0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

ŽivaliZgodba o ženski, njenem konju in herojskem dejanju kmeta

Zgodba o ženski, njenem konju in herojskem dejanju kmeta

MORDA VAS ZANIMA

Nepredvidljiva narava in napačna ocena vremenskih razmer sta bila glavna razloga za dramatičen potek dogodkov, ki sta ga doživela Avstralka in njen konj. Na ta nesrečni dan se je Nicole Graham skupaj s svojo hčerko odpravila na nedeljsko jahanje po obali blizu Melbourna.

- Oglas -
konj 02

Na videz miren dan se je spremenil v dramatično reševalno akcijo na plaži Geelong, ko je Nicolein konj Astro nenadoma obtičal v mehkem obalnem pesku, ki hitro postal nevarna past, iz katere ga ni več mogla potegniti. Nicole je s hitrim razmišljanjem najprej rešila svojo hčerko in njenega konja, a Astro se je medtem že znašel v situaciji, ko je bil globoko v blatu že do vratu.

konj 03

Tri ure so za Nicole trajale celo večnost, a je ves čas ostala ob Astrovi strani, se borila proti času, naraščajoči plimi in naraščajoči izčrpanosti njenega konja. Z vsakim paničnim premikom je Astro tonil globlje, zato ga je objemala in mirila. Nicoleina neomajna zavezanost Astru ni pojenjala, čeprav so bile možnosti za pozitiven izid iz situacije močno proti njima.

Reševanje konja 2

Čakala je na pomoč, medtem pa je Astru grozilo vedno več neprijetnih scenarijev: od zadušitve, dehidracije in utrujenosti. Situacija se je še poslabšala z naraščajočo plimo, ki je še bolj zapletla že tako zahtevno reševanje.

- Oglas -
Reševanje konja 1

Reševalna akcija se je začela, ko je Nicoleina hčerka prišla na varno in obvestila reševalne službe ter veterinarko. Da bi zagotovil Astru čim več možnosti, mu je veterinarka dala sedativ. Poklicali so helikopter, a blato je imelo premočan oprijem za uspešen dvig konja.

Strah in časovni pritisk sta naraščala iz minute v minuto in Nicole se je soočila z možnostjo izgube svojega ljubega prijatelja. Reševalci so poskušali izkopati Astra, a tla so bila kot živi pesek, zaradi česar so se zdeli vsi poskusi reševanja skoraj brezupni.

Reševanje konja 4

V usodnem trenutku se je pojavil lokalni kmet s svojim traktorjem in tako je posvetil nov žarek upanja v obupnem scenariju. Njegovo posredovanje je bilo ključnega pomena; proti vsem pričakovanjem so Nicole, reševalna ekipa in kmet uspeli osvoboditi Astra iz blatnega primeža.

Za Nicole, izkušeno jahačico z desetimi konji, je bila ta izkušnja brez primerjave kljub njenim dolgoletnim izkušnjam z jahanjem na plaži. Ta dogodek služi kot močan opomnik na potrebo po previdnosti v nepredvidljivih naravnih okoljih. Zgodba pa poudarja izredno vez med ljudmi in konji, vez, ki lahko premaga najbolj težke izzive.

NAJNOVEJŠE