Znanstveniki zaobrnili gensko mutacijo, povezano z avtizmom

Znanstvenikom, ki se ukvarjajo z iskanjem rešitve za avtizem, je uspel pomemben preboj.

7 dragocenih lekcij, povezanih s težkimi preizkušnjami

Težke preizkušnje so v življenju praktično neizogibne. Vendar se lahko tudi iz situacij, ki se zdijo na prvi pogled izključno negativne, naučimo ogromno.

5 osebnostnih lastnosti, ki lahko pokopljejo razmerje

Katere so torej tiste malce manj očitne lastnosti, ki se jih je pametno znebiti, če želite, da odnos obstane?

Zaradi globalnega segrevanja tudi vse več težav s spanjem

Ena od manj očitnih posledic globalnega segrevanja so vse pogostejše težave s spanjem.

Osvežitev doma po meri vašega astrološkega znamenja

Če trenutno niste najbolj zadovoljni s svojim domom, vendar ne veste, kako ga osvežiti, da se boste v njem počutili bolje, vam lahko pri tem pomagajo zvezde.

Zakisanost oceanov nam krade kisik

Drobni, na vodi plavajoči organizmi, ki človeštvu zagotavljajo kar približno eno petino vsega kisika, so vse bolj ogroženi.

Okužba s tem parazitom vas lahko naredi bolj privlačne

Raziskovalci so odkrili, da lahko ta parazit vpliva na povečanje privlačnosti okužene osebe.

Ali pogosto opažate ponavljajoče se številke? Preverite, kaj pomenijo …

Vas praktično na vsakem koraku spremlja ponavljajoč se vzorec številk? Morda se zdi, da gre za naključje, vendar so numerologi prepričani, da bi morali tovrstnim znamenjem posvetiti več pozornosti.
ŽivaliPasme psov, ki se (ne) razumejo z mačkami

Pasme psov, ki se (ne) razumejo z mačkami

MORDA VAS ZANIMA

S pravilno vzgojo in socializacijo pogosto uspešno dosežemo, da se imajo naši hišni ljubljenčki, čeprav pregovorno skregani, med seboj prav radi. Vendar ni vse odvisno le od vzgoje — nekatere pasme psov so namreč znane po tem, da se z mačkami razumejo veliko bolje od drugih.

- Oglas -

Če ste že ponosni lastnik mačke in razmišljate o tem, da bi si omislili še pasjega prijatelja, ali pa je zgodba obratna, je dobro, da ste poučeni o pasmah, ki bolje prenašajo ali pa hitreje sprejemajo mačke v svoje okolje.

Psi in mačke

Beagli

Ena takšnih pasem so beagli. Čeprav so lovski psi, se z mačkami presenetljivo lepo ujemajo. Pogosto se zgodi, da jih po dvorišču sicer lovijo in preganjajo, če pa živijo v notranjih prostorih skupaj z mačko, se bodo z njo prav zadovoljno stisnili in zadremuckali.

Bokserji

Če boste svoje stanovanjske prostore delili z bokserjem in mačko, se bo pogosto zgodilo, da se bosta malo ruvala in igrala, vendar pa je malo možnosti, da bi ta vrsta psa vaši mački želela kaj slabega. Večina pripadnikov takšnih pasem je močnih in igrivih, zato bodo prav veseli kakšne prav tako igrive mačke. Morda bi bilo pametno razmisliti o zaščiti pohištva ali kakšnih drugih predmetov pred njuno razposajenostjo.

Zlati prinašalci

- Oglas -

Zlati prinašalci so že dolgo poznani po svoji prijaznosti in potrpežljivosti z otroci, pa tudi do drugih ljubljenčkov v vašem gospodinjstvu bodo prav tolerantni. Če boste mačko predstavili mlademu prinašalčku, jo bo, tako kot večina drugih psov, tudi pozneje avtomatično štel za del svoje družine.

Druge pasme

Tudi maltežani in shih tzuji veljajo za pasmi, ki sprejemata ali pa vsaj dobro tolerirata mačke. To sta mirna, da ne rečemo lenobna psa, ki včasih le poležavata na kavču in popolnoma ignorirata okolico, vključno z mačjimi aktivnostmi — vsekakor se enostavno ne bosta spuščala v prepir. Kar se manjših psov tiče, se z mačkami razumejo tudi mnoge druge pasme, denimo čivave, bostonski terierji in kavalirji kralja Karla.

Pasme, ki slabše prenašajo mačke

Nekateri psi pa resnično težje razumejo dejstvo, da tudi drugi ljubljenčki pripadajo družini in jih je zato treba pustiti pri miru. Z mačkami se bodo na primer le stežka razumeli afganistanski hrti, avstralski govedarji, pa šnavcerji, mali angleški hrti, kratkodlaki foksterierji in manchesterski terierji, modropikasti rakunarji, sporni pa sta tudi pasmi šiperke in saluki (perzijski hrt).

Seveda je veliko odvisno tudi od mačk. Marsikateri pes bo mačko sprejel ali vsaj toleriral, težje pa je mačko navaditi, da sprejme psa. Če se mačka vede »sproščeno« ter premika počasi in mirno, je veliko večja možnost, da ne bo težav, kot v primeru, da beži in se obnaša kot plen.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×