Migrene lahko povečajo nevarnost za zaplete med nosečnostjo

Z migrenami se spopada kar približno 20 odstotkov žensk v rodni dobi. Raziskovalci so bili pozorni na najbolj tipične zaplete, povezane z nosečnostjo.

Naravna škropiva za pogoste bolezni v sadnem vrtu

Kot vsake vrtnine pa imajo tudi sadne grmovnice in drevesa svoje škodljivce ter bolezni, ki jih je treba spremljati in nadzorovati, saj nam lahko v nasprotnem primeru uničijo pridelek ali pa celo kar sadno rastlino samo.

Marko Slapnik: »Prevajam jezik narave v govorico ljudi«

Težko je v le nekaj odstavkih opisati, s čim vse se ukvarja Marko Slapnik, vedno nasmejani gospod, ki vsakogar zlahka začara s svojo pozitivno energijo in širi svoje navdušenje nad naravo in Solčavskim, od koder prihaja.

Kako nevarni so v resnici sončni žarki?

Večina ljudi se iskreno začudi, ko izvedo, da so tudi sončni žarki, ki jih dobimo pri delu na vrtu, na sprehodu, na kolesu ali v gorah, prav tako škodljivi.

Meditacija lahko pomaga pri hitrejšem prepoznavanju napak

Ali ste pogosto površni in pozabljivi? Hiter vsakodnevni tempo je pogosto kriv za to, da naredimo precej več napak, kot bi jih sicer.

Doma narejeni pripravki za zatiranje škodljivcev na vrtu

V naravi lahko naberemo rastline, iz katerih sami naredimo pripravke, naravna škropiva oziroma sredstva za boj proti škodljivcem na vrtu.

9 trikov za učinkovitejše čiščenje preprog

Vzdrževanje oziroma čiščenje preprog je precej zahtevno. Zgolj sesanje običajno ne zadostuje.

Srednja leta kot priložnost za nov začetek

Morda se zdi, da so srednja leta prepozna za nove začetke, toda to nikakor ne drži.
Zdravje & prehranaZgodba Maje in Petre o poti skozi pekel odvajanja od kortikosteroidnih mazil:...

Zgodba Maje in Petre o poti skozi pekel odvajanja od kortikosteroidnih mazil: kot bi ti pod kožo lezlo tisoč mravelj!

MORDA VAS ZANIMA

Ko se prismejita na pogovor, nihče ne bi uganil, da sta petindvajsetletna Petra Brne in šestindvajsetletna Maja Šter pogumno prehodili pot skozi pekel, ki še vedno traja. Občutek goreče kože pri živem telesu, zaradi česar se jima je življenje ustavilo, je bil več let njun vsakdan.

- Oglas -

Zdaj bi radi osveščali o tem, kako pomembna je pravilna uporaba kortikosteroidnih mazil, ki se predpisujejo za zdravljenje različnih avtoimunskih obolenj, v njunem primeru atopijskega dermatitisa.

Zaradi dolgotrajne uporabe sta njuni telesi namreč postali zasvojeni s kortikosteroidnimi mazili. Posledica tega sta bila sindrom rdeče kože in dolgotrajno obdobje odtegnitve od kortikosteroidov: »Simptomi so po prenehanju uporabe kortikosteroidnih mazil postajali vse močnejši, pridružili pa so se jim še novejši in hujši, meni prej nikoli znani simptomi, ki ločijo sindrom rdeče kože in posledično odtegnitveni sindrom od atopijskega dermatitisa – pronicanje sokrvice skozi kožo, neznosne bolečine in otekanja, nespečnost, srbež, ki si ga ne morete predstavljati,« pojasni Petra, ki dodaja, da je odtegnitev edina pot – sicer dolga in polna prepadov, a po njej mora stopati. Kot je namreč nekoč dejal Winston Churchill: »Če greš skozi pekel, se nikar ne ustavljaj, ampak hodi naprej.«

Celoten pogovor z Majo in Petro boste našli v decemberski reviji Bodi eko. Ne zamudite!

- Oglas -

Bodi eko december 2017

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×