0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

ŽivaliVse za naravno sijoč in zdrav kožušček

Vse za naravno sijoč in zdrav kožušček

MORDA VAS ZANIMA

Dlaka vseh hišnih ljubljenčkov potrebuje redno nego, da lahko ostane sijoča in čista, zato si preberite nekaj odličnih nasvetov, s katerimi boste na naraven način poskrbeli za zdrav in lep kožušček.

- Oglas -

Preden začnete kopati vašega psa, mačko, morskega prašička ali drugega štirinožnega kosmatinca, bi morali žival temeljito skrtačiti. Za povečanje sijaja ter zaščito dlake pred bolhami in klopi na krtačo dodajte dve kapljici eteričnega olja sivke. Eteričnega olja nikar ne kapljajte neposredno na žival, še posebej pa bodite pozorni pri uporabi eteričnih olj na mačkah, saj so bolj občutljive.

zlati prinašalec

Koruzni zdrob

V primeru, da je kožušček vašega ljubljenčka zelo umazan in masten, lahko nanj s pomočjo krtače nanesete koruzni zdrob. Pustite delovati nekaj minut, nato pa s krtačenjem zdrob odstranite, saj bo zdrob tako absorbiral nase umazanijo. To počnite zunaj, da se izognete neredu v stanovanju, če žival slučajno poliže malo koruze, pa tudi nič hudega.

- Oglas -

Diatomejska zemlja

Diatomejska zemlja v prahu deluje kot naravni insekticid, zato je izredno uporabna za vse lastnike domačih živali. Gre pravzaprav za obliko sedimentnega materiala iz morja in rek, sestavljenega iz fosilnih kremenastih alg. Z njo na naraven način preženete bolhe, klope in pršice. Živalim in ljudem ni škodljiva, paziti morate le, da prah ne pride v stik z očmi ali nosom. Prah lahko potresete po ležišču, tleh, preprogah in drugih območjih, kjer ga pustite delovati dan ali dva, zatem pa vse skupaj posesajte z vakuumskim sesalnikom.

Bučna semena in jajca

V prehrano pasjega ljubljenčka na vsake dva meseca dodajte pest bučnih semen. Z bučnimi semeni boste namreč izboljšali prebavo živali in pregnali vse črve, vključno s trakuljami. Skrivnost do lepe in sijoče dlake pa se skriva v jajcih – eno surovo jajce umešajte v hrano živali enkrat na teden, saj bo naredilo dlako bolj močno, gosto in sijočo.

Sonce in voda

Za proizvodnjo vitamina D v telesu tako ljudje kot živali potrebujemo sonce. Če štirinožnega ljubljenčka ves čas zadržujete v zaprtih prostorih, je lahko podvržen temnejšemu okolju, kar posledično vodi v težave z očmi. Zaradi tega mu zagotovite, da je izpostavljen naravni svetlobi skozi okna ali steklena vrata, obenem ga redno peljite tudi ven na sprehode. Na razpolago naj ima tudi zadostne količine sveže vode.

Kako sami izdelate eko šampone za nego dlake, pa si preberite tukaj.

.

NAJNOVEJŠE