Damjana Bakarič: Premagati tesnobo?! Ni lahko, vendar se da!

Damjana Bakarič o tem, kako preživeti in živeti po izkušnji, ki je ne bi privoščili niti najhujšim sovražnikom.

Ana Praznik: Bodite prijazni do drugih, in drugi bodo prijazni do vas

Z Ano Praznik, voditeljico oddaje Delovna akcija, sva se pogovarjali med snemanjem oddaje, kjer so prenavljali stanovanje družine v stiski.

Sindrom Petra Pana: ko oseba nikoli zares ne odraste …

Ali ste že slišali za »sindrom Petra Pana«? Čeprav ne gre za uradno diagnozo, je to težava, s katero se spopada vedno več ljudi.

Vlažilnik zraka v spalnici – da ali ne?

Vlažilnik zraka v spalnici se zdi tako odlična rešitev, toda če se odločite za nakup, morate upoštevati nekaj pomembnih napotkov.

Pretiravanje s kofeinom poveča nevarnost za osteoporozo

Prepogosto uživanje večjih odmerkov kofeina lahko privede do številnih težav, povezanih z zdravjem.

Berta Cáceres: »Bojijo se nas, ker se jih ne bojimo.«

Berta Cáceres, mati štirih otrok, leta 2015 dobitnica Goldmanove nagrade, prestižnega mednarodnega priznanja za izjemne okoljevarstvene dosežke, je bila namreč marca 2016 zahrbtno umorjena na svojem domu.

Kari s paradižnikom in čičeriko

Indijsko obarvana jed kari s paradižnikom in čičeriko za okusno kosilo.

Tibetanske vaje: 6 obredov za zdravje in mladost

Tibetanske vaje niso le vaje, temveč so starodavni obredi – ključ do večne mladosti, zdravja in življenjske moči.
Vrt & VrtnarjenjeTrik za zalivanje sobnih rastlin: namesto vode uporabite led!

Trik za zalivanje sobnih rastlin: namesto vode uporabite led!

MORDA VAS ZANIMA

Se vam stalno dogaja, da vaše sobne rastline odmrejo zaradi prevelikih količin vode? To je pogosta težava, še posebej pri malce bolj občutljivih rastlinah oziroma v primeru, da nimate veliko izkušenj s tem področjem. Pogosto je težko ujeti zlato sredino med premalo in preveč vode. Vendar pa naj bi obstajal zelo preprost trik, s katerim je mogoče rešiti to zagato: namesto vode uporabite kocke ledu!

- Oglas -

Orhideje zalivanje z ledom

Rastlina bo vodo prejemala postopoma, zato ne bo nevarnosti za gnitje korenin

Gre za trik, na katerega prisegajo tudi mnogi cvetličarji. V osnovi gre seveda za enako snov, torej H20, a vendarle ima že sprememba agregatnega stanja pomemben vpliv na uspevanje sobne rastline. Kocke ledu se namreč topijo počasi, kar pomeni, da rastlina ne bo naenkrat prepojena s prevelikimi količinami vode. Pogosto pride prav zaradi tega do gnitja korenin, rastlina pa nato kmalu odmre. Poleg tega je pri kockah ledu že »odmerjena« količina vode, tako da lahko natančno spremljate, koliko vode ste porabili za posamezno zalivanje.

Trik se pogosto priporoča pri orhidejah in podobnih bolj občutljivih rastlinah

Ta trik naj bi bil še posebej uporaben za tiste, ki nimajo dosti izkušenj s skrbjo za sobne rastline. Zanimivo je namreč, da te rastline precej pogosteje odmrejo zaradi pretiranega zalivanja kot preredkega, čeprav je splošno prepričanje drugačno. Nekateri še posebej priporočajo uporabo kock ledu namesto vode pri rastlinah, kot so orhideje – torej tistih, pri katerih obstaja še posebej velika nevarnost za gnitje korenin, če nismo pazljivi.

Čeprav je ta preprost trik vsekakor izjemno uporaben v mnogih primerih, pa morda ni najboljša ideja pri rastlinah, ki so sicer navajene toplih, tropskih razmer, saj lahko led predstavlja prevelik šok zanje.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×