Preprost trik za vse, ki zvečer težko zaspite

Koliko časa običajno mine od vašega odhoda v posteljo do trenutka, ko potonete v zaslužen spanec?

Se je 6. množično izumrtje že začelo?

Naš planet je bil priča petim množičnim izumrtjem, ki so bila povezana z naravnimi fenomeni, neodvisnimi od človeka.

Služila s prodajo svojih vetrov, na koncu pa pristala v bolnišnici

Stephanie Matto, ki je zaslovelav priljubljeni resničnostni oddaji 90 dni do poroke, se je pred nedavnim lotila zelo nenavadne poslovne dejavnosti.

Za multiplo sklerozo je najverjetneje kriv virus Epstein-Barr

Multipla skleroza je kompleksna avtoimunska bolezen, za katero je značilno propadanje mielinskih ovojnic, ki obdajajo živčne celice. Imunski sistem začne namreč mielin zaznavati kot...

Katera zelišča odpravijo kandido?

Kandida pa v telesu sprošča strupe, kar lahko privede do različnih črevesnih težav, kot so vnetja, izmenične diareje in zaprtja.

Blaž Švab: Peti je treba tudi o odnosu do dežele, v kateri živiš

Blaž Švab, ki je z nastopanjem povezan že od mladih let, je skozi svoje delo dozorel in vlogi pevca dodal tudi mnoge druge kvalitete, zaradi katerih je priljubljen tako pri mlajših kot starejših generacijah.

Vpliv kemikalij na delovnem mestu na plodnost

V zadnjih desetletjih se v strokovni in laični javnosti vse več govori o številnih primerih neplodnosti, ki prizadene pare v reproduktivni dobi.

Ateroskleroza precej razširjena med odraslimi

Ateroskleroza je izjemno razširjena težava pri odraslih – tudi pri tistih brez diagnosticirane srčne bolezni oziroma očitnih simptomov.
Zdravje & prehranaZadostna količina vode dnevno pomladi telo

Zadostna količina vode dnevno pomladi telo

MORDA VAS ZANIMA

Že mnogokrat smo slišali, kako je za boljše zdravje treba vsak dan spiti čim več vode, tokrat pa smo izbrskali tudi rezultate zanimivega eksperimenta. 42-letna Britanka je zaradi ponavljajočih se glavobolov in slabe prebave začela s pitjem 3 litrov vode na dan – rezultati so bili vidni že po enem mesecu.

- Oglas -

Britanka Sarah Smith, mati dveh otrok je imela številne zdravstvene težave, med drugim so jo redno mučili glavoboli in zaprtost. Odpravila se je na posvet k nevrologu in nutricionistu, ki sta ji povedala, da naj za boljše delovanje telesa začne piti čim več vode, po možnosti do 3 litre na dan. Tako se je odločila, da izvede in dokumentira prav poseben eksperiment – en mesec je vsak dan spila po priporočene 3 litre vode.

pitje vode

Toliko vode se na prvi pogled sliši veliko, zato je v strahu, da bi naglo povečanje vnosa vode v telo pustilo kakšne zdravstvene posledice, za nasvet povprašala strokovnjaka. Ta ji je pojasnil, da je skrb povsem odveč, in ji svetoval, naj si razdeli pitje vode tako, da zjutraj in dopoldne spije prvi liter, popoldne drugi liter in proti večeru še tretjega.

Zgovorni rezultati eksperimenta

Že proti koncu drugega tedna je opazila, da so se glavoboli nehali pojavljati, tudi prebava se ji je končno izboljšala. Po enem mesecu pa so bili rezultati naravnost navdihujoči, saj se je njena podoba pomladila za 10 let: temni podočnjaki okoli oči so izginili, njena koža je postala bolj gladka in napeta. Izboljšalo se je tudi njeno počutje, imela je več energije, obenem pa je izgubila tudi nekaj kilogramov odvečne telesne teže.

Pijte več vode tudi vi

- Oglas -

Pitje zadostnih količin vode iz telesa dokazano odplakne toksine, zato tudi vi poskrbite, da je boste vsak dan popili zadosti. Svetujemo vam, da za lažji vnos vode v telo upoštevate naslednje nasvete. V kozarec vode si za začetek dodajte svoj okus: vanjo preprosto stisnite limono, pomarančo, lubenico ali drug sadež. Če boste uživali jedi z veliko vsebnostjo vode (kumare, buče, melone, juhe) ali dodanimi pekočimi začimbami, kot je čili, boste prav tako lažje popili večje količine. Namesto da v restavraciji ali lokalu ob hrani naročite sok ali vino, prosite za kozarec vode. Če imate pomisleke glede kvalitete vode iz pipe, si lahko omislite tudi vodni filter.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×