0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

ZgodbeResnična Zgodba: Zelišča namesto zdravniške kartoteke

Resnična Zgodba: Zelišča namesto zdravniške kartoteke

MORDA VAS ZANIMA

Viktorija Hočevar iz Ljubljane z bogatim znanjem in dolgoletnimi izkušnjami o zdravi prehrani in zeliščih ter naravnem zdravljenju pomaga ljudem do dobrega počutja in zdravja. Kljub letom ji ne zmanjka energije in dobre volje, za sogovornike pa vedno najde tudi dobro besedo, prijazen nasmeh in številne napotke iz zakladnice zdravilstva.

- Oglas -

Z zdravo prehrano in naravnim zdravljenjem se je začela ukvarjati zaradi sinove bolezni, ki je žal izgubil bitko z malignim melanomom. Odprla je majhno in prijazno trgovino z ekološkimi živili v Ljubljani, ki zdaj praznuje že trinajsti rojstni dan in ji daje smisel in veselje do življenja. Svoje poslanstvo je odkrila v pomoči ljudem, ki se nanjo obračajo zaradi različnih telesnih in duševnih težav. Nekateri med njimi pridejo z vrečkami tablet. Ugotavlja, da s tem, ko pomaga drugim, pomaga tudi sebi. Pri tem sodeluje z zeliščarico Magdaleno Metelko, ki vsak petek nudi tudi brezplačne grafološke analize. Te odkrivajo ne le značaj in čustveno naravo človeka ter njegove talente, pač pa tudi njegovo zdravstveno stanje, delovanje žlez z notranjim izločanjem ipd. Če stranke zanima, katerih vitaminov in mineralov jim primanjkuje, in želijo preveriti merjenje toksinov v telesu, je na voljo tudi merjenje s posebno bioresonančno napravo. Na podlagi tega Viktorija priporoča prehrano, kapljice, čaje, vitamine …

Svetovanje za onkološke bolnike

Vse več ljudi prihaja tudi s težjimi diagnozami, kot je denimo rak. »Ko pridejo ljudje s to diagnozo, običajno ne vedo, kaj storiti, kaj bi z življenjem, prestrašeni so. A ni rečeno, da je ta bolezen vedno nerešljiva. Je rešljiva. In da se veliko pomagati po naravni poti, z naravnimi sredstvi. Upoštevati pa je seveda treba tudi uradno medicino. Najprej se mora človek duševno umiriti. Potem sta na vrsti zdrava prehrana in mirno življenje. Vsa razočaranja, žalosti, zamere je treba skušati odpraviti, če se da, odpustiti, se osvoboditi, da potem lahko živimo naprej. Če nam ta stvar uspe vsaj delno, gremo že po poti ozdravitve.«

Hrana za onkološke bolnike mora biti ekološka, ne sme biti škropljena, izločiti je treba določena živila, npr. meso, sladkor, belo moko … Priporočljivo je čim več piti sveže stisnjene zelenjavne sokove in uživati kuhano zelenjavo. Živalske beljakovine pa lahko nadomestimo z raznimi stročnicami in semeni, ki tudi lahko nadomestijo tisto, kar organizem potrebuje, da se lahko potem zdravi.

- Oglas -

Od prehranskih dopolnil onkološkim bolnikom priporoča sibirsko čago. »To je goba, ki parazitira na brezi. In raste pri izjemno nizkih temperaturah, tudi do minus 40 stopinj Celzija. Iz breze se pridobiva betulinska kislina, ki vpliva na obnavljanje celic. Slabe celice odvrže, te, ki so še v pogonu, pa obnovi. Čaga okrepi imunski sistem.« Sicer pa pomagata krepiti imunski sistem tudi vitamin B17, ki ga je veliko v mareličnih pečkah, in goba reiši (Ganoderma lucidum).

Viktorija Hočevar

Kot ugotavlja Viktorija, je običajno pri raku treba popraviti kri. »Da se okrepi imunski sistem, je pomembno, da ima človek dobro kri. Pri tem imajo velik pomen  regrat, kopriva, rman in trpotec. Uživamo jih lahko v kapljicah ali posušene v čaju ali v obliki sveže stisnjenih sokov. Suhe slive vsebujejo veliko železa, prav tako kakav, dobro je spiti tudi kozarček ali pol kozarčka terana na dan. Veliko moč pri raku imajo korenine regrata. Korenine je treba izkopati ob pravem času in jih posušiti. Potem pa se uživajo skupaj s tekočino.« Pri zdravljenju s kemoterapijo Viktorija svetuje posebno kašo, narejeno iz zelišč, orehov in korenin regrata. Ta kaša pomaga, da bolniki premagajo izčrpanost in prebrodijo težke trenutke.

