Naravna škropiva za pogoste bolezni v sadnem vrtu

Kot vsake vrtnine pa imajo tudi sadne grmovnice in drevesa svoje škodljivce ter bolezni, ki jih je treba spremljati in nadzorovati, saj nam lahko v nasprotnem primeru uničijo pridelek ali pa celo kar sadno rastlino samo.

Marko Slapnik: »Prevajam jezik narave v govorico ljudi«

Težko je v le nekaj odstavkih opisati, s čim vse se ukvarja Marko Slapnik, vedno nasmejani gospod, ki vsakogar zlahka začara s svojo pozitivno energijo in širi svoje navdušenje nad naravo in Solčavskim, od koder prihaja.

Kako nevarni so v resnici sončni žarki?

Večina ljudi se iskreno začudi, ko izvedo, da so tudi sončni žarki, ki jih dobimo pri delu na vrtu, na sprehodu, na kolesu ali v gorah, prav tako škodljivi.

Meditacija lahko pomaga pri hitrejšem prepoznavanju napak

Ali ste pogosto površni in pozabljivi? Hiter vsakodnevni tempo je pogosto kriv za to, da naredimo precej več napak, kot bi jih sicer.

Doma narejeni pripravki za zatiranje škodljivcev na vrtu

V naravi lahko naberemo rastline, iz katerih sami naredimo pripravke, naravna škropiva oziroma sredstva za boj proti škodljivcem na vrtu.

9 trikov za učinkovitejše čiščenje preprog

Vzdrževanje oziroma čiščenje preprog je precej zahtevno. Zgolj sesanje običajno ne zadostuje.

Srednja leta kot priložnost za nov začetek

Morda se zdi, da so srednja leta prepozna za nove začetke, toda to nikakor ne drži.

Ljubezen do sebe: 5 nasvetov, kako postati lastna »duša dvojčica«

Ljubezen do sebe je osnova srečnega, mirnega življenja. Vendar pa to ni nekaj, v kar bi se lahko preprosto prisilili. Pozitivne afirmacije pogosto niso dovolj.
ŽivaliŽalosten rekord: v kitovem telesu našli kar 40 kilogramov plastike

Žalosten rekord: v kitovem telesu našli kar 40 kilogramov plastike

MORDA VAS ZANIMA

Pretekli konec tedna je ob obale filipinskega otoka Mindanao naplavilo kita. Kot je kasneje razkrila avtopsija, je bil vzrok smrti v tem primeru še posebej šokanten. V kitovem telesu oziroma želodcu je bilo namreč odkritih kar 40 kilogramov odpadne plastike.

40 kilogramov plastike v kitovem telesu

Šokirani biologi razkrili, da niso še nikoli v življenju videli česa takšnega

- Oglas -

Znano je, da je onesnaževanje oceanov že kar nekaj časa zelo velika težava. Vendar pa je šlo v primeru uvodoma omenjenega kita vendarle za ekstremen primer. Zgroženi morski biologi, ki so ga našli, so kasneje povedali, da niso še nikoli v življenju videli toliko plastičnih odpadkov v telesu kita. Dejstvo je še toliko bolj pretresljivo, če upoštevamo, da je šlo pravzaprav za mladiča. Med plastičnimi odpadki, ki jih je kit pomotoma zaužil in ki so sčasoma privedli do njegove smrti, je bilo med drugim odkritih veliko nakupovalnih vrečk in plastičnih embalaž riža.

Onesnaževanje morij vsakodnevno usodno za številne morske živali

Tudi po uradnih podatkih naj bi šlo za rekordno količino zaužite plastike. Vendar pa na žalost podobni primeri še zdaleč niso redki. Zaužitje večjih količin plastike vsakodnevno ubije ogromno živali v oceanih. Zgolj pred nekaj meseci so na primer našli kita, ki je imel v želodcu kar 115 plastičnih kozarčkov in par plastičnih natikačev. Poleg tega pa se živali v odpadke, ki končajo v morjih, velikokrat tudi ujamejo, kar onemogoči njihovo normalno gibanje, zato večkrat umrejo zaradi sestradanosti. Prav tako pogosti pa so tudi primeri zadušitve živali z odpadki v morju.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×