0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Astro3 astrološka znamenja, ki poskušajo ugajati vsem – in pri tem pozabijo...

3 astrološka znamenja, ki poskušajo ugajati vsem – in pri tem pozabijo na svoje potrebe

MORDA VAS ZANIMA

Želja, da bi ugajali ljudem, s katerimi smo obdani in s katerimi se srečujemo, je povsem razumljiva, saj smo ljudje socialna bitja, katerih preživetje je bilo večino zgodovine neposredno odvisno od povezanosti s skupnostjo. Danes pri tem sicer ne gre več nujno za evolucijsko oziroma preživetveno potrebo, vendar je lahko želja po ugajanju kljub temu izredno močna – včasih pa celo premočna. Nekateri ljudje so namreč tako osredotočeni na to, kako ugajati drugim, da pri tem povsem zanemarijo svoje potrebe. To je pogosto povezano z nezmožnostjo postavljanja mej in sprejemanja konstruktivnih kritik.

- Oglas -

Pri treh astroloških znamenjih je potreba po ugajanju posebno močna. Preverite, za katera znamenja gre in kaj lahko pripadniki teh znamenj naredijo, če želijo prekiniti nezdrav vzorec in zaščititi svoje duševno zdravje.

1.  Rak

Čustva pogosto zadržujete v sebi, saj se bojite, da bi lahko sicer ogrozili odnose s soljudmi. Posebno previdni ste v družbi tistih, ki vam pomenijo največ. Za vsako ceno se boste poskusili izogniti konfliktu. Pogosto imate občutek, da ne smete izraziti jeze, žalosti in drugih čustev, ki veljajo za negativna. Tako lahko postanete zelo pasivni ter se povsem podredite tujim željam in mnenjem. Strinjali se boste z vsem, tudi če vam nekaj ne bo ustrezalo zares. To velja tako za relativno nepomembne odločitve kot za tiste, ki lahko bistveno vplivajo na vaše življenje. Pomembno je, da se opominjate, da odnosi, zgrajeni na tovrstnih temeljih, niso zares pristni. Vprašajte se, ali vas lahko ljudje resnično spoštujejo in imajo radi, če vas ne poznajo zares. Ljudje, ki bi vam obrnili hrbet, če bi postali malce bolj asertivni in pokazali več svoje prave osebnosti, si najverjetneje niti ne zaslužijo mesta v vašem življenju.

2. Lev

Navzven ste zelo samozavestni, vendar je vaša samozavest v veliki meri odvisna od tega, kako vas dojemajo drugi. Potrebujete nenehne pohvale in pozornost, sicer se vas hitro poloti intenzivna žalost. Občutek imate, da vaše življenje brez pripoznanja drugih nima prave vrednosti, kar je lahko seveda zelo nevarno. Nenehno si prizadevate za to, da bi ugajali vsem in da ne bi nihče opazil vaših šibkih točk. To je lahko izjemno naporno, obenem pa lahko to privede do konstantnega občutka osamljenosti. Tudi ko ste v družbi, imate lahko občutek, da ste povsem sami, saj se vam zdi, da morate nenehno nositi masko. Svetujemo vam, da poskušate sprejeti, da je nemogoče, da bi ugajali vsem. Ko boste v polnosti ozavestili to preprosto resnico, se boste znebili velikega bremena. Ugotovili boste, da vam ni treba nenehno nastopati in da se lahko malce sprostite.

- Oglas -

3. Ribi

Najverjetneje ste zelo empatična oseba, ki hitro »absorbira« čustva drugih ljudi. Tako ni presenetljivo, da pogosto pozabite nase. Če se ljudje okoli vas počutijo slabo, se namreč začnete tako počutiti tudi sami – ne glede na to, ali gre za prijatelje in sorodnike ali popolne tujce. To se lahko včasih sprevrže v »odrešeniški kompleks«. Občutek imate, da morate pomagati vsem in narediti vse za to, da jih spravite v dobro voljo. Tako se lahko začnete vmešavati tudi v stvari, ki se vas ne tičejo zares in na katere ne morete vplivati. Radi slišite, kako dobri in požrtvovalni ste, zato vas včasih zanese. Ko namesto na priznanje naletite na kritiko, se pogosto sprašujete, kaj ste naredili narobe. Priporočamo vam, da poskušate na tuje težave v prihodnje gledati malce bolj racionalno, namesto da preprosto sledite čustvenim vzgibom. Razmislite, ali si oseba resnično želi vaše pomoči in ali lahko sploh pomagate.

 

.

NAJNOVEJŠE