozornost raje posvetite ukrepom, ki bodo poskrbeli za dolgoročne izboljšave (sprememba prehrane, povečan vnos tekočine itn.). Čeprav bo »prehodno obdobje« naporno, saj boste morali malce počakati na prve rezultate, vas lahko ta pristop osvobodi ujetosti v preizkušanje vedno novih trikov in izdelkov, obenem pa prinese resnične izboljšave, zato mu je vsekakor vredno dati priložnost.

2. Ne podcenjujte naravnih sestavin

Dražje ni nujno boljše. Večino sestavin, ki jih potrebujemo za nego kože, las in nohtov, lahko pravzaprav najdemo kar v domači kuhinji (če seveda nimate zelo specifičnih težav, ki zahtevajo posebno obravnavo). Za izdelavo hranilnih mask za lase lahko na primer uporabite sestavine, kot so avokado, kokosovo maslo in pretlačene banane. Pri maskah za kožo dodajte še različno sadje, ki poskrbi za vlažilni in hladilni učinek. Naravni piling pa lahko izdelate kar iz kavnih usedlin ali sladkorja.

3. Ne pozabite, da je del vaše kože tudi lasišče

Pogosto pozabimo, da je tudi naše lasišče pravzaprav koža. Če torej lasišče izpostavljamo agresivnim snovem, je neprijetna reakcija skorajda neizbežna. V mislih imamo predvsem razdraženo, pordelo in srbeče lasišče, kar lahko postopoma privede tudi do čezmernega izpadanja las. Pazite torej, da lasišča ne boste preobremenjevali oziroma da boste zanj skrbeli podobno kot za kožo na drugih delih telesa.

- Oglas -

4. Ne nasedajte vsiljenim lepotnim idealom

Morda celo najpomembnejši lepotni nasvet je povezan z refleksijo samega koncepta lepote. Danes smo praktično na vsakem koraku bombardirani z vsiljenimi lepotnimi ideali, ki so pogosto posledica retuširanja in podobnih prijemov. Čeprav se je seveda težko povsem izogniti zunanjim vplivom, je vendarle pomembno, da poskušate nanje gledati čim bolj kritično. Če se jim boste povsem podredili, ne boste nikoli resnično zadovoljni. Tudi če boste ustrezali tem idealom, boste našli novo pomanjkljivost, ki vam bo načela samozavest. Nujno je torej, da se zavedate, da zunanji videz ne more biti temelj samozavesti.

5. Dovolite koži, da se privadi na nove izdelke

Se police v vaši kopalnici šibijo pod težo množice kozmetičnih izdelkov, ki ste jih morda uporabili le enkrat ali dvakrat? Čeprav seveda ni pametno, da na kožo ponovno nanesete izdelek, na katerega se je zelo slabo odzvala, morate po drugi strani upoštevati, da potrebuje koža nekaj časa, da se privadi na nove sestavine. Namesto da obupate nad izdelki, ki želenih rezultatov ne prinesejo že po prvi uporabi ali prvem tednu, jim dajte priložnost, da pokažejo svoje skrite adute. Vaša denarnica vam bo zagotovo zelo hvaležna, še bolj pa vaša koža, saj je stalno menjavanje kozmetike zanjo zelo stresno.

Preberite tudi: Post za kožo – eden najnovejših lepotnih trendov

.

NAJNOVEJŠE