Znanstveniki zaobrnili gensko mutacijo, povezano z avtizmom

Znanstvenikom, ki se ukvarjajo z iskanjem rešitve za avtizem, je uspel pomemben preboj.

7 dragocenih lekcij, povezanih s težkimi preizkušnjami

Težke preizkušnje so v življenju praktično neizogibne. Vendar se lahko tudi iz situacij, ki se zdijo na prvi pogled izključno negativne, naučimo ogromno.

5 osebnostnih lastnosti, ki lahko pokopljejo razmerje

Katere so torej tiste malce manj očitne lastnosti, ki se jih je pametno znebiti, če želite, da odnos obstane?

Zaradi globalnega segrevanja tudi vse več težav s spanjem

Ena od manj očitnih posledic globalnega segrevanja so vse pogostejše težave s spanjem.

Osvežitev doma po meri vašega astrološkega znamenja

Če trenutno niste najbolj zadovoljni s svojim domom, vendar ne veste, kako ga osvežiti, da se boste v njem počutili bolje, vam lahko pri tem pomagajo zvezde.

Zakisanost oceanov nam krade kisik

Drobni, na vodi plavajoči organizmi, ki človeštvu zagotavljajo kar približno eno petino vsega kisika, so vse bolj ogroženi.

Okužba s tem parazitom vas lahko naredi bolj privlačne

Raziskovalci so odkrili, da lahko ta parazit vpliva na povečanje privlačnosti okužene osebe.

Ali pogosto opažate ponavljajoče se številke? Preverite, kaj pomenijo …

Vas praktično na vsakem koraku spremlja ponavljajoč se vzorec številk? Morda se zdi, da gre za naključje, vendar so numerologi prepričani, da bi morali tovrstnim znamenjem posvetiti več pozornosti.
Dom & energijaZačnimo uporabljati obnovljive vire energije

Začnimo uporabljati obnovljive vire energije

MORDA VAS ZANIMA

Najboljši način, kje začeti z uporabo obnovljivih energijskih virov, je seveda pri vas doma. Seveda sta med najbolj znanimi obnovljivimi viri, ki ju nekako vsi poznamo sončna, ter veterna energija.

- Oglas -

Poleg teh dveh pa poznamo tudi dež, plimovanje ter izkoriščanje geotermalne toplote.

Leta 2006 je bilo proizvedene približno 18% svetovne energije iz obnovljivih virov, zato bi bilo dobro, če bi lahko vsako leto ta odstotek še malo dvignili, kar bi ogromno pripomoglo k izboljšanju stanja na našem planetu.

Seveda to pomeni, da bi morali vaš dom nadgraditi in določene stvari zamenjati. Na primer namestiti bi morali sončne celice, turbine na veter, …


Tukaj je nekaj idej, kako in kje začeti:

  1. Izračunajte, koliko energije pravzaprav potrebujete:
    Preglejte vaše račune za elektriko in gorivo, ter izračunajte, koliko bi na daljši rok prihranili z obnovljivimi viri energije.
  2. Pozanimajte se o vremenu:
    Vaše izbire vplivajo na klimatske spremembe. Zato je seveda najboljša izbira, če živite na področju, kjer imate ves dan veliko sončne svetlobe, da namestite sončne celice. Če pa živite v bolj vetrovnem delu, pa je bolje, da namestite turbine na veter.
  3. Preklopite na obnovljive vire:
    Premislite o najrazličnejših možnostih, ki se postopoma uveljavljajo in prihajajo na prodajne police. Pod to kategorijo sodi tudi pečica na sončno energijo, ali grelec, ki deluje na podoben princip.
- Oglas -

Možnosti je seveda iz dneva v dan več, zato je potrebno le malo pobrskati po spletu ali ‘rumenih straneh’ v telefonskem imeniku. Verjetno je v interesu vseh, da bi izboljšali pogoje za bivanje na našem planetu, torej zakaj bi vedno čakali na druge, da naredijo nekaj namesto nas. Samo lahko k boljšem jutri prispevamo veliko več, kot pa si verjetno sami mislimo.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×