Za razstrupljanje onkoloških bolnikov je zelo učinkovit sok iz koprive. »Kopriva je zelišče kar za petnajst bolezni. Ima ogromno železa in krepi imunski sistem. Poleg koprivnega soka je priporočljiv tudi regratov sok z limono. Kopriva in regrat v soku delujeta že v petnajstih minutah, če pa regrat poješ, ta deluje v štirih urah. Če spijemo več soka, se moramo klistirati, da izločimo strupe, ker ti gredo nazaj v organizem. Priporočam kozarec ali dva … Tudi sok iz listov rdeče pese deluje blagodejno,« pojasnjuje Viktorija in dodaja: »Seveda ni vse samo v prehrani, zelo pomembni so odnosi, ljubezen, podpora družinskih članov. Družina mora stati bolniku ob strani, držati skupaj … Veliko primerov je bilo že ozdravljenih. Za vsako tegobo je upanje. S pozitivnimi mislimi lahko zelo vplivaš na potek bolezni. Zdaj verjamem, da je s podporo in pravilno prehrano mogoče ozdraviti tudi težje bolezni. Potrebno bi bilo sodelovanje uradne in alternativne medicine, ker bi tako lahko bolj učinkovito reševali težave.«

Žlahtna kapljica za zdravje

Viktorija pravi, da vin, ki jih prodaja, nima za nalivanje, ampak predvsem za zdravje. Za vsako priložnost priporoča svoja vina in prehrano. Strankam priporoča po kozarec terana na dan za dobro kri. Pri sladkorni bolezni priporoča pitje cvička in čaja »sladkosned«. Cviček znižuje holesterol in sladkor v krvi. Modra frankinja je dober vir antioksidantov. Priporočljiva je za kri, prav tako refošk. Od vin je sicer pri strankah zelo priljubljeno sladko belo vino renski rizling. Vina dobiva iz vse Slovenije. Cviček in frankinja sta iz Kostanjevice na Krki, refošk, sauvignon, malvazija, zelen, kabernet sauvignon iz Vipavske doline, teran je iz Sežane (iz Ponikev), renski rizling pa je iz Slovenske Bistrice.

- Oglas -

Preprečila izpadanje zob

Viktorija se lahko pohvali, da nima zdravstvene kartoteke, in glede na to, da šteje štiriinšestdeset let in neutrudno dela že šestinštirideset let, je to velik dosežek. Prehranjuje se skromno in zdravo ter poskrbi, da je vsak dan vsaj malo na svežem zraku. Uporablja seveda tudi zelišča. Zdrav duh in pravilna prehrana sta vsekakor ključna.

 »Tudi če si skromen, se lahko zdravo živi. Sama se skromno prehranjujem. Vsi pravijo, da je zdrava prehrana draga. Ampak menim, da ni tako. S skromnimi stvarmi se da lepo živeti. Nisem vegetarijanka. Večinoma se prehranjujem z žiti, semeni, zelenjavo, proseno kašo, ajdovo kašo, kvinojo, rižem, solato, regratom …Skratka: hrana je bila, je in bo zdravilo. Pomembno je, kaj človek je, da se prehranjuje zdravo, ne pa da kupuje hrano v trgovinah, kjer ponujajo vse vrste izdelkov, ki škodujejo zdravju. Tako pride med drugim tudi do debelosti in zaradi nje do bolezni.«

Edina stvar, ki ji je povzročila malo preglavic, so zobje. Te pa s pomočjo naravnih pripravkov tudi že uspešno zdravi. Zaradi parodontoze so ji svetovali ruvanje vseh zob. A se je vzela v roke in zaustavila izpadanje zob. Dva zoba sta ji namreč padla ven. »Uživam Magdalenine koriandrove kapljice za dlesni, drenovo tinkturo, čemaževo tinkturo … To vse so naravni antibiotiki. Parodontoza je vnetje. Vnetje pa je treba zdraviti notranje in zunanje. Protivnetno deluje tudi kurkuma, ki jo dodam v sok ali kot začimbo. Ne sme se kuhati, ker se uniči. Do 30 stopinj Celzija lahko, več pa ne, sicer izgubi učinek. Svež ali posušen žajbelj dajem na dlesni vsak večer. Če so zvečer dlesni vnete in rdeče, zjutraj ni več vnetja. To delam vsak dan. In moram reči, da v roku enega leta nimam več vnetij in zobje ne izpadajo več. Dlesni popršim tudi s koriandrovim hidrolatom. Ker so kapljice narejene na alkoholni osnovi, lahko razžirajo dlesni, zato potem začnem raje uporabljati hidrolat, ki je narejen na vodni osnovi. Ko se dlesen umiri, spet začnem uporabljati tinkture. Vzrok za parodontozo je med drugim tudi stres, pri meni je to bila zagotovo sinova smrt. In včasih temu botrujeta tudi nepravilna prehrana in pomanjkljiva higiena. Trikrat, štirikrat na dan se ščetkam po vsaki jedi.«

Naravna kozmetika

Meni, da bi ljudje morali živeti bolj mirno in veselo, da ne bi prišlo do stresa in težkih bolezni, kot je rak ali katerakoli druga bolezen. Da krepi imunski sistem, redno uživa vitamin C in ameriški slamnik. Vitamin C, ki je povezan z železom, ima dvojno funkcijo. Prisoten mora biti pri vseh boleznih in vnetjih, zato ga uporablja vsak dan. Uživa kapljice z vitaminom C, hrano, ki vsebuje veliko vitamina C, kot so limone, pomaranče … Organizem razstruplja z limono in s čaji. Telo občasno čisti in razstruplja s čajem za ledvice in čajem za jetra. Dopoldne pije čaj za ledvice, popoldne pa za jetra. V čaju za ledvice »čistim telo« so preslica, breza, kopriva, peteršilj, v čaju za jetra pa so orehovi listi, ptičja dresen, peteršilj, ognjič in regrat.

