Hujšanje z Luno – je vesolje naklonjeno vitki postavi?

V poplavi takšnih in drugačnih diet ste zagotovo že slišali tudi za Lunino dieto oz. hujšanje z Luno.

Luskavica – kožna težava, ki jo lahko precej omilimo

Luskavica je ena tistih bolezni, ki niso nalezljive in ne ogrožajo življenja, vsekakor pa bolnike zelo prizadenejo.

S katerimi rastlinami si lahko pomagamo pri težavah s srcem?

Tokrat bomo govorili o rastlinah, ki ugodno delujejo na zdravje srca in krvožilnega sistema.

To je največja slabost vašega astrološkega znamenja …

Preverite, katera je največja slabost astrološkega znamenja, v katerem ste rojeni, in kako jo lahko premagate.

Bolečine v sklepih: 13 nasvetov za ublažitev težav

Bolečine v sklepih postajajo vse bolj razširjene. V določenih primerih so to zgolj začasne bolečine, vendar pa gre pogosto tudi za tipičen znak resnejših bolezni.

Vse, kar ste želeli vedeti o shujševalnih tabletah

Shujševalne tablete je mogoče razdeliti v dve osnovni skupini. Tako poznamo shujševalne tablete, ki vam jih lahko predpiše samo zdravnik, in tablete za hujšanje, ki jih je mogoče kupiti brez recepta.

Mikroplastika prvič odkrita tudi v človeški krvi

Mikroplastika je bila namreč prvič v zgodovini odkrita celo v človeški krvi.

Kakav pred vadbo za manj napora in več motivacije

Za pozitivne učinke kakava naj bi bili zaslužni predvsem flavanoli. Gre za izjemno koristne bioaktivne spojine, ki so znane po pozitivnem vplivu na prekrvavitev.
ŽivaliZakaj ne smemo vzgajati divjih živali doma

Zakaj ne smemo vzgajati divjih živali doma

MORDA VAS ZANIMA

Ste v gozdu ali na travniku našli mladega zajčka, ptička ali srnico, in jo želite ‘posvojiti’? To vsekakor ni dobra ideja ne za vas in ne za žival.

Mladiči največkrat niso zapuščeni

- Oglas -

Na primer, da se sprehajate po gozdni jasi in opazite zapuščenega živalskega mladička. Ali je bolje, da se odpravite naprej in ga pustite tam? Ali pa ga odnesete domov in skrbite zanj? Nič od tega ni dobro za žival. Poklicati morate primerno ustanovo, ki bo ustrezno poskrbela za divjo žival in jo, če bo to mogoče izpustila na prostost, ko bo za to pripravljena.

Srna, bambi
Mlada srna v travi – mogoče je mama blizu pa ste jo preplašili.

Divje živali niso in ne morejo biti hišni ljubljenčki. Tukaj je nekaj dobrih razlogov, zakaj je tako:

  1. Ni v skladu z zakonom, da lahko divje živali vzrejate doma, pa naj gre za zajca, srno ali kačo. Eden izmed primerov je tudi medvedek, ki ga je posvojila družina Logar iz Podvrha.
  2. Divje živali ne morete udomačiti. Udomačitev določene vrste živali traja lahko tudi stoletja, tako so na primer naši predniki določene živali udomačili in trenirali. Pri nekaterih živalih pa je ta proces verjetno nemogoč. Živali so navajene živeti v divjini in so plašne in prilagojene za tako življenje, zato je zanje življenje pri vas doma nič drugega kot stres.
  3. Divje živali lahko prenašajo bolezni, brez da bi kazale kakršne koli simptome. Ste vedeli, da po svetu vsako leto dobi nekaj deset tisoč ljudi salmonelo zaradi vzgajanja divjih živali doma, vključno akvarijskih, lahko pa se bolezen prenese na vašega psa ali mačko, ki bosta zaradi nje poginila.
  4. Divje živali ne ostanejo za vedno majhne in ljubke. Čeprav se je njihovi ljubkosti že po naravi težko upreti, morate vedeti, da bo žival že po nekaj mesecih odrasla in začela dobicati svoje naravne instinkte in obrambne mehanizme. Grizenje, praskanje, uničevanje pohištva. Psa lahko naučite, kaj sme in kaj ne, divjo žival pa le s težka, če sploh. ker pa ste ves čas skrbeli zanjo, ni razvila vseh instinktov v procesu odraščanja, zato je tudi ne morete več izpustiti v divjino, saj bo tam poginila.

    Zajec
    Mlade zajčke matere pogosto pustijo same, da ne vzbujajo pozornosti v njihovi okolici.

  5. Mogoče ne potrebuje vaše pomoči. Ali je žival res zapuščena, ali je mogoče mama skrita kje v grmičevju, ali pa se je za kratek čas odpravila po hrano? Nekatere živali se čez dan oddaljijo od svojih mladičev, da ne vzbujajo pozornosti nanje, saj se ne morejo braniti. To je tudi proces osamosvajanja mladičev.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×