Domač sadni sladoled

Pripravite si okusen sadni domači sladoled!

Domači sladoled

Za 4 porcije potrebujemo:

  • 200 g zamrznjenih jagod ali borovnic
  • 30 ml agavinega sirupa (ni nujno)
  • ščepec mletega kardamoma (ali vanilije)
  • 200 ml sladke nehomogenizirane smetane

V mešalec damo najprej zamrznjeno sadje in ga mešamo, dokler se ne začne spreminjati v kašo. Nato počasi dolivamo sladilo, smetano in začimbe. Takoj postrežemo v skodelicah. Po želji dodamo še kakšen svež sadež ali stepeno smetano.
Za tak sladoled lahko uporabimo katero koli jagodičevje. Ko bodo zrele breskve, češnje, marelice in slive, jih izkoščičimo, narežemo na manjše koščke in zamrznemo za sladoled. Odlična začimba za sladoled je lupinica neškropljenih limon ali pomaranč, sveži listi mete in melise.

Kliknite na ← → za premikanje

DELI
Marija Kočevar
Vse, kar vnašamo v svoje telo (in nanj) je pomembno in Marija se tega zaveda. Zato je pred dolgimi leti odprla svojo trgovino Jablana, v kateri prodaja tako zdravo hrano in biološko pridelane začimbe kot naravno kozmetiko. Prav zato je njen spekter znanja izredno širok, svoj vodnjak modrosti pa zdaj deli tudi z našimi bralci.
  • Igor Đukanović

    Hčerka in bivša žena delata enostavnejši sladoled. Od vsega naštetega, kolikor vem, uporabita le jagode. Pretlačita in zmrneta. A zgornje ideje, kaj paše zraven, so gotovo dodana vrednost. Bova preiskusila s hčerko. :-) :-) :-)