Ženskam, ki so v menopavzi in imajo težave s hormoni, priporoča ženski čaj. Ta vsebuje plešec, rman, plahtico in ognjič. Hormone uravnava tudi črna detelja. Težave s ščitnico in druge menopavzne težave pa blaži tudi želodova kava. Vse našteto zmanjšuje vročinske oblive. 

Glede na to, da imamo vsi parazite, eni več, drugi manj, sploh pa otroci, ki so v stiku z zemljo ipd., priporoča protiparazitsko tinkturo, ki dobro vpliva na črevesje. Pije se trikrat na dan. Vsebuje pelin, klinčke, črni oreh, cimet … Pri hujših primerih sta dobri še čemaževa ali česnova tinktura, ki delujeta proti bakterijam.

Za dobro počutje in svež videz uporablja izključno naravno ekološko kozmetiko, ki se lahko tudi zaužije. Vrtnico ima najraje, saj ta tudi dobro vpliva na razpoloženje in videz. Primerna je zlasti za suho kožo. Najprej se poprši s hidrolatom iz vrtnice, koža se napne, osveži, daje mladosten videz. Potem se namaže z mazilom iz vrtnice in je sveža ves dan, tudi če je utrujena.

Največje plačilo – zadovoljne stranke

Za vsakega človeka se najde košček zdravja, je prepričana Viktorija. Z zeliščarico Magdaleno sodeluje že sedem let in od takrat gre trgovini dobro. Grafološka analiza, ki jo opravi Magdalena Metelko, razkrije čustvene težave, težave v prehrani, delovanju žlez z notranjim izločanjem … Na podlagi tega se priporoča celotna prehrana. Potrebna je tudi sprememba v glavi. Obe skupaj rešujeta kar težke primere in največje plačilo je to, ko pride stranka nazaj in ji karkoli pomaga, lahko so to kapljice, krema, čaji, prehrana …

Tako sta denimo pred kratkim pomagali gospodu, ki vozi vlak in mu je zaradi poslabšanja vida grozila odpoved. Za prekrvavitev sta mu svetovali borovničevo tinkturo in ginko ter kapljice za čiščenje jeter. Gospod se je vrnil že tretjič, vid se mu je tako izboljšal, da lahko normalno opravlja svoje delo. Dva meseca je jemal kapljice po trikrat na dan.

Starejša gospa, stara okrog osemdeset let, je padla po tleh in si zlomila roko. Vsak dan si je mazala roko s tinkturo iz arnike, gabezovim in propolisovim mazilom. Roka se je zacelila in je ne boli več. Trenutno hodi okrog brez bolečin. Neko gospo je zelo bolelo koleno, namazala se je s koriandrovim mazilom, čez pol ure ni imela več bolečin. Koriander je rastlina, ki je velikega pomena. Deluje protivnetno, protibakterijsko, protivirusno, protialergijsko in protibolečinsko. Koriandrovo mazilo je izdelek, ki bi ga moral imeti vsak v torbici. Kapljice ali hidrolat in mazilo iz koriandra pomagajo tudi pri alergijah.

Pri težavah s sklepi Viktorija svetuje ljudem, da uživajo žolco, zelje in pijejo poseben čaj za sklepe. »Zelje vsebuje veliko vitamina C in to dobro deluje na sklepe. Popravlja imunski sistem. Višnja pomaga pri putiki ali bolečih sklepih. Višnja je lahko v obliki soka ali namaza (marmelada), lahko uživamo tudi sveže višnje. Čaj za sklepe vsebuje jesensko vreso, lipo, koprivo, meto in meliso. Liter čaja je dobro spiti vsak dan. Zelje pa jesti trikrat na dan. Lahko kuhano ali presno. Pomaga tudi gabezovo mazilo. Koriandrovo mazilo pa deluje zoper bolečine.«

»Pri naravnih stvareh moraš biti vztrajen, ljudje, ki niso potrpežljivi, niso uspešni. Ker bolezen pride počasi, traja več let in čez noč lahko pomagajo samo tablete. Zdravje pa se vrača čez čas, ne pride hitro nazaj. Človek mora biti vztrajen, samo z vztrajnostjo prideš tudi do zdravja,« opozarja naša sogovornica. Poudarek v trgovini ima vsekakor na slovenskih izdelkih, če nečesa res ne more dobiti (denimo riža), išče drugod. Ali pa če gre za posebne izdelke, ki jih potrebuje za zdravljenje bolnikov. Meni, da je Slovenija tako bogata, zdrava in odprta dežela, da se za vsako bolezen najde rožica. Prepričana je, da se nobena trgovina tako poglobljeno ne ukvarja z zdravjem kot njena. In namesto kartoteke pri zdravniku  vsakomur priporoča zelišča.

.

NAJNOVEJŠE