Revija Bodi eko, februar 2022

Pred vami je prva letošnja številka revije Bodi eko. V njen boste našli kup nasvetov in receptov, s katerimi si boste lahko na naraven način izboljšali svoje zdravje in počutje.

Zakaj je tako težko videti dobro v sočloveku?

Prehitro obsojanje je zelo razširjena težava. Tako sočloveku hitro pripišemo slabe namene, precej težje pa v drugih ljudeh ugledamo dobro – tudi ko gre za naše bližnje.

Uporaba tehnologije za prepoznavo obraza pri razdeljevanju šolskih kosil

Vodstvo teh šole se je odločilo, da pri razdeljevanju šolskih kosil uvede metodo, ki temelji na prepoznavanju obrazov.

Preprost trik za vse, ki zvečer težko zaspite

Koliko časa običajno mine od vašega odhoda v posteljo do trenutka, ko potonete v zaslužen spanec?

Se je 6. množično izumrtje že začelo?

Naš planet je bil priča petim množičnim izumrtjem, ki so bila povezana z naravnimi fenomeni, neodvisnimi od človeka.

Služila s prodajo svojih vetrov, na koncu pa pristala v bolnišnici

Stephanie Matto, ki je zaslovelav priljubljeni resničnostni oddaji 90 dni do poroke, se je pred nedavnim lotila zelo nenavadne poslovne dejavnosti.

Za multiplo sklerozo je najverjetneje kriv virus Epstein-Barr

Multipla skleroza je kompleksna avtoimunska bolezen, za katero je značilno propadanje mielinskih ovojnic, ki obdajajo živčne celice. Imunski sistem začne namreč mielin zaznavati kot...

Katera zelišča odpravijo kandido?

Kandida pa v telesu sprošča strupe, kar lahko privede do različnih črevesnih težav, kot so vnetja, izmenične diareje in zaprtja.
ŽivaliZgodba o čivavi, rešeni iz pregretega avta, se seli na sodišče

Zgodba o čivavi, rešeni iz pregretega avta, se seli na sodišče

MORDA VAS ZANIMA

Reševanje čivave iz pregretega avtomobila julija v Kopru je sprožilo burno debato v slovenski javnosti. Odgovorne službe se niso odzvale klicu na pomoč, zato so stvari v roke vzeli člani Obalnega društva proti mučenju živali (ODPMŽ). Natančneje, njegova predsednica, ki je razbila avtomobilsko šipo in rešila psičko. Čivave še vedno ni vrnila lastnici, a jo ta želi nazaj.

- Oglas -

Andrea Bogataj Krivec

V sredo so na vrata sedeža društva potrkali policisti, kriminalisti in veterinarska inšpektorica. Na podlagi ovadbe zoper Bogataj Krivčevo, ki jo je podala lastnica čivave, je Okrožno sodišče v Kopru namreč izdalo sodno odredbo za vračilo psa lastnici. A je rešiteljica včeraj jasno naznanila, da tega ne namerava storiti. Kriminalistom je povedala, da psa pri njej doma ni in ni želela povedati, kje je.

Kriminalistka vroča odredbo

Policist in novinar

- Oglas -

»Mislim, da smo [to] dolžni ljudem, ki verjamejo v naše delo. In predvsem psici zagotoviti boljšo prihodnost, kot je imela življenje do zdaj. In zato [psa] ne bomo vrnili,« je svojo odločitev pojasnila novinarjem, ki so se zbrali pred sedežem društva.

Lastnica jo je čakala za vogalom

Bogataj Krivčeva je novinarjem povedala, da sta jo zadnja lastnica psa in domnevna prvotna lastnica čakali za vogalom v bližini njene hiše, ko se je odpravljala na sprehod s svojimi psi. Po njenih besedah je lastnica najverjetneje menila, da bo takrat srečala tudi čivavo. Kot je dejala, »ni pokazala nobenega obžalovanja. Mene v ljubezen do tega psa ni prepričala.« Po reševalni akciji se je sicer neuradno izvedelo, da naj bi lastnica psičko puščala v avtu po več ur celo poletje. Ob snidenju z Bogataj Krivčevo je izrazila željo, da bi videla psa, a ji je slednja odvrnila, da psa ne bi želeli izpostavljati stresu, saj se navaja na nove oskrbovalce. »Se vidimo na sodišču,« je še dodala.

»Smo borci in se bomo borili«

Po reševanju psa je ODPMŽ začel prejemati odzive in podporo z vseh strani. Predsednica društva se podpore nadeja tudi tokrat, ko se bo zadeva preselila v sodne mline. »Mi verjamemo, da bomo v tej zgodbi podprti s precejšnjim delom Slovenije. In če bo treba protestirati, bomo to tudi organizirali,« je povedala novinarjem.

Andrea Bogataj Krivec bere odredbo

Kot je še dejala Bogataj Krivčeva, na vseh področjih čuti, da živimo v nepravni državi. »Ker mi pokrivamo področje živali, bomo poskusili [tu] narediti malo reda. Če bi ga naredil vsak tam, kjer dela, bi bili mogoče danes kje drugje. Živali v Sloveniji nimajo kaj dosti pravic, to je dejstvo. Zato so povsem odvisne od nas. Ali vržemo puško v koruzo ali se borimo. In ker smo mi borci, se bomo borili,« je sklenila.

Fotografije: Radio Capris, Facebook

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×