Hujšanje za različne tipe telesa

Kako shujšati oziroma kaj jesti in kako se gibati, lahko ugotovite precej preprosto, če poznate svoj telesni tip in njegove lastnosti.

Krema za britje za občutljivo kožo

Britje lahko kožo precej razdraži, še posebej občutljivo. Pomagamo si lahko z domačo kremo, po kateri bo koža mehka in gladka.

Hujšanje z Luno – je vesolje naklonjeno vitki postavi?

V poplavi takšnih in drugačnih diet ste zagotovo že slišali tudi za Lunino dieto oz. hujšanje z Luno.

Luskavica – kožna težava, ki jo lahko precej omilimo

Luskavica je ena tistih bolezni, ki niso nalezljive in ne ogrožajo življenja, vsekakor pa bolnike zelo prizadenejo.

S katerimi rastlinami si lahko pomagamo pri težavah s srcem?

Tokrat bomo govorili o rastlinah, ki ugodno delujejo na zdravje srca in krvožilnega sistema.

To je največja slabost vašega astrološkega znamenja …

Preverite, katera je največja slabost astrološkega znamenja, v katerem ste rojeni, in kako jo lahko premagate.

Bolečine v sklepih: 13 nasvetov za ublažitev težav

Bolečine v sklepih postajajo vse bolj razširjene. V določenih primerih so to zgolj začasne bolečine, vendar pa gre pogosto tudi za tipičen znak resnejših bolezni.

Vse, kar ste želeli vedeti o shujševalnih tabletah

Shujševalne tablete je mogoče razdeliti v dve osnovni skupini. Tako poznamo shujševalne tablete, ki vam jih lahko predpiše samo zdravnik, in tablete za hujšanje, ki jih je mogoče kupiti brez recepta.
Dom & energijaŽenske za delo potrebujejo toplejši prostor

Ženske za delo potrebujejo toplejši prostor

MORDA VAS ZANIMA

Berlinski raziskovalni center je pred kratkim objavil raziskavo, ki pravi, da se ženske pri opravljanju različnih nalog in opravil – npr. matematičnih ali jezikovnih – boljše počutijo v toplejših prostorih.

Ženske in delovno okolje
- Oglas -

Raziskava, kjer je sodelovalo 543 študentov in študentk, tako med drugim pravi, da so ženske v toplejših prostorih produktivnejše od tistih, ki naloge opravljajo v zelo klimatiziranih pisarnah. Tako drži tisto, kar ženske že leta prepričujemo – hladnejši prostori nikakor niso produktivni. Znanstveniki so namreč potrdili, da so zdajšnje temperature bolj po godu moških kot pa žensk, saj moških bolje funkcionirajo v hladnejših prostorih kot ženske.

Ker so bile razlike pri nalogah ženske zelo očitne, bi bilo po navedbah nemških in ameriških raziskovalcev treba temperaturo v delovnih prostorih zvišati – za koliko, si znanstveniki še niso enotni, saj so za to potrebne še dodatne raziskave.

Med raziskavo, ki je potekala v Berlinu, so kandidati najprej reševali logične uganke, potem je sledilo seštevanje dvomestnih števil brez kalkulatorja, nato pa so sledile še slovnične naloge, kot je npr. sestavljanje čim več nemških besed iz desetih črk. Ko je bila soba, v kateri so kandidatke naloge opravljale, toplejša, so imele več pravilnih odgovorov. Ko so v prostoru zvišali eno stopinjo, se je to poznalo pri 2-odsotnem povečanju pravilnih odgovorov na področju matematike. Moški so se kakopak boljše odrezali pri nižjih temperaturah. Pri reševanju logičnih ugank pa temperatura nanje ni igrala vloge. Naloge so opravljali v sobah, kjer se je temperatura gibala med 16,19 stopinj Celzija do 32,57 stopinj Celzija.

Podjetja veliko vlagajo v to, da se njihovi delavci v pisarnah in na delovnih mestih počutijo ugodno, a zaradi nove raziskave bo težko zadovoljiti obe strani. Ne gre torej le za udobje enega ali drugega, ampak produktivnost delavca.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×