0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

ŽivaliZgodba o čivavi, rešeni iz pregretega avta, se seli na sodišče

Zgodba o čivavi, rešeni iz pregretega avta, se seli na sodišče

MORDA VAS ZANIMA

Reševanje čivave iz pregretega avtomobila julija v Kopru je sprožilo burno debato v slovenski javnosti. Odgovorne službe se niso odzvale klicu na pomoč, zato so stvari v roke vzeli člani Obalnega društva proti mučenju živali (ODPMŽ). Natančneje, njegova predsednica, ki je razbila avtomobilsko šipo in rešila psičko. Čivave še vedno ni vrnila lastnici, a jo ta želi nazaj.

- Oglas -

Andrea Bogataj Krivec

V sredo so na vrata sedeža društva potrkali policisti, kriminalisti in veterinarska inšpektorica. Na podlagi ovadbe zoper Bogataj Krivčevo, ki jo je podala lastnica čivave, je Okrožno sodišče v Kopru namreč izdalo sodno odredbo za vračilo psa lastnici. A je rešiteljica včeraj jasno naznanila, da tega ne namerava storiti. Kriminalistom je povedala, da psa pri njej doma ni in ni želela povedati, kje je.

Kriminalistka vroča odredbo

- Oglas -

Policist in novinar

»Mislim, da smo [to] dolžni ljudem, ki verjamejo v naše delo. In predvsem psici zagotoviti boljšo prihodnost, kot je imela življenje do zdaj. In zato [psa] ne bomo vrnili,« je svojo odločitev pojasnila novinarjem, ki so se zbrali pred sedežem društva.

Lastnica jo je čakala za vogalom

Bogataj Krivčeva je novinarjem povedala, da sta jo zadnja lastnica psa in domnevna prvotna lastnica čakali za vogalom v bližini njene hiše, ko se je odpravljala na sprehod s svojimi psi. Po njenih besedah je lastnica najverjetneje menila, da bo takrat srečala tudi čivavo. Kot je dejala, »ni pokazala nobenega obžalovanja. Mene v ljubezen do tega psa ni prepričala.« Po reševalni akciji se je sicer neuradno izvedelo, da naj bi lastnica psičko puščala v avtu po več ur celo poletje. Ob snidenju z Bogataj Krivčevo je izrazila željo, da bi videla psa, a ji je slednja odvrnila, da psa ne bi želeli izpostavljati stresu, saj se navaja na nove oskrbovalce. »Se vidimo na sodišču,« je še dodala.

»Smo borci in se bomo borili«

Po reševanju psa je ODPMŽ začel prejemati odzive in podporo z vseh strani. Predsednica društva se podpore nadeja tudi tokrat, ko se bo zadeva preselila v sodne mline. »Mi verjamemo, da bomo v tej zgodbi podprti s precejšnjim delom Slovenije. In če bo treba protestirati, bomo to tudi organizirali,« je povedala novinarjem.

- Oglas -

Andrea Bogataj Krivec bere odredbo

Kot je še dejala Bogataj Krivčeva, na vseh področjih čuti, da živimo v nepravni državi. »Ker mi pokrivamo področje živali, bomo poskusili [tu] narediti malo reda. Če bi ga naredil vsak tam, kjer dela, bi bili mogoče danes kje drugje. Živali v Sloveniji nimajo kaj dosti pravic, to je dejstvo. Zato so povsem odvisne od nas. Ali vržemo puško v koruzo ali se borimo. In ker smo mi borci, se bomo borili,« je sklenila.

Fotografije: Radio Capris, Facebook

.

NAJNOVEJŠE