To je največja slabost vašega astrološkega znamenja …

Preverite, katera je največja slabost astrološkega znamenja, v katerem ste rojeni, in kako jo lahko premagate.

Bolečine v sklepih: 13 nasvetov za ublažitev težav

Bolečine v sklepih postajajo vse bolj razširjene. V določenih primerih so to zgolj začasne bolečine, vendar pa gre pogosto tudi za tipičen znak resnejših bolezni.

Vse, kar ste želeli vedeti o shujševalnih tabletah

Shujševalne tablete je mogoče razdeliti v dve osnovni skupini. Tako poznamo shujševalne tablete, ki vam jih lahko predpiše samo zdravnik, in tablete za hujšanje, ki jih je mogoče kupiti brez recepta.

Mikroplastika prvič odkrita tudi v človeški krvi

Mikroplastika je bila namreč prvič v zgodovini odkrita celo v človeški krvi.

Kakav pred vadbo za manj napora in več motivacije

Za pozitivne učinke kakava naj bi bili zaslužni predvsem flavanoli. Gre za izjemno koristne bioaktivne spojine, ki so znane po pozitivnem vplivu na prekrvavitev.

Težave s spanjem pri otrocih: 5 korakov do kakovostnejšega spanca

Kako lahko kot starši poskrbite, da bo motenj spanja pri vašem otroku čim manj?

Bulgurjeva solata z zelenjavo (tabbouleh)

Recept za odlično bulgurjevo solato z zelenjavo (tabbouleh).

Izkušnja skorajšnje smrti – več kot samo halucinacija

Opisi izkušnje skorajšnje smrti so malodane univerzalni, saj so si med sabo zelo podobni, ne glede na kulturno okolje in druge okoliščine.
Zdravje & prehranaŽenska naj bi dobila raka zaradi grizenja nohtov

Ženska naj bi dobila raka zaradi grizenja nohtov

MORDA VAS ZANIMA

Verjetno se strinjate, da grizenje nohtov ni ravno najboljša navada. Kljub temu pa se ogromno ljudi temu zelo težko upre. Poleg očitne težave – ne ravno najbolj estetskega videza nohtov – to predstavlja tudi nevarnost za pogostejše prehlade, saj s tem v usta zanesete precej mikroorganizmov, ki so lahko škodljivi za vaše telo. Čeprav je torej jasno, da ima grizenje nohtov kar nekaj negativnih posledic, pa je zgodba Courtney Whithorn, ki si je prislužila že precej pozornosti medijev, zagotovo izjemno šokantna. Gre namreč za žensko, ki naj bi prav zaradi grizenja nohtov dobila raka, zaradi česar so ji morali nazadnje amputirati palec na roki.

- Oglas -

Courtney Whithorn

Koža na mestu, kjer bi moral biti noht, sčasoma počrnela

Courtney Whithorn je bila ekstremen primer človeka, ki ima navado, da si grize nohte. Leta 2014 je šla namreč pri tem tako daleč, da si je odgriznila celoten noht na palcu na roki, ki ni nikoli več zrastel nazaj. Še huje pa je bilo, da je koža na mestu, kjer je bil prej noht, čez čas počrnela. Zaradi tega je seveda poiskala zdravniško pomoč, kar jo je nazadnje pripeljalo do šokantne diagnoze: redka vrsta raka, imenovana akralni lentiginozni melanom. Zdravniki sumijo, da je bil razvoj omenjene vrste raka povezan prav s poškodbo, ki je nastala zaradi grizenja nohtov.

Tveganje za omenjeno vrsto raka zelo nizko

Po postavljeni diagnozi je Courtney Whithorn prestala več operacij. Kot so ugotovili zdravniki, se sicer rak na srečo ni širil v druge dele telesa, vendar kljub temu niso mogli rešiti njenega palca. Tako so ga morali na koncu v celoti amputirati. Hkrati pa tudi ni jasno, kakšna je možnost, da se rak ponovno pojavi, zato bodo zdravniki Courtney Whithorn natančno spremljali več let. Ni sicer raziskav, ki bi potrjevale, da lahko zgolj grizenje nohtov privede do te vrste raka, katerega izvor ni povsem jasen. Vendar pa zdravniki menijo, da lahko poškodba pomembno prispeva k pojavu bolezni. Možnosti za omenjeno obliko raka so sicer izredno nizke, zato je pretirana panika odveč. Kljub temu pa je to lahko dobra motivacija, da se poskušate čim pred odvaditi grizenja nohtov.